Üritused

EBU muutis Eurovisioni hääletamise reegleid (8)

LISA KOMMENTAAR

28. aprill 2018, 17:36
"Seejärel aga otsustas EBU kuulata ka professionaalide arvamust - 50% tulemusest oli žürii kanda..." See, et mõni inimene tegutseb (elu)kutseliselt muusikasfääris, ei taga veel professionaalset ja küpset hinnangut. Kompositsioon, originaalsus, uudsus, harmooniline tasakaal jne. Meie "professionaalne" žürii andis 2014. aastal Venemaa laulule "Shine" EELVIIMASE koha, kuigi tavalised telefonihääletajad üle Euroopa hindasid seda väga kõrgelt. Tõsi, aastal 2018 on venelastel viimaste aastate üks nõrgemaid laule.
....28. aprill 2018, 16:35
pikad juhtmed - muutus tehti jaanuaris ja praegu hakkab otsa saama aprill. Kuidas läheb, eks sellest on kuulda siis, kui hääli kokku loetakse. Meile see eriti korda ei lähe - hea, kui finaalini välja veab.
mhh28. aprill 2018, 14:51
poolfinaalis peaks saama hääletada kõik võistlusel osalevad riigid, mitte ainult selles poolfinaalis olevad riigid.
Kommentaar28. aprill 2018, 13:44
Žüriide näol ei ole tegemist professionaalidega. Iga üks hindab oma muusikamaitsest lähtuvalt. Seal ei hinnata muusikat. Kui žüriides on igasugused saastamuusikud koos, siis loogiline, et nad hakkavad seda sama saasta, mida nad isegi toodavad, kõrgemalt hindama ja kvaliteetne muusika jääb tahaplaanile, sest see on neile võõras ja nad ei ole suutelised seda isegi kuulama. Näide kui Eesti laulu finalistid hindasid üksteist ringvaate saates, siis Stig Rästa ütles täpselt välja, et ta pani Elina laulu viimaseks, kuna ta ise sellist muusikat ei tee. Kas see on siis mingi adekvaatne hindamine?
28. aprill 2018, 13:50
euroliit ongi üks suri-muri
Aga?28. aprill 2018, 14:11
Sinu arvates siis peaks olema ainult ühe stiili, mingi sinu jaoks, kvaliteetmuusika, esindajad žüriis. Mis sellest siis välja tuleks? Selleks ongi seal erinevate stiilide, reeglina siiski kerge muusika tegijad, et ei hakkaks prevaleerima ainult üks arvamus. Miks sa tahad enda maitset kõigile vastuvõetavaks teha?
to Aga?28. aprill 2018, 14:44
Tekstist arusaamine on null paistab. Jutt käib sellest, et muusikud istuvad ainult oma raamides ja hindavad ainult kindlaid muusikastiile, mille sees nad ise igapäev on.
@Kommentaar28. aprill 2018, 18:18
Kui palju kvaliteetmuusikat üldse Eurovisioonil on?Minu meelest haruharva mõne aasta tagant trehvab.