Janelle MonáeFoto: Reuters/Scanpix
Inimesed
26. aprill 2018, 16:45

Lauljatar Janelle Monáe: „Olen panseksuaal!“ (5)

USA lauljanna Janelle Monáe, kes värskes muusikavideos kannab naise suguelundit meenutavaid pükse, võtab oma seksuaalsuse ümber ringelnud kauaste oletuste asjus viimaks sõna.

Monáe rääkis muusikaajakirjale Rolling Stone, et tal on olnud armusuhteid nii meeste kui ka naistega ning et ta identifitseerib end praegu panseksuaalina. 

"Olles queer ja mustanahaline Ameerika naine – kellel on olnud suhteid nii meeste kui ka naistega – pean ma end free-ass motherfucker'iks," kuulutas Janelle raskesti maakeeli ümber pandava bravuuriga. 

Varem pidas Janelle end biseksuaalseks, "aga siis lugesin panseksuaalsusest ja mõtlesin: "Oo, nende asjadega samastan ma end kah. Olen eneseotsingutele avatud."

Vikipeedia teatel on panseksuaalsus ehk omniseksuaalsus romantiline, seksuaalne või emotsionaalne külgetõmme inimeste vastu olenemata nende bioloogilisest või sotsiaalsest soost.

Varem pole Monáe oma seksuaalsuse pihta suunatud küsimustele vastanud. Näiteks kui New York Times uudishimutses hiljuti tema väidetavast armusuhtest näitlejanna Tessa Thompsoniga ("Selma", "Thor: Ragnarök").