Monika Tamla "Aktuaalses kaameras"Foto: Elina Poll-Riives/ERR
Tele
2. mai 2018, 10:50

Monika Tamla lahkub ERR-ist: 20 aastat tööd teleekraanil on piisavalt pikk aeg (111)

Pikaaegne „Aktuaalse kaamera“ uudisteankur Monika Tamla lahkub omal soovil ERR-ist. Sel teisipäeval, 1. mail juhtis Tamla uudisteankruna viimast korda AK-d, vahendab Menu.

„20 aastat tööd teleekraanil on piisavalt pikk ja vastutusrikas aeg, et tunda vajadust uuteks väljakutseteks. Olen ääretult tänulik kõigile headele kolleegidele nii „Aktuaalses kaameras“ kui ka Eesti Rahvusringhäälingus tervikuna ühiselt töötatud aastate ja tehtud saadete eest. Olin, olen ja jään ERR-i patrioodiks ka nüüd, kui elu mind uusi võimalusi avastama viib,“ ütles Monika Tamla.

ERR-i teleuudiste juht Liisu Lass ütleb Õhtulehele, et Monika lahkumisotsus tuli suhteliselt lühikese ettetatamisperioodiga. „See oli üllatus nii mulle kui toimetusele. Ma ei osanud aimata, et tal on soov ERR-ist või AK-st lahkuda,“ ütleb Lass. Lisatööjõudu ei ole neil praegu plaanis värvata. „Meil on hetkel kolm põhilist uudisteankrut: Priit Kuusk, Margus Saar ja Astrid Kannel. Viimasel ajal on Astrid Kannel töötanud väiksema koormusega. Talle tuleb koormust natuke juurde,“ sõnab Lass ja ütleb, et lisatööd pole nii palju, et keegi selles suurt probleemi näinud oleks.

Mine tea, ehk olid lahkumise põhjuseks majasisesed pinged? Monika rääkis aasta lõpus LP-le antud intervjuus, et tuli „Aktuaalsesse Kaamerasse“ tagasi plaanitust varem, sest Neeme Raua ootamatu lahkumine harvendas ridu ning jäi kokkulepe, et ta tuleb sügisel tagasi ekraanile.

Oktoobris ilmus uudis, et ERR-i ridadest lahkub ka Kadri Hinrikus. „Mina ei tea, mis juhtus. Minu jaoks oli see kõik väga suur šokk,“ ütles Monika LP intervjuus. „Meil on olnud tuliseid vaidlusi, koondamisi, möödarääkimisi – kõike on olnud. Kuna olin saanud olla poolteist aastat toimetuse elust eemal, oli minu jaoks erakordselt suur šokk, mismoodi inimestega käituti. Meist sõideti tankiga üle, mõni jäi langenuna maha, teised pühkisid põlved puhtaks ja teevad tööd edasi,“ rääkis Tamla siis, tõdedes, et midagi on nende toimetuses muutunud ja mitte paremuse poole.

Küsimusele, kas tema meelest tegid uudistejuhid Anvar Samost ja Liisu Lass muudatusi rohmakalt, vastas Monika, et talle ei meeldi intriigid. „Piisavalt otsekohese inimesena ei meeldi mulle, kui asju aetakse kuluaarivestlustes või suitsunurga jututubades. Aga neid kandus meile siit ja sealt. Inimesed olid häiritud juba pikemat aega. Juhid ei eeldanud, et peaksime muudatustest aru saama, vaid meid pandi fakti ette, et nii on.“

Monika algatas pöördumise, millega kutsuda kokku ringhäälingunõukogu, et kriisi lahendada. „Kuna olime proovinud pingeid üht- ja teistpidi maha võtta, aga sel ei olnud mingit tulemust, ei näinud ma enam võimalust oodata,“ põhjendas ta.