Elina Nechayeva pressikonverentsilFoto: Kuvatõmmis
Üritused
1. mai 2018, 18:19

VIDEO PRESSIKONVERENTSILT | Elina Nechayeva: suure kleidi puudumine Eurovisionil ei oleks minu esitust kuidagi mõjutanud (28)

Elina Nechayeva andis pühapäeva õhtul Lissabonis Eurovisioni lauluvõistlusel ka esimese pressikonverentsi, kus ta muu hulgas ajakirjanike palvel ka lauluviisi üles võttis.

Elinalt küsiti, millal ta ooperisse armus. "Kui ma olin umbes 13aastane. Mu ema ütles, et mul peavad olema eesmärgid, kes ma tahan olla. Mõtlesin mitu kuud, mida mulle kõige rohkem teha meeldib ja sain aru, et laulda. Siis nägin ma "La Traviatat" ja sain aru, et just seda ma ülejäänud elu teha tahangi." Väiksena tahtis Elina tegelikult saada astronaudiks. "Armastan kosmost ja tähti, seal üleval taevas on midagi müstilist. Lisaks meeldisid mulle väga Ameerika mäed ja teadsin, et astronaudid saavad neil harjutada, tasuta!" naeris Elina. Küsimusele, kui ta saaks valida ühe suure lava maailmas, kus laulda, vastas Elina, et see oleks Metropolitan Opera. 

Elina Nechayeva pressikonverentsil

Elinalt uuriti ka, milline Disney printsess ta olla tahaks. "Mu lemmik on Pocahontas, sest ta on tark, vaba, iseseisev, tunneb loodust ja hoolib sellest." Küsitleja ütles seepeale, et ootas, et Elina vastab Tuhkatriinu. Kleidi pärast muidugi. "See on tegelikult seelik, mitte kleit," parandas Elina ja meenutas, kuidas neil tuli tiimiga idee hiigelseelik lavale tuua. "Ooperilauljad kasutavad pikki kleite ja kuna minu loos on koos elektrooniline saund ja ooperivokaal, tahtsime elektroonika ka kleidile panna."

Üks ajakirjanik uuris, kas Elina esitust oleks mõjutanud see, kui Eesti poleks kokku saanud kleidiprojektsioonile kuluvat 65 000 eurot. "Ei, see ei mõjutaks mu laulmist ega seda, kuidas ma lugu edastan. Laulan nagunii südamest ja kleit aitab sõnumit edastada, kuid ei mõjuta kuidagi mu esitust." Lisaks rääkis Elina, et projektsiooni kallal on palju vaeva nähtud ning see toetab lugu. "Alguses olen nagu jääprintsess, siis hakkab minu hingega midagi juhtuma, jää sulab ära ja mu hinges hakkab põlema tõeline armastus."

Elina esimeses lavaproovis Foto: Andres Putting (EBU))

Kleidi kohta uuriti ka üht üsna uut asja - kas Elinat on ehk kummitanud õudusunenäod sellest, mis juhtub siis, kui tal oma hiigelkleidis äkki tualetti oleks vaja külastada. "Ma arvan, et saan hakkama ja suudan kannatada," naeris ta vastuseks. 

Muidugi küsiti Elinalt ka, kuidas ooperilaulja oma häält hoiab, et see suurest laulmisest ära ei väsiks. "Mul on tugev treening taga. Ooperilaulmine on sarnane tippspordile - kui sa oled hästi treenitud ja pead maratoni jooksma, ei väsi sa ära. Sportlased peavad tegema sooja, elama teatud elustiili, sööma õogeid asju, puhkama ja magama õigesti. Häälega on sama - pean õigesti sööma, puhkama, olema positiivne ja õnnelik. Vahel pean ka vait olema, et mitte häält väsitada."

Lugu "La forza" ei ole sündinud spetsiaalselt Eurovisioniks. "Meil oli mõte teha midagi erilist, keegi polnud Eestis veel sellist asja teinud. Juhtus olema ka "Eesti laul" ja mõtlesime, et proovime loo sinna saata. Nii ma siia sattusingi." Möödunud aastal oli Elina koos Marko Reikopiga aga "Eesti laulu" saatejuht. "Mart Normet helistas mulle ja küsis, kas oleksin nõus proovima saadet juhtida. Mõtlesin, et ma ei ole seda varem teinud ja eks proovime siis Eesti suurimat saadet juhtida. Esimesel korral olin väga närvis ja kogu energia läks sellele, et lõdvestunud välja näha. Teisel korral suutsin ma seda juba ka natuka nautida," meenutas Elina. 

Millised on aga Elina ootused Eurovisionil? "Olen väga tänulik, et inimesed minusse usuvad. Mina annan endast parima, et armastuse sõnumit inimesteni viia ja nende hinge puudutada. Tulemust näeme alles laval." Elina lisas, et inimesed peaksid armastusest rohkem rääkima. "Mitte ainult kirglikust armastusest, aga ka armastusest ema-isa või looduse vastu. Armastuse erinevatest vormidest."

Vaata täispikkuses pressikonverentsi siit ning näed ka, kuidas Elinalt laulud välja meelitati: