"Legendide lahing", Nele-Liis Vaiksoo
Tele
29. aprill 2018, 22:30

Nele-Liis Vaiksoo "Legendide lahingus" osalemisest: iga uus asi paneb jala värisema (4)

"Iga uus asi võtab jala värisema," räägib muusikali lauljanna Nele-Liis Vaiksoo pärast saates "Legendide lahing" ülesastumist, kelle vastaseks oli lauljanna hea sõber ja kolleeg Lauri Liiv.

"Olen räppareid kuulates alati arvanud, et teksti kirjutamine on kindlasti raske. Eelkõige peab see olema ju vaimukas," räägib Nele-Liis. "Kuna tekstiread olid meile ette antud ning enne saadet oli ka võimalus harjutada, siis mõtlesin, kui raske see ikka olla saab. Harjutamise käigus sain aru, et tegemist on ikka päris hea väljakutsega ja hakkasin kahtlema selles, kas närv üldse vastu peab."

"Animatsioonis on mitu duublit mis tähendab, et saad parima tulemuse nimel mitmeid kordi proovida. Stuudios on režisöör ja helitehnik. Selline kolme-nelja inimese töö. Aga saates on sul publik, kes ootab sinult midagi. Kui puterdad, siis inimesed väsivad ära ja energia läheb kuidagi alla," räägib lauljanna, kes on mitmetele Disney animatsioonidele peale lugenud. 

"Võibolla seda ma kõige rohkem pabistasin, et jään Laurile või üleüldse saate tegemisele kuidagi jalgu," lausub naine. "Ma muidu ei ole suurem asi pabistaja ja enne lavale minekut tunnen end üsna kindlalt, aga see oli ikkagi täiesti teine žanr," räägib Nele-Liis. "Nädal aega oli meil antud ettevalmistuseks ja peab tunnistama, et harjutasin tõesti väga palju."

Kuna Nele-Liisi "lahinguvastaseks" oli hea sõber, siis see tegi teatud mõttes ka ettevaatlikumaks. "Kui ma olen laval vastamisi Lauriga, siis ikka mõtlesin, kas see sõprus jääb püsima ka pärast räpilahingut." 

Sõbrad enne lavale astumist ühiseid proove ei teinud. "Meiega oli üldse niimoodi, et kui saates on ette nähtud üks proov, siis tiheda graafiku tõttu saime meie esimest korda alles laval kokku," räägib Lauri Liiv.

"Legendide lahing", Lauri Liiv

"Kindlasti oleks saanud veelgi mahlakamaks neid tekste teha. Mõned asjad on head, kui need jäävadki ainult meie omavahele ja sõprade teada. Eesmärk ei olnudki teisele haiget teha vaid lihtsalt humoorikalt vajutada puutekohtadele, mis meie elus on, " räägib Nele-Liis.

"Õnneks meil on oma huumorisoonega kõik hästi ja sõprus jääb püsima," lisab Lauri.

Kuhu kavatseb saatevõitja Nele-Liis panna kuldselt särava auhinna? "Ma ei teagi, see on ju nii ilus."  "Võibolla pead uue kapi ostma," pakub Lauri välja.

"Kapi või lausa uue toa. Ma mõtlen, et sinna juurde peaks panema ka raamitud minu ja Lauri pildi, et siis 20 aasta pärast, kui mälu pole enam nii hea, siis saab vaadata, keda ma võitsin," naljatleb lauljanna. "Võit tuli selles mõttes üllatusena, et ega ma siia saatesse tulles selle peale ei mõelnud. Pigem oli lihtsalt see, et kui seda teha, siis  Lauriga ja et oleks hea tunne ja energia."

Lauri ja Nele-Liisi sõprus sai alguse 1998. aastal, kui lauljad olid ühiselt muusikalis "Kuningas ja mina". "Aga  siis me tegelikult ei suhelnud. Mina olin 14 ja sa ei julgenud mind kõnetada," räägib Nele-Liis. Päris sõprus sai meil alguse mõned aastad hiljem, kui etendus muusikal "Vampiiride tants".

"Usun, et see sõprus jääb veel 20 aastaks vähemalt püsima!" arvavad lauljad.