Estonian Latte Art Throwdown ehk piimakujundite valamise võistlusel pälvis meistritiitli lätlane Edgars DzirkaliFoto: Tallinn Coffee Festival
Inimesed
29. aprill 2018, 14:46

TALLINNA KOHVIFESTIVAL | Parima piimakujundite valamise meistritiitel läks Lätti

Nädalavahetusel Kultuurikatlas toimunud Tallinn Coffee Festivali raames aset leidnud Estonian Latte Art Throwdown ehk piimakujundite valamise võistlusel pälvis meistritiitli lätlane Edgars Dzirkalis, eestlastest sai parima tulemuse II kohale jäänud Sten Zeider.

Võistluste peakorraldaja Sille Küttneri sõnul oli võistlejate tase möödunud aastaga võrreldes oluliselt tugevam. “Võistlejad said hakkama ka kõige keerukamate kujunditega,” tunnustab naine. “Heitlus kujunes erakordselt tasavägiseks, mistõttu oli kohtunike töö oluliselt raskem, aga ka nauditavam.” Küttneri kinnitusel elas kohvilahingutele seekord kaasa rohkem pealtvaatajaid, kelle emotsioonide ja hõisete põhjal võib samuti kinnitada, et võistlus oli tõeliselt kaasahaarav.

Igapäevaselt kohviröstlas töötav Edgars Dzirkalise sõnul oli just latte art põhjus, miks ta kohvimaailma armastama hakkas. “Sattusin veidi enam kui kaks aastat tagasi Riias kohvikusse tööle ja erinevate piimakujundite valamine hakkas mulle väga meeldima,” avaldab kohviekspert. “Harjutasin seda päevade kaupa ning seejärel avanes mulle ka kogu muu kohvimaailm.” Mees on ka varem mitmetel latte art võistlustel osalenud, mis tema enda sõnul aitas tal Tallinnas hea tulemuse saavutada.

Võistlustel II koha saavutanud Sten Zeider töötab igapäevaselt restoranis Tabac, III kohale tulnud Pilleriin Paidla tegutseb perekohvikus Tigra ning annab füüsikatunde Viimsi Koolis. Kokku võttis võistlusel mõõtu 16 osalejat.

Estonian Latte Art Throwdown 2018 ehk piimakujundite valamise võistlusel tuli võistlejatel kaardipakist tõmmatud kujund võimalikult täpselt ja kiirelt kohvile valada. Võistlus oli üles ehitatud playoff meetodil. Igas voorus oli kaks võistlejat, kellest parim pääses edasi järgnevasse vooru, nii selgus 2 finalisti. Finaalis selgitati välja võistluste võitja. 

Estonian Latte Art Throwdown ehk piimakujundite valamise võistlusel pälvis meistritiitli lätlane Edgars Dzirkali Foto: Tallinn Coffee Festival



Tallinn Coffee Festival leidis aset 27. ja 28. aprillil Tallinna Kultuurikatlas. Üritusel sai tutvuda paljude erinevate ja eriliste kohvisortidega, kohvivalmistusviiside ning seadmetega. Lisaks kohvile olid festivalil esindatud muud kuumad joogid nagu tee ja kakao, lisaks olid avatud tänavatoidukohad ja kohvikud. 

Festivalil oli populaarne ka kohvipaksu pealt ennustamine