The Ilves SistersFoto: Mait Jüriado
Saund
26. aprill 2018, 18:53

Ansambel The Ilves Sisters andis välja oma esimese originaalpala "Elulaul" (3)

Ansambel The Ilves Sisters on maha saanud oma päris esimese originaallooga. „Oleme pikka aega oodanud õiget hetke, et leida inspiratsiooni päris oma lauluks, mõelnud, kes võiks olla sõnade ja muusika autor,“ räägib ansambli tšellist Silvia Ilves. Nüüd on bänd löönud käed Doris Kareva ja Rein Rannapiga  ning sündinud on lugu „Elulaul“.

14 aastat tagasi oli õdedel ansambel nimega Lynx. Sinna kuulusid lauljatena Helena ja Aleksandra (Aleksandra on bändis ka praegu ja mängib viiulit, kuid Helena elab Hispaanias ja muusikaga ei tegele – toim.), rütmipillidel Damaris (praeguses bändis laulab) ning klaveril Liidia. „Muusika kirjutati ise, mõned tekstid loodi ka ise, kuid peamiselt võeti sõnad Eesti luuletajatelt, eriti meeldis Doris Kareva,“ räägib Silvia.

Eelmisel sügisel aga otsustati, et aeg on oma loo jaoks küps ning tüdrukud võtsid ühendust oma ammuse lemmiku Doris Karevaga. Kareva oli hea meelega nõus koostööd tegema ning loo tekst sündis lausa ühe ööga. „Hea tekst motiveeris meid ühendust võtma hinnatud pianisti ja helilooja Rein Rannapiga, keda me väga austame ja keda meile alati väga kuulata on meeldinud. Kuna Reinu looming on alati väga läbimõeldud, olime üksmeelel, et just tema võiks meile muusika luua.“

Ka Rannap oli nõus kaasa lööma. „Rein oli väga töökas, täpne ja oli parima tulemuse nimel nõus meiega tunde stuudios veetma. Kõik said tema temperamenti tunda,“ muigab Silvia. Nii „Elulaul“ valmiski. „See tähendab meie jaoks väga palju. Pole välistatud, et koostöö Reinuga ka tulevikus jätkub. On võimalik, et tulevikus sünnivad mõned tekstid või muusika ka mõne Ilvese-õe sulest.“

Lugu räägib kaasahaaravast elujõust ja naiselikust energiast ning sellest, kuidas raskusi trotsides jõudu leida. „Kuna meie ansambli naised pakatavad energiast ja päikselisusest, andsime ka Dorisele märksõnaks kirjutada teksti mõeldes meie ansambli olemusele,“ sõnab Silvia.