Airi Vipulkumar Kansar, Vipul Kansar ja Ragnar Foto: Airi Vipulkumar Kansar/Facebook
Inimesed
26. aprill 2018, 13:49

Viienda lapse ilmale toonud Airi Vipulkumar Kansar: olin valmis juba kiirabiautos sünnitama (45)

"Millekski muuks aega ei olnud kui jõuda kiiresti sünnitustuppa, teha sisse-välja hingamist ning laps oligi käes," räägib lauljanna Airi Vipulkumar Kansar, kes tõi 26. aprillil ilmale viienda lapse. Poisslaps, kes sai nimeks Ragnar, sündis põhimõtteliselt ühe tunniga. 

"Kuna juba neljas laps tuli ilmale kiiresti, aimasin, et viiendaga läheb veelgi kergemalt. Mees jõudis õhtul koju, panin arvuti kinni ja teatasin talle, et nüüd on minek," meenutab ta.

Airi räägib sünnitusest elavalt, võrreldes seda naljatades Hollywoodi filmiga. "Kiirabi saabus väga ruttu. Kui saadi teada, et tegemist on minu viienda lapsega, siis arvati, et laps võib iga kell sündida. Hea mõnus ralli oli haiglasse," naerab Airi. Õnneks liiklust polnud ja sain väga kiiresti kohale. Millekski muuks aega ei olnud - kiiresti sünnitustuppa, sisse-välja hingamist ja laps oligi käes," räägib Airi.

Beebi kaalus sündides 4720 grammi. Arstid ütlesid, et mai alguseks võib laps kaaluda juba 6 kilo ning seetõttu pandi Airile 27. aprilliks aeg sünnituse esile kutsumiseks. "Otsustasin siis kodus beebiga rääkida, et ta tuleks ikkagi ise, kui ta valmis on. See oli müstika, et ta tõesti tuli ise. Aga ma liikusin ja jalutasin kõik need viimased päevad," räägib Airi. Jalutamist, eriti raseduse lõpupoole, soovitab ta väga. "Käimise ajal teed sa juba pool sünni tööd ära juba. See on üks hea asi, mida ma soovitaksin kõikidele rasedatele, kes vähegi mõtlevad sellele, kuidas sünnitust kiiresti või valutult läbi viia." Lõpuks algas sünnitegevus aga väga kiiresti ja ootamatult. "Olin valmis juba kiirabiautos sünnitama." 

Airi on valutanud südant kõigi nende rasedate suhtes, kes elavad Valgas ja selle lähiümbruses. "Kui palju hakkab olema neid tee ääres sünnitajaid, kui Valga sünnitusmaja kinni pannakse?" muretseb naine. "Mul tulevad külmavärinad peale, kui mõtlen, mis tunne oleks talve ajal tee ääres autos sünnitada. Minu arust peaks naistel olema võimalus sünnitada võimalikult kodu lähedal – sünnitusmaja on nii elementaarne asi."

Kui Airi ja tema Indiast pärit abikaasa Vipuli ühised lapsed kannavad India nimesid Adrika ja Aryan, siis värske ilmakodanik sai nime Norra viikingite- ja kuningas Ragnari järgi. "Raseduse alguses vaatasin seriaali "Viikingid" ja mul oli kuidagi selline tunne, et seekord tuleb vägev viiking. Sündiski tugev sõnnipoiss, kes esimesel ööl ainult sõi ja nüüd ta praegu magab," räägib naine heldinult.

Airi ja Vipuli peres kasvavad 2-aastane tütar Adrika ja 4-aastane poeg Aryan. Eelmisest kooselust on lauljannal sündinud pojad, 21-aastane Oliver ja 16-aastane Silver.