Aden RayFoto: Promo
Saund
2. mai 2018, 12:31

KUULA | Aden Ray andis välja esimese eestikeelse pala (9)

Tänavu "Eesti laulu" poolfinaali pääsenud Aden Ray on valmis saanud oma esimese eestikeelse loo. Tegelikult sai pala kirjutatud juba aastaid tagasi ning nüüd eestikeelse kuue saanud "Laulev tuul" oli kõige esimene laul, mille Aden kirjutas.

"Kui ma alles lugude kirjutamist ja komponeerimist alustasin, kirjutasin ma inglise keeles," räägib Aden. "Aastal 2005 kutsus legendaarne Reet Linna mind osalema oma saates "Laulge kaasa" ja palus, et ma esitaksin eesti keeles ühe loo, seega tõlkisin ma oma päris esimese kirjutatud laulu eesti keelde," meenutab Aden ja ütleb, et siis oskas ta eesti keelt palju paremini, kui praegu.

"Esitasin lugu "Laulev tuul" saates, kuid ei salvestanud seda. Nüüd otsustasin sellele uue elu anda." Nii võttis Aden Ray kampa oma sõbra, kellega loodi laulule uus kontseptsioon, idee ja saund. Adeni laulmise võttis oma kodustuudios linti Martin Saar. 

"See lugu on kerge ja romantiline ning räägib esimesest armastusest. Võrdlen loos esimest armastust laulva tuulega - armastus käib peast läbi, nagu tuul," seletab Aden.