ShanonFoto: Jörgen Norkroos
Saund
30. aprill 2018, 10:56

Bändil ilmus lugu "Nüüd on see käes", kus Taavi oma räpioskusi näitab

VIDEO | Shanoni solist Taavi Immato: tühi kriitika on kade ilkumine (4)

"Räppmuusika on mulle alati meeldinud ja pisik hakkas külge juba nooruses," räägib Shanoni solist Taavi Immato. Hiljuti avaldas bänd loo "Nüüd on see käes", kus Taavi oma räpidebüüdi teeb.

"Räpp tundus loosse ideaalselt sobivat. Kuna ma polnud varem midagi taolist teinud, oli see põnev väljakutse," sõnab Immato. Ta ütleb, et kuigi osales ka räpisaates "Legendide lahing", oli lugu juba enne saate salvestamist valmis.

Nagu kõik Shanoni lood, sündis ka "Nüüd on see käes" suure töö ja pika protsessi tulemusena. "Võtsime koos bändikaaslasega paar päeva Pärnumaa metsade vahel aega, et panna paika, mida ja kuidas loos teha tahame. Sellele järgnes kümneid erinevaid loo versioone ja sõnu, kuid nüüd on see käes." Kokku pühendati laulule umbes viis nädalat, mille jooksul kirjutati sõnad, tehti muudatusi ning lindistati lugu.

Kuigi räpp on loos väga konkreetne ning tundub otseselt kellelegi suunatud, ütleb Taavi, et nii see ei ole. "Räpiosa võib tunduda karm, aga tegelikult ei ole see suunatud konkreetselt kellegi vastu, vaid pigem taunib mõttetut halvustamist, mahategemist ja niisama ilkumist. Kriitika on hea, kui see on konstruktiivne ja aitab midagi paremaks muuta," sõnab Immato, et tühi kriitika on niisama kade ilkumine. "Tegemist on iroonilise sõnumiga, et kuulge sõbrad –saage aru, et elame üsna pisikeses riigis, kus kõik tunnevad kõiki, kellegi tagarääkimine tuleb enamasti alati välja ja sellise tagarääkimise, halvustamise, mahategemise, kadeduse ja küünilisuse asemel peaksime hoopis üksteist toetama ja aitama."

Mais avaneb Shanonil ka võimalus soojendada maailmakuulsat bändi Nickelback, mille üle on Taavil väga hea meel. "Lava jagada ühe kaasaja populaarseima rokkbändiga on suur au ja mina isiklikult ootan seda kontserti väga suure põnevusega. Tuleb üks raju ja meeleolukas õhtu!" lubab mees.