Alex LepajõeFoto: Robin Roots
Inimesed
2. mai 2018, 07:30

Alex Lepajõe: paadikaaslased ajavad pada (19)

Alex Lepajõe avaldab pahameelt, et eelmisel nädalal Eesti Ekspressis  avaldatud lugu „Alex Lepajõe paadikaaslased esimest korda avalikkuse ees: „Meid hoidsid merel elus hirm, hasart, adrenaliin““ on väljamõeldis ning talle püütakse lihtsalt halba varju heita.

Paadikaaslased süüdistasid Lepajõed valatamises, väites, et tolle raamatust "Põgenemine" on suur osa väljamõeldis, millel pole tegelikult põgenemisööl juhtunud sündmustega suurt midagi pistmist. Lepajõe väidab nüüd omakorda, et kirjutas suure osa põgenemisöö sündmustest enda 1987. aastal Soomes ilmunud raamatu "Kapinallinen" põhjal, mistõttu ei saa teda asjade valesti mäletamises süüdistada.

"Kui kõik see, mis seal kirja on pandud („kajakakisa ajas mind hüsteeriasse, rikkis kompassist arusaamine käis üle jõu, paadis ei teinud ma muud, kui tüürisin seda vales suunas, ja muul ajal pikutasin“), siis miks röövis Roosna panka minu, mitte näiteks Hildebrandiga? Vastus peitub vähemalt osaliselt viimase hüüdnimes – Hilda," torkab Lepajõe paadikaaslast.

Refereeritud artikli täistekst Eesti Ekspressis.