Amy Schumer oma uue filmi "Küll ma olen ilus!" esilinastusel. Foto: Reuters/Scanpix
Inimesed
28. aprill 2018, 10:00

Amy Schumer vägivaldsest eksist: "Olin oma elu pärast hirmul!"

USA koomik Amy Schumer (36) on viimaks ometi õnnelikult abielus, kuid hingerahu saavutamine on võtnud pikki aastaid. Amyl on seljataga nii vägistamine kui ka vägivaldne suhe.

Näitlejanna rääkis Oprah Winfrey saates, et varasemate läbielamiste mõjul oli ta veendunud, et teda ei saa mitte keegi armastada.

Kunagine kallim kohtles Amyt halvasti. "Sain alailma kogemata haiget. Ta ei mõistnud, kui kõvasti ta minust kinni krabas või mind raputas või lükkas, ja ma kukkusin ja sain viga." 

Schumer kujutab endiselt elavalt ette, kuidas kavaler ta autokapotile viskas. "Ja kuidas ma tema eest põgenesin, jooksin, kingad käes, teiste inimeste tagaaedadesse, et temast eemale pääseda, sest olin oma elu pärast hirmul." Amy sõnul tabas teda mõte: "Ma ju pole selline naine, kes see naine on? See ei saa mina olla! Ma pole seda tüüpi." Siis aga mõistad, et seda tüüpi naist polegi olemas. Seda juhtub kõigi naistega."

Amy sõnul sisendaks eks talle, et ta ei vääri armastust ning ainus, kes teda võib eales armastada, on mees ise.  "Siis aga oli mul temast kahju, kui ta oli mulle haiget teinud - et kuidas ta seda üle elab ..."

Amy rääkis intervjuus ka teemal, mida ta on püstijalakoomikuna korduvalt lahanud - ta kaotas süütuse une pealt.

"Rääkisin vanasti selles oma püstijalaetteastes. Nimetasin seda vägistamise piirialaks," seletab Schumer. "Kui me lapsena vägistamisest kuuleme, siis hoiatatakse ilmselt, et mingi kurjam kargab põõsast välja. Seda sulle ei räägita, et ilmselt on tegu kutiga, keda sa väga hästi tead. See võib olla su abikaasa, su sõber."

Toonane poiss-sõber oli Amyle seletanud: tema arvanud, et Amy teab, et nad seksima hakkavad.

"Toonitasin oma stand-up'is ikka: kui tüdruk magab, siis tähendab see "ei"."