Donda West 2007. aasta suvel poja 30 aasta juubelil. Foto: VIDA PRESS
Inimesed
29. aprill 2018, 13:00

Kanye West pani albumikaanele ilukirurgi, kelle lõikuse järel tema ema suri (1)

Siiras andeksand või järjekordne hull mõte? Kanye West paneb oma uue albumi kaanele ilukirurgi, kelle tehtud operatsiooni järel tema 58aastane ema ootamatult suri.

40aastane räppar, kes on viimasel ajal Twitteris ääretult produktiivne olnud, kuid kelle postitused panevad fänne arusaamatusest pead sügama, avaldas laupäeval järjekordse sõnavõtu.

"See on mu albumikaas. See on ilukirurg Jan Adams. See isik, kes tegi mu ema viimse lõikuse. On teil ideid pealkirja jaoks?" kirjutas West ning avaldas foto California kirurgist, kes opereeris Donda Westi enne tema ootamatut surma 2007. aasta novembris. 

"Tahan andestada ja lakata vihkamast," kinnitas West oma sõbrale Wesile, kes vastas: "ARMASTA KÕIKI." (Ajakiri People spekuleerib, et Wes võib olla nii režissöör Wes Anderson kui ka Kanye tiiva all olev artist Sheck Wes.)

Donda West lämbus omaenda oksesse

Poega kolmandast eluaastast üksi kasvatanud ning hilisemas elus tema mänedžerina tegutsenud Donda West suri päev pärast 5,5 tunni pikkust rasvaimu, kõhu trimmimist ja rindade kahandust.

Ehkki kirurg Jan Adams manitses staarpatsienti haiglasse kosuma jääma, kibeles naine siiski pärast lõikust koduseinte vahele. Ta kinnitas, et seal hoolitseb tema eest õepoeg Stephan Scoggins, hariduselt medõde. Too aga läks sõprade titepeole, selle asemel et tädi eest hoolt kanda.

Dr Adams seletas pärast traagilist juhtumit Inside Editionile, et Donda oli selili lamades oma oksesse lämbunud. "See naine ei tohiks surnud olla. Ta oleks tulnud lihtsalt istukile aidata. Ja seda teab iga medõde." Uurimisel ei suudetud Scogginsi süüd siiski tõestada. Koronerid ei leidnud asitõendeid ka teooriale, et Donda Westi surm oli dr Adamsi süü. 

Jaanuaris 2008 otsustas koroner, et Donda West oli surnud südamehaiguse tagajärjel, kannatades ka "mitme operatsioonijärgse faktori" all. Lahkamine siiski ei näidanud, millist rolli need faktorid tema liiga varajases surmas mängisid, märgib People.