Zetod „Lätsi liina“Foto: Zetod Music
Eesti uudised
26. aprill 2018, 16:59

Zetode südi sõelumine folgist rokini

Märtsi keskel ilmutas 15 aastat tegutsenud folkrokkansambel Zetod pärast koguni viieaastast vahet uue, viienda stuudioalbumi – „Lätsi liina“.

Karismaatilise Jalmar Vabarna eestvedamisel tegutseva bändi värske heliplaat on kohati lausa üllatavalt rokkiv, kuigi n-ö rahvamuusika osakaal tundub siingi ikkagi selgelt domineerivat. Lauluteemad ise on kaunis erinevad, on lõbusamaid-lustakamaid lähenemisi, on tõsisemaid probleemide kajastusi, kuid ühendavaks lüliks kõigil neil – loomingu aluseks võetud justnimelt seto rahvalaulud. Seekord kusjuures on seltsi krahmatud isegi seto muinasjutt „Teetu-paapu“.

„Lätsi liina“ on tervikuna küllaltki ühtlase tasemega album, midagi konkreetselt esile tõsta on raske. Kuid huvitaval kombel jätsid esmakuulamisel parema mulje paar puhtal kujul instrumentaalikat... Võib-olla sellegi pärast, et murde tõttu paljudest laulusõnadest aru ei saagi. Hinnetelehele kirjutaks siiski vaid rahuldava, kuna sedasorti leelotamist-toimetamist väga kaua järjepannu lihtsalt kuulata ei jaksa ja oma „kaugemale sugulasele“, põhimõtteliselt samas žanris müttavale Trad.Attack!-ile jäävad Zetod päris selgelt alla.

-------------------------

Zetod „Lätsi liina“ (Zetod Music)