Terri Irwin, Bindi Irwin ja Robert Irwin krokodillikütiks kutsutud Steve Irwini tähe avamisel. Foto: AFP/Scanpix
Tele
27. aprill 2018, 11:20

Astelrairünnakus hukkunud Steve Irwin sai Hollywoodi kuulsuste kõnniteele tähe

Krokodillikütiks tituleeritud Austraalia teletäht ja looduskaitsja Steve Irwin, kes hukkus veealustel filmivõtetel kokkupuutes hiiglasliku astelraiga, sai Hollywoodi kuulsuste kõnniteele postuumselt tähe.

Irwini lesk Terri, tütar Bindi ja poeg Robert osalesid tseremoonial naerusuiselt ning poseerisid hiiglasliku maoga. 2006. aastal õnnetult surma saanud Steve'i pere kandis teletähe firmamärgiks kujunenud kaitsevärvi särki, märgib Daily Mail.

Maailmakuulus teletäht oli vaid 44aastane, kui ta Queenslandi ranniku lähedal Suures Vallrahus dokfilmi vändates sukeldumisel hiiglasliku astelrai rünnaku ohvriks langes. 2,4 meetri pikkune elukas lõi teda mürgiastlaga otse südamesse. Loodusekspertide sõnul esineb sellist õnnetust haruharva ja ka siis on surm ülimalt ebatõenäoline. 

"Steve ei teadnud, et rai oli teda otse südamesse torganud," rääkis operaator Justin Lyons Sydney Morning Heraldi intervjuus. Loomaseriaalidest tuntud Irwinil oli südame kohal viie sentimeetri pikkune haav, kust pulbitses verd ja vedelikku. "Anusin, et ta mõtleks oma lastele ja püüaks vastu pidada. Aga Steve vaatas mulle rahulikult otsa ja ütles, et ta sureb. Need olid tema viimsed sõnad." 

Irwin võib oma pere üle uhkust tunda. Lesk ja lapsed on südameasjaks võtnud tema pärandi edasikandmise ja tema asutatud Australia Zoo juhtimise.