Tallinn Coffee Festival: Kultuurikatel; Türgi saatkond; Eylül AltinisikVideo: Martin Ahven
Inimesed
29. aprill 2018, 11:38

PILDID JA VIDEO | Vaata, kuidas kohvifestivalil kohvipaksu pealt tulevikku ennustati (8)

27.-28. aprillil Kultuurikatlas toimunud Tallinn Coffee Festivali üritusel said soovijad lisaks paljude põnevate kohvide maitsmisele lasta endale ka kohvipaksu pealt tulevikku ennustada. Türgist pärit pika ajalooga meelelahutus on selles riigis siiani väga levinud.
Tallinn Coffee Festival;  Türgi saatkonna kolmas sekretär Eylül Altinisik kohvipaksu pealt ennustamas Foto: Martin Ahven

“Kohvipaksu pealt ennustamine on üks viis heade mõtete väljendamiseks – et unustada korraks päevamured ja anda lootust,” sõnab Türgi saatkonna kolmas sekretär Eylül Altinisik. “Ennustamist iseloomustab peamiselt see, et ennustatakse alati head ja antakse edasi häid soove.” Naise sõnul on kohvipaksu pealt ennustamine Türgis väga levinud ning seda võib kohata igal ajal ja igal pool.

Lisaks ennustamisele pakub Türgi saatkond festivalil proovimiseks ka ehtsat Türgi kohvi. “Türgi kohvi eripära seisneb eelkõige selle valmistamise meetodis, mis kuulub UNESCO kultuuripärandi nimekirja,” kinnitab Altinisik. “Sellisel viisil valmistatud kohvi maitse on pehmem, aromaatsem ja konsentreeritum ning seda eristab teistest kohvijookidest iseäralik aroom, tummisus ja kohvivaht.”

Tallinn Coffee Festival  Foto: Martin Ahven

Möödunud aastal esimest korda toimunud ja suurt publikumenu nautinud festival on sel aastal veelgi suurem. “Seekord tutvustavad oma tooteid üle 50 firma, mis külastajatele põnevaid maitseelamusi pakuvad,” avaldab festivali peakorraldaja Kennet Sarv.  “Ootame festivalile ka neid inimesi, kes kohvi ei tarbi – lisaks kohvile saab tutvuda eriliste teesortide, kombuchade, limonaadide ja näiteks kohvist valmistatud ilutoodetega.” Kahe päeva jooksul saab kaasa elada ka põnevatele kohvivõistlustele ning kuulata erinevaid loenguid.

Tallinn Coffee Festival: Kultuurikatel; Türgi saatkond; Eylül Altinisik; Beatrice Foto: Martin Ahven
Tallinn Coffee Festival: Kultuurikatel; Türgi saatkond; Eylül Altinisik; Ed Labetski; kohvipaksu pealt ennustamine on Türgis populaarne seltskonnamäng  Foto: Martin Ahven

Vaata videot!

Laupäevane programm

11:00 - 14:15 - Estonian Latte Art Throwdown 2018

11:00 - 14:00 - Hario Challenge (Johan & Nyström ala, lilla 110)

14:00 - 14:15 - Estonian Latte Art Throwdown finaal

14:15 - 14:45 - Estonian Latte Art Throwdown 2018 autasustamine

15:00 - 17:00 - Licor43 Coffee Cocktail Challenge

16:00 - Hario Challenge finaal (Johan & Nyström ala, lilla 110)

17:00 - 17:45 - Licor43 Coffee Cocktail Challenge autasustamine