Kõmuline paar 2005. aastal, kui Matti Kylmäkoski vanglast vabanes.Foto: Reuters/Scanpix
Inimesed
29. aprill 2018, 10:15

Ränk vähiravi röövis Matti Nykäneni eksnaiselt nädalaga juuksed (19)

Soome suusalegendi Matti Nykäneni eksabikaasal Mervi Tapolal diagnoositi eelmise aasta augustis opereerimatu vähk. Arst otsustas kontrollida diabeediravimi sobivust, ent selgus hirmus tõsiasi: Mervil on maovähk, millest olid tekkinud maksasiirded.

"Arst ütles, et mul on vähk olnud võib-olla isegi viis aastat, aga mul polnud sellest aimugi," rääkis Mervi Ilta-Sanomatele. "Sümptomeid ei olnud."

Opereerida polnud võimalik, kuid tänini on käinud ränk ravi, mis on Mervilt võtnud tema juuksed. "Praegu on viimane ravikuur. Selle järel ei saa enam midagi teha," nentis Tapola lehele. "Juuksed läksid nädalaga. Viimased juuksed jäid padjapüürile ..."

Mervile pakuti 250 eurot paruka hankmiseks, kuid tema otsustas ilma selleta läbi ajada. Tütar lohutas, et ka soome poptäht Sara Forsberg ajas pea kiilaks - see on praegu moeasi!

Arstid ei oska ennustada, palju Mervile on elupäevi antud. Kuueaastane lapselaps küsis: "Ega sa, vanaema, veel ära ei sure?" "Ütlesin, et luban võidelda. Saan lapselastelt jõudu."

VAATA MERVI VÄRSKEID FOTOSID.

Tapola vorstivabrikantide suguvõssa kuuluv Mervi abiellus endast üheksa aastat noorema Matti Nykäneniga 2001. aastal. Kaks aastat hiljem lahutati, kuid 2004. aastal lasti end taas paari panna.

Paar oli kurikuulus oma viinavea ja tormilise suhte poolest, mille jooksul Matti lõi naist korduvalt noaga ning kandis selle eest ka vanglakaristust. Mervi jõudis lahutuse viisteist korda sisse anda, enne kui langetas lõpliku otsuse Nykänen hüljata