George R. R. MartinFoto: AFP/Scanpix
Inimesed
27. aprill 2018, 10:32

„Troonide mängu“ autor kurvastas fänne: uus raamat ei ilmu ka tänavu ... (1)

"Troonide mängu" aluseks oleva "Jää ja tule laulu" saaga autor George R. R. Martin jahutas oma fännide ootusärevust, kinnitades, et raamatusarja kuues osa ei ilmu ka tänavu.

"Ei, talv pole tulekul. Vähemalt mitte aastal 2018. Teil ei jää muud üle kui oodata "The Winds of Winteri" ootamist," ütles kirjanik pressiteates, mis puudutas tema teist raamatut "Fire and Blood". 20. novembril ilmuv teos pole Martini sõnul romaan, vaid kujutletav ajalooraamat Targaeryeni dünastiast.

"Tõsi, seal jagub lugusid kahekümneks romaaniks," nentis ta ning loetles: lahingud, verevalamine, reetlikkus, armastus, iha, õud, ususõjad, poliitika ... Lisaks lubas autor, et uues raamatus on ohtralt lohesid.

Fännid on siiski rusutud, sest "Jää ja tule laulu" viimatine osa "A Dance With Dragons" ilmus juba 2011. aastal. Martin on end alati aeglaseks kirjutajaks nimetanud, kuid saaga poolehoidjate meelest võiks seitsme aastaga siiski raamatu valmis saada ... Kuuenda osa avaldamist on juba mitu korda edasi lükatud. Lohutuseks olgu seegi, et Martin lubas pärast ajalooraamatu valmimist "Jää ja tule laulu" uue osa juurde naasta.