GusGusFoto: Kjartan Hreinsson
Saund
2. mai 2018, 12:41

Islandi elektroonilise muusika sensatsioon GusGus esineb sügisel taas Tallinnas

Islandilt pärit elektroonilise tantsumuusika bänd GusGus annab 12. oktoobril kontserdi Tallinnas, Rock Cafes. GusGus jõuab Eestisse oma värskeima albumi “Lies Are More Flexible” esitlustuuri raames. 

Islandi muusika on eestlaste poolt palavalt armastatud ning seda tõestas ka GusGusi nelja aasta tagune kontsert Tallinnas. ERRi kultuuriportaal nimetas kontserti “täistabamuseks elektroobikabändide järgi janunevate eestlaste seas”. GusGus jõuab oma kümnenda albumi “Lies Are More Flexible” (2018) esitlustuuri raames taas Tallinnasse ning annab kontserdi 12. oktoobril Rock Cafes. 

 

Bändi suurem rahvusvaheline tuntus saabus 90ndatel kui raadiojaamad ja telekanalid mängisid selliseid ekstsentrilisi palasid nagu “Ladyshave” ja “Starlovers”. 2002. aastal tõmbas tähelepanu albumi “Attention” ilmumine, millelt pärinevad lood “Moss” ja “David” said tõelisteks tantsuhittideks. Ka kõik järgnevad plaadid on pakkunud muusikasõpradele nautimiseks hulgaliselt tõelisi muusikalisi pärleid.

Uuelt, alles selle aasta 23. veebruaril välja antud albumilt “Lies Are More Flexible” leiab kuulaja kaheksa sisekaemuslikku, eufoorilist ja progressiivset tantsulugu, mis tõestavad bändi pidevat arengut, aga milles on siiski kindlalt kuulda ansambli äratuntavat käekirja. GusGus on alati eksperimenteerinud erinevate elektrooniliste ja tantsumuusika stiilidega ning ka see album pole erand. 

 

Bänd on aja jooksul läbi teinud mitmeid struktuurimuudatusi. Tänasel päeval on GusGusi tugitaladeks helilooja, produtsent ja programmeerija Birgir Torarinson (aka Biggi Veira) ning karismaatiline vokalist Daniel August Haraldson.

GusGus esineb Tallinnas, Rock Cafes 12. oktoobril.