Kanye WestFoto: Reuters/Scanpix
Inimesed
2. mai 2018, 13:26

Kanye oma vaimsest krahhist: sattusin rasvaimu järel opiaadisõltuvusse (6)

Kanye West avaldas veebiküljel wegotlove.com kahetunnise intervjuu Charlamagne Tha Godiga, milles pihtis oma paranoiast ja sattumisest psühhiaatrilisele ravile. TMZ.comi intervjuus aga tunnistas räpikuulsus, et oli sõltuvuses opiaatidest.

40aastane räppar seletas, millised tegurid olid soodustanud tema sattumist psühhiaatrilisele sundravile 2016. aasta novembris.

"Hirm, stress, kontrollivajadus, kontrolli all olemine, manipulatsioon, olles ettur elu malemängus," vastas West intervjueerija uudishimutsemisele kokkuvarisemise põhjuste kohta.  Ta seletas, et närvi olid mustaks ajanud võidujooks aja ja vananemisega, konkurentide DJ Khaledi ja Drake'i populaarsus, aga ka avalik tüli Taylor Swiftiga, mille tagajärjel tema palasid raadios järjest vähem mängiti, ning abikaasa Kim Kardashiani langemine relvastatud röövi ohvriks. 

Veel oli Kanye hilinenud omaenda moešõule kaks tundi ning modellid olid palavuse tõttu laval minestanud. Räppar tundis enda sõnul publikupoolset vimma. Temas süvenes veendumus, et kõik need sündmused on osa vandenõust, mille eesmärk on teda ravile saata. Paranoia ei kadunud ka haiglas: seal kartis Kanye, et arstid tahavad teda tappa. Teda valdas paanika, kui ta lifti pandi ja sõprade juurest minema viidi.

"Ma ei tahtnud, et te hakkaksite mind paksuks sõimama."

Teisipäevases TMZ Live'i usutluses rääkis West, et 2016. aasta detsembris president Trumpiga kohtudes oli ta kangete ravimite uimas. "Võtsin opiaate. Olin opiaatidest sõltuvuses."

Kanye tunnistas, et ravimisõltuvus oli tekkinud rasvaimu järel. "Läksin ilulõikusele, sest tahtsin teie jaoks hea välja näha. Lasin rasvaimu teha, sest ma ei tahtnud, et te kõik hakkaksite mind paksuks sõimama, nagu te pulmas Robiga tegite. Sellepärast sõitis ta enne minu ja Kimi laulatamist koju tagasi."  Selgituseks: jutt käib Kanye naisevennast Rob Kardashianist, kelle liigkilode üle meedia on ilkunud.

West kinnitas TMZ Live'is, et talle on nüüdsel ajal määratud vaid kolm tabletti nädalas - millist medikamenti täpselt, seda ta ei avaldanud. Ent räppar ütles, et võtab tegelikult kõige rohkem vaid ühe tableti nädalas. "Me oleme ravimeid täis topitud. Me juhindume teiste inimeste arvamustest. Meedia jooksutab meid. Ja täna see kõik muutub," kuulutas ta.

Kanye emale Donda Westile said ilulõikused saatuslikuks. 58aastane naine suri 2007. aastal päev pärast kolme protseduuri, olles keeldunud haiglasse jäämast ning soovides kosuda oma kodus, kus tema eest pidi hoolitsema medõest sugulane. Paraku jättis too noormees tädi üksi ning too lämbus omaenda oksesse. Koroner ei leidnud Donda Westi surmas kirurgi Jan Adamsi süüd.

Kanye tahab tõesti ema kirurgiga ära leppida?

Eelmisel nädalal säutsus Kanye Twitteris, et kavatseb dr Adamsi oma järgmise albumi kaanele panna. West kinnitas, et tema sihiks on andestamine ja armastus, kuid arvestades tema varasemaid süüdistusi polnud päris kindel, kas ta seda tõsiselt mõtleb.

Nüüd kirjutas dr Adams räpparile avaliku kirja, milles palus oma fotot albumikaanel mitte avaldada. "Ma ei taha jätta tänamatut muljet. Arvan lihtsalt, et kui Teie pöördumine armastuse teele on siiras, siis on kohatu mineviku negatiivsust slepis vedada."

"Ärge pange mu fotot sinna ja ärge tehke nägu, et see tuleb armastusest. Armastus tegeleb tõega. Olen lugupidamisest arsti ja patsiendi suhete ja Teie ema vastu talunud viimase kümne aasta jooksul kõiki neid eksitusi, väärinfot ja valesid, mida reporterid, ajakirjanikud ja tavainimesed on rääkinud."

West vastas Adamsi kirjale Twitteris pealtnäha heasoovlikult: "See on vapustav. Tänan selle sideme eest südamest, vend. Ma ei jõua ära oodata, millal saan sinuga kohtuda ja paranema hakata."