Teet Kase balleti "Anna Karenina" Eesti esietendus Vene teatrisFoto: Tina Bychkova
Galeriid
29. aprill 2018, 14:41

GALERII | Vaata, milline väärikas seltskond käis "Anna Karenina" esietendusel (6)

Eile, 28. aprillil toimus Vene teatris Teet Kase balleti "Anna Karenina" Eesti esietendus. Autorilavastus on loodud Itaalia balletitrupile Balletto di Milano ja seda on kaks hooaega mängitud Itaalia, Prantsusmaa ja Šveitsi teatrilavadel.

Esietendust ja Itaalia suursaadiku Filippo Formica vastuvõttu väisasid teiste seas kultuuriminister Indrek Saar, kaitseminister Sven Mikser, Riigikogu esimees Eiki Nestor, USA suursaadik James Desmond Melville Jr, Läti suursaadik Raimonds Jansons, Soome suursaadik Kirsti Narinen, Jaapani suursaadik Yoko Yanagisawa, EV100 korraldaja Margus Kasterpalu, Eesti Kunstimuuseumi direktor Sirje Helme, Eesti Kontserti juht Jüri Leiten ja paljud teised. Ühtekokku toob etendus kahel päeval Vene teatrisse enam kui 1600 balletisõpra.

Itaalia suursaadiku Filippo Formica sõnul oli etendus väga muljetavaldav. Ta tõstis esile Teet Kaske kui unikaalset koreograafi ning kiitis Itaalia balletiartistide meisterlikkust.

Balletto di Milano teatrijuhi Carlo Pesta meelest on antud etendus hea näide riikidevahelisest kultuurikoostööst. "Soe vastuvõtt Eestis innustab meid siia taas tagasi tulema," sõnab ta.

Lavastaja-koreograafi Teet Kase sõnul on tal äraütlemata hea meel, et lõpuks sai ta jagada oma Itaalias lavastatud tööd ka kodupublikule. "Ma olen positiivselt inspireeritud Eesti publiku tagasisidest ja tänan südamest Balletto di Milano tantsijaid pühendumse eest," märgib Kask.

Lavastus kombineerib klassikalise ja kaasaegse balleti elemente. Teoses kohtuvad itaallaste kirglik väljendusviis, põhjamaine lihtsus ja vene muusika emotsionaalsus.