MarleenFoto: Erakogu
Blogid
26. aprill 2018, 13:00

BLOGIAUHINNAD | Blogija Marleen: jätan teatud teemad maailma eest peitu

"Blogi on lihtne tööriist, mille abil võid teha ükskõik mida, alustades maailma muutmisest ja lõpetades oma poenimekirja jagamisega." - autor teadmata.

16. juunil jagatakse taas Eesti blogiauhindu. Praegu saavad blogijad end veel võistlusele reigistreerida. Õhtuleht esitas oma blogi kirja pannud kirjutajatele kümme küsimust ning tutvustab blogijad teilegi.

Nimi, vanus, amet: Marleen, 24. Hetkel töötan täiskohaga kontoris.

Marleen Foto: Erakogu

Bloginimi ja –aadress: Mannu, https://www.mannzu.com/

Lugejate arv päevas: 116-479

Kui kaua oled bloginud: 4 aastat

Kandideerimise kategooria: Elulised blogid

1) Kui blogiga alustada plaanisid, siis millised bloginimed laual olid? Kuidas sai valituks just praegune nimi?

Alguses oli pealkirjaks lause, "Šhhh.. Ma räägin!" Põhjuseks, et ma olen väga suur lobamokk ning tihti ütlesin kellelegi, et tasa, nüüd räägin mina. Lõpuks pidasin ma seda blogi pealkirjana liiga humoorikaks ja arvasin, et on aeg edasi liikuda. Kolisin Bloggerist Wordpressi ja sealt tekkisid muudatused, blogi nimeks sai praegune hüüdnimi "Mannu".

2) Kas sul on teemasid, millel tahaksid avalikult sõna võtta, aga julgusest jääb puudu?

Ma olen üsna aus, kui on midagi hingel, mida sobiks avalikkusele rääkida, siis ma seda ka teen. Üldiselt labased teemad või liigne intiimsus igasse blogisse ei sobi. Selleks ongi blogidele erinevad kategooriad ning teatud jälgijad.

3) Kas kirjutad postitusi pigem öösel või päeval? Miks?

Ripsmetehnikuna toimetades ja kodusem olles kirjutasin ma täpselt nii, nagu hing ihkas. Vahel lõuna paiku, teinekord õhtul. Minuga on nii, et mõni päev on eelmisest parem ning ka lauseehitus on hoopis teine. Kirjutan siis, kui on kirjutamise tuhin sees. Praeguseks tunnistan, et olen kirjutanud pärast tööpäeva õhtul/öösel. Avalikustan järgmise päeva hommikul. Selline variant on kõige mugavam ning praeguse elutempoga mõistlik.

4) Kas oled mõelnud blogi asemel vlogida, sest blogimine on täna juba justkui eilne päev?

Olen mõelnud ja samuti koostööpakkumisega seoses proovinud. Nende kahe maailma vahel on õhkõrn piir. Lihtsalt vlogimisega vaatad elu veidi teise nurga alt. Sa mõtled kõike ette, et oleks vaatajal huvitavam, planeerid päevi, millal vlogida, näed igal ajahetkel hea välja. Samas blogija võib kirjutada ka öösiti, ilma planeerimata, iseend sättimata ja kodu tagaplaanil.

5) Kas Eesti pisikese turu jaoks pole blogijaid juba liiga palju?

Kahtlemata. Kuid samas on ka koostööpakkujaid ning turundajaid, kes soovivad oma toodetele reklaami. Tänapäeval otsitakse ka rohkem tähelepanu ja võimalusi sotsiaalmeedias. Leida unistuste amet, olla iseenda peremees, omada hobi, mis on ka töökoha eest, ja saada võimalusi teistelt koostööpakkujatelt. Just seda kõik otsivadki!

6) Milliseid postitusi meeldib sulle kõige rohkem teha, kas jutu-, pildi- või videopostitusi? Miks?

Mulle meeldib teha nii jutu- kui ka pildipostitusi. Pildid annavad visuaalsema ülevaate ja kutsuvad rohkem piiluma. Tunnistan, et mind kutsub lugema just pildipostitus.

7) Üks suur bränd pakub sulle väga head koostööd ja tahab kiitva postituse eest maksta väga palju raha. Tegelikkuses ei meeldi see toode sulle aga üldse. Kuidas käitud - kas pigem teed hea raha eest siiski positiivse arvustuse ära või kirjutad hoopis ausa arvustuse ning kaotad raha ja koostööpartneri?

Ma ei ole päriselt veel kokku puutunud koostööpartneriga, kes raha pakuks. Üldjuhul on siiski nende poolt kas tooted, mida lugejatele reklaamitakse või teenused, mida võimalus endal külastada/kasutada. Ja sinu poolt on vastutasuks hea, haarav ja mitmekülgne postitus. Kui keegi peaks minult midagi sellist soovima, siis alati ei pruugigi pakkumine sulle meeldida. Ehk on just lugejad need, kes on sellest huvitatud. Igal asjal on mitu külge! Kõigepealt ma varuksin mõtlemisaega ja siis kaaluksin seda tulemust, mida näeksin.

8) Mis on olnud kõige negatiivsem ja kõige positiivsem kommentaar läbi aegade sinu blogis? Kui palju läheb sulle korda (negatiivne) vastukaja, mida blogile saad? Kas võtad seda arvesse või ajad pigem ikka oma asja?

Kõige negatiivsem kommentaar oli tegelikult minu mehe kohta, mis pahandas mind rohkem kui teda ennast. Üldjuhul on kommentaare blogis vähe, ei ole väga kaasaarutlejaid, on kaasaelajad. Iseenda lehekülg annab sulle võimaluse filtri vahele panna ja mitte lubada igaühel sinu tuju rikkuda. Kellelegi ikka midagi ei meeldi, sellepärast ei tasu pead norgu lasta.

9) Kui isiklik on liiga isiklik? Kas on mõni teema, millest oled juba hakanud kirjutama, kuid siis otsustanud, et see on liiga isiklik ning oled jätnud postituse avaldamata? Kui jah, siis mis teema? Kui ei, siis kas sinu arvates on mõni asi kirjutamiseks liialt isiklik?

Liiga isiklik on rahakott, voodielu, naabri tagarääkimine, plaanid, lahkuminekud ja matused.
On ikka olnud isiklikke teemasid. Emotsioonid on kõige mõjutavamad momendid elust ning need suruvad sind praegusel sajandil kõike välja purskama just sotsiaalmeedias. Õnneks ei ole ma kordagi teatud postitusi avaldanud. Need teemad jätan maailma eest peitu.

10) Kas sinu päris esimene blogipostitus on kättesaadav? Millise tundega sellele tagasi vaatad? Ehk jagad ka meiega.

Jah, on küll! Kirjutasin esimeses postituses enda juustest, kuid unustasin iseenda tutvustamise. Ilmselt seetõttu, et olin harjunud salaja iseendale kirjutama. Mõnusat lugemist! https://mannzu.com/my-hair-inspiration-choices/

Kuni 30.04 saab oma blogi Eesti blogiauhindade jagamisele kirja panna veebilehel eba.marimell.eu. Mais toimub rahvahääletus ning kõik saavad anda hääle oma lemmiku poolt. Tänavused Eesti blogiauhinnad jagatakse välja 16. juunil Tellisikivi loomelinnakus asuvas Vaba Lava teatrikeskuses. Üritus on mõeldud kõigile ja kohale on oodatud nii blogijad kui ka blogilugejad. Üritus on kõigile tasuta.