Mikk ja MikoFoto: Erakogu
Blogid
8. mai 2018, 13:00

BLOGIAUHINNAD | Fitnessblogijad Mikk ja Miko: fitnessvaldkonnas on üsna raske liiga isiklikuks minna

"Blogi on lihtne tööriist, mille abil võid teha ükskõik mida, alustades maailma muutmisest ja lõpetades oma poenimekirja jagamisega." - autor teadmata.

16. juunil jagatakse taas Eesti blogiauhindu. Praegu saavad blogijad end veel võistlusele registreerida. Õhtuleht esitas oma blogi kirja pannud kirjutajatele kümme küsimust ning tutvustab blogijad teilegi.

Nimi, vanus, amet: Mikk, 23, turundus | Miko, 26, side/IT

Mikk ja Miko Foto: Erakogu

Bloginimi ja –aadress: The Aesthetic Project

Youtube: https://www.youtube.com/c/theaestheticproject

Instagram, Facebook: @aestheticprojectofficial 

Lugejate arv päevas: u 3000-4000 vaatamist video kohta Youtube's.

Kui kaua oled bloginud: 2.5 aastat.

Kandideerimise kategooria: Spordi- ja trenniblogid. 

1) Kui blogiga alustada plaanisid, siis millised bloginimed laual olid? Kuidas sai valituks just praegune nimi? 

Valikus oli ka "3D projekt" (selgituseks: Fitness-valdkonnas nimetatakse hästi arenenud ning eriti ümaraid õlalihaseid "kolmedimensioonilisteks"). Lõpuks otsustasime siiski The Aesthetic Projecti kasuks, kuna see kirjeldas kõige paremini seda, millega me tegeleme. Esteetika meie mõistes on läbi lihastreeningu mingisuguse ideaalse või täiusliku keha loomine. See on väga pikaajaline protsess (mõnes mõttes ka lõputu) ja sellepärast võib seda ka projektiks kutsuda.

2) Kas sul on teemasid, millel tahaksid avalikult sõna võtta, aga julgusest jääb puudu?

Julguse taha midagi seni kinni pole jäänud. Kui midagi on ütlemata jäänud siis pigem seetõttu, et me ei ole pidanud seda vajalikuks. Draama õhutamine ei ole kunagi olnud meie eesmärgiks.

3) Kas kirjutad postitusi pigem öösel või päeval? Miks?

Pigem päeval, sest kulturist magab öösiti.

4) Kas oled mõelnud blogi asemel vlogida, sest blogimine on täna juba justkui eilne päev?

Meie poolt toodetav sisu on just videopõhine. Kumbki meist ei ole varem blogi pidamisega tegelenud seega võib vist öelda, et hüppasime otse tänasesse päeva.

5) Kas Eesti pisikese turu jaoks pole blogijaid juba liiga palju?

Vlogimise osas kindlasti mitte, vähemalt mitte fitness-valdkonnas. Kanali loomise ajal olime oma valdkonnas esimesed videoblogijad Eestis ning nüüd 2.5 aasta möödudes on neid ikka kuskil 10 ringis. Toodetav sisu on kõige tähtsam. Tehes seda järjepidevalt, leiab ka jälgijaid :)

6) Milliseid postitusi meeldib sulle kõige rohkem teha, kas jutu-, pildi- või videopostitusi? Miks?

Videopostitusi.

7) Üks suur bränd pakub sulle väga head koostööd ja tahab kiitva postituse eest maksta väga palju raha. Tegelikkuses ei meeldi see toode sulle aga üldse. Kuidas käitud - kas pigem teed hea raha eest siiski positiivse arvustuse ära või kirjutad hoopis ausa arvustuse ning kaotad raha ja koostööpartneri?

Kindlasti jääme ausaks ja lükkame koostöö pakkumise tagasi kui me tootesse/teenusesse ise ei usu. See on meie suhtumine olnud esimesest päevast alates. Esiteks on sisu tootmine asja kohta, millesse sa ise usud, palju mõnusam ja teiseks hammustavad vaatajad ajapikku läbi kui sa promod toodet pigem raha pärast, mitte sellepärast, et sulle toode tõepoolest meeldib.

8) Mis on olnud kõige negatiivsem ja kõige positiivsem kommentaar läbi aegade sinu blogis? Kui palju läheb sulle korda (negatiivne) vastukaja, mida blogile saad? Kas võtad seda arvesse või ajad pigem ikka oma asja?

Kõige positiivsemad kommentaarid on olnud seoses sellega kui oleme kellegi elustiili harjumusi läbi oma videote suutnud muuta või olnud motivatsiooniks kellelegi. Kõige negatiivsem: "Pask." Pigem ei lähe korda aga kui negatiivset tagasisidet oodatust rohkem tuleb siis tuleb asi kriitilisema pilguga üle vaadata. Samas kui 100 inimest kiidavad ja 2 ütlevad, et su video oli pulli kaka siis ei ole paanikaks ka põhjust.

9) Kui isiklik on liiga isiklik? Kas on mõni teema, millest oled juba hakanud kirjutama, kuid siis otsustanud, et see on liiga isiklik ning oled jätnud postituse avaldamata? Kui jah, siis mis teema? Kui ei, siis kas sinu arvates on mõni asi kirjutamiseks liialt isiklik?

Eks see on sisulooja enda tunnetada. Õnneks fitness-valdkonna teemades on üsna raske minna liiga isiklikuks.

10) Kas sinu päris esimene blogipostitus on kättesaadav? Millise tundega sellele tagasi vaatad? Ehk jagad ka meiega.

Alustasime kanali tegemist inglise keeles ja meie esimene avalik video on nähtan SIIN. Vahepeal ikka vaatame oma esimesi videosi tagantjärgi ja võib öelda, et need on ühed kõige naljakamad hetked üldse. Päris hirmsat asja sai ikka toodetud.

Mais toimub rahvahääletus ning kõik saavad aadressil eba.marimell.eu anda hääle oma lemmiku poolt. Tänavused Eesti blogiauhinnad jagatakse välja 16. juunil Tellisikivi loomelinnakus asuvas Vaba Lava teatrikeskuses. Üritus on mõeldud kõigile ja kohale on oodatud nii blogijad kui ka blogilugejad. Üritus on kõigile tasuta.