Viktoria Ladõnskaja-KubitsFoto: Alar Truu
Inimesed
25. aprill 2018, 15:55

Viktoria Ladõnskaja-Kubits kiidab Aviciid: ta on see, kelle muusikaga meeldib mulle alustada aktiivset tööpäeva (3)

Eelmisel nädalal šokeeris maailma 28aastase DJ Avicii surm. Suured staarid üle ilma avaldasid erinevates kanalites kaastunnet ja jagasid mälestusi seoses temaga. Viktoria Ladõnskaja-Kubits meenutab legendaarset muusikut samuti.

"Ühe sõbraga oli meil filosoofiline arutelu, sisuliselt igavene dilemma. Mis on kunst/muusika/teos/päristekst? Mis hetkest saab loomingulisest teosest kunst? See arutelu algas küsimusega: kas teadsid Sa, kes oli Avicii? Ja mina vastasin: muidugi. Ta on see, kes leidis tee miljonite noorte südamesse. Ta tabas tänast rütmi. See, kelle muusikaga mulle meeldib alustada aktiivset tööpäeva. Nagu tööpäeva „enter“," kirjutab Viktoria.

"Siis vaatasin lõpuks rekordiliselt Kuldse auhinnatud filmi „La La Land“i ning avastasin, et minu jaoks see pole film armastusest vaid ühe dialoogi film. Lühidalt. Kui sa armastad džässmuusikat, kas sa hakkad mängima klassikalist jazzi ning naudid piiratud seltskonda nendest kes saavad aru või lisad midagi ning levitad armastust selle muusika vastu tunduvalt laiemalt kaotades samas armastatud „päris originaali“ ja võib isegi oma unistuse… Minu jaoks ei ole klassikalise ja kaasaaegsuse vahel konflikti. Ma ei läheks võtma positsioone ja ütlema, et üks on kõrge kunst ja teine pole "päris", sest kui leitakse tee miljonite inimeste südameni ju siis peab selles midagi olema."

Ladõnskaja-Kubits kirjutab, et kunst on vaid vahend selleks, et väljendada sisu, mida väljendada tahetakse. "Sisu on nii suurtel klassikutel kui ka kaasaaegsetel üllatavalt sarnane… Ning nüüd meie argipäeva juurde. Ma tahaksin, et kui Eesti lugu läheb Eurovisioonile, siis inimesed ei märkaks vaid kleiti, vaid ikka lugu."

Oma postituse lõpetab Ladõnskaja-Kubits Avicii laulusõnadega.