Mart NormetFoto: Erlend Štaub
Üritused
29. aprill 2018, 21:12

Mart Normet lavaproovist: mõned elemendid paistavad praegu paremini välja, mõnedega peab tööd tegema (10)

"Proov läks hästi. Esimene lavaproov on alati selline, kus on veel palju teha, hoolimata sellest, et meeskond on juba ka teinud proovi koos kohaliku lauljaga," kommenteerib Eesti eurodelegatsiooni juht Mart Normet esimest lavaproovi.

"Andsime kõvasti tagasisidet. Nii palju polegi me ühelgi aastal antnud, kui sel aastal." Mart ütleb, et Eestil on tänavu väga spetsiifiline number, mida saab üles võtta väga mitut moodi. "Küsimus on selles, kas režissööril tekib tunnetus - seda on raske mõõta, kuid saab ise tunnetada. Me üritame aru saada, kuidas viia seda Eestis olnud tunnetust, mis Elinale väga palju hääli tõi ja telenumbrina fantastiliselt töötas, kohaliku režissöörini, kellel on oma arusaam, kuid hetkel veel mitte täielikku tunnetust selle numbri osas. Tundub aga, et ta saab järjest paremini ära ja elab sellesse aina rohkem sisse."

Mart sõnab, et inimestele võib tunduda, et mis see projektsiooni tegemine ikka ära on, sest kinolinal on ju varemgi pilti näidatud. "Kui valgust on nii palju, nagu siin - tohutult -, siis peab vaatama, kuidas oleks ka projektsioon särav ja tugev. Siin on väga palju teha, aga projektsionistide tiim on Belgiast, nad on suured profid, oma ala fanaatikud, ja annavad endast kindlasti parima," sõnab ta. "Mingid elemendid paistavad praegu paremini välja, mõnedega peab veel tööd tegema. Eks me nüüd peamegi koostöös vaatama, kas muudame ise natuke faili või valguse intensiivsust." Esimene proov on Mardi sõnutsi alati toores ja ei loe. "Nad ju alles proovivad valgust ja kõike. Kõige olulisem on, et režissöör hingaks koos Elinaga."

Elina lavaproov Foto: Andres Putting (EBU))

Küsimusele, millel Elina laval seisab, vastab Normet naerdes, et ta ei teagi. "Eestis ta seisis lihtsalt kaablirulli peal ja tellisime neilt sarnase asja, nagu Eestis. See on kohalike poolt pakutud alus ja nii naljakas, kui see ka pole, siis ma ei tea, mille peal ta seisab." Elina tundis end eurolaval hästi. "Tal on nägu naerul, nagu alati."

Eurotiim sõitis Portugali eile varahommikul ja enne proovi puhati end korralikult välja. "Eriti Elina. Ta tuli ju just enne Ameerikast ja ajavahe annab siiani tunda. Ime, et ta üldse täna nii hästi laulis, see on suurepärane. Tema lauluõpetaja Eda Zahharova on ka kohal. Elina elab hotellis mu kõrvaltoas ja oli ikka kuulda, kuidas häält lahti lauldi. Terve hotell kuulis," muigab Normet. 

"Lühidalt öeldes - töö käib ja täitsa hästi läheb. Meil on ka oma režissöörid kaasas - Ove Musting, kes tegi seda asja Eestis ja René Vilbre. Nad on väga hea kodutöö teinud ja vaatavad ka, mida siinne režissöör pakkus ja kuidas panna sinna juurde tunne, et number oleks eriline, unenäoline ja imeilus."

Järgmine lavaproov on Eesti tiimil neljapäeval. "Ma ise väga loodan, et Elina saab keskenduda kahele asjale - magada ja laulda. Et ta saaks lihtsalt puhata ja elust rõõmu tunda. See on väga tähtis." Enne järgmist proovi antakse mõned intervjuudki. "Põhiline press saabub järgmisel nädalal, seega praegu on vaja teha kand maha saada ja olukorraga koduneda."