NEDSAJA KÜLA BÄND: Toomas Valgu (vasakult), Iisak Sulev Andrelleri ja Paul Hundi võidujoovastus pärast hetkelist segadust „Rahvabänd 2018“ võitja väljakuulutamisel oli suur. Foto: Martin Ahven
Inimesed
29. aprill 2018, 20:52

Publik hääletas parimaks rahvabändiks Nedsaja Küla Bändi (1)

Eesti parimaks jalakeerutajaks ehk „Rahvabänd 2018" võitjaks hääletas rahvas Setumaalt pärit ansambli Nedsaja Küla Bänd.

Võitja väljakuulutamist reede õhtul Sossi klubis saatis aga paras segadus: õhtujuht Erkki Sarapuu hõikas esimesel korral saate võitjaks kahemeheansambli Sada Ja Seened, kes juba õnnitlusi vastu võttis ja võidukarika üleandmist pinevalt ootas. Mõni hetk hiljem aga kuulutas Sarapuu saate tegelikuks võitjaks Nedsaja Küla Bändi ning Sada Ja Seened pidi siiski leppima teise kohaga. „See tuli meie jaoks nii ootamatult,“ rääkis Nedsaja Küla Bändi laulja ja karmoškamängija Toomas Valk. „Meil on teistest meestest lihtsalt nii kahju, sest oleme saate jooksul juba headeks sõpradeks saanud."

Nedsaja Küla Bändi liikmed Toomas Valk, Paul Hunt ja Iisak Sulev Andreller kinnitavad kui ühest suust: „Kui  esimesest saatest edasi saime, siis ei olnud muud valikut kui ainult võitma minna!“ Auhinnaks saadud külmkapi kavatsevad mehed täita sahvrivarudega. „Nüüd saab siis moosid ja hoidised külmkappi panna ja sahvrist näiteks helistuudio teha."

Nedsaja Küla Bänd pandi kokku 2013. aasta suvel Toomase initsiatiivil. „Meie külabänd sai alguse täpselt viis aastat tagasi, kui Iisak (bassimees) Kanadast Eestisse kolis. Kuna Nedsajal on iga-aastane külapäev, kus üldjuhul mängivad kaugemate külade pillimehed, siis tol korral mõtlesin, et võiks teha hoopis oma külameestega ansambli.”

Juba 5. mail ootab parim rahvabänd aga publikut Tartusse, kus mehed annavad oma 100. kontserdi. „Oleme väga tänulikud kohalikule setu kogukonnale ja tervele Lõuna-Eestile, kes elas meile kaasa,“ ütlevad mehed, et see on kui tänukontsert fännidele.