Prints Louis Arthur CharlesFoto: AFP/Scanpix
Inimesed
27. aprill 2018, 13:11

Prints William ja Catherine teatasid viimaks pisiprintsi nime! (5)

Prints William ja tema abikaasa Catherine andsid teada, et esmaspäeval sündinud beebi sai nimeks Louis Arthur Charles. Kuningliku maimukese tiitliks saab Tema Kuninglik Kõrgus Cambridge'i prints Louis. 

Briti kihlveokontorites oli pisiprintsi nimeks pakutud Arthurit, Alfredit ja Alexanderit, kuid selgub, et vastne ilmakodanik sai hoopis prantsuspärase eesnime.

Väidetavalt hoidis kuninglik paar oma kolmanda lapse nime tavatult kaua saladuses, sest beebit polnud näinud veel tema troonipärijast vanaisa prints Charles. Esikpoeg prints George'i ja tütar Charlotte'i nime olid William ja Kate teatavaks teinud kaks päeva pärast sündi. 

Nagu näha, on prints William ja tema abikaasa prints Charlesile maimukese kolmanda eesnimega austust avaldanud. Daily Mail märgib, et pisiprintsi eesnimi on ilmselt kummardus prints Williami isaisa prints Philipi armastatud onu suunas. Lord Louis Mountbatten (1900 - 1979), keda Philip kutsus onu Dickie'ks, oli Briti riigimees ja mereväeohvitser. 

Aastaid oli Philipi eestkostjaks tema ema vend George Mountbatten. Pärast George'i surma hakkas noormehe elukäigu eest hoolt kandma tema noorem vend Louis - just ambitsioonikas onu Dickie võttis eesmärgiks õepoeg kuningas George VI vanemale tütrele printsess Elizabethile meheks sokutada. Ja see läks tal korda! Eaka lord Mountbatteni tappis 1979. aastal IRA.