PrinceFoto: AFP/Scanpix
Inimesed
25. aprill 2018, 14:30

Prince'i omaksed kaebasid teda esimese üledoosi ajal ravinud haigla kohtusse

Kaks aastat tagasi, 21. aprillil 2016 surmava üledoosi saanud Prince'i omaksed kaebasid kohtusse haigla, kuhu superstaar oli sattunud viis päeva varem eelmise üledoosiga.

Minnesota osariigi võimud otsustasid eelmisel nädalal, et laulja surma asjus ei esitata kellelegi kriminaalsüüdistust. Mõjukas artist oli võtnud võltsitud Vicodini tablette, mis sisaldasid ka fentanüüli. 

Vaid veidi varem, 15. aprillil 2016 oli Prince'i eralennuk teinud erakorralise maandumise Illinois' osariigis ning laulja oli viidud haiglasse usutavasti samasuguste võltstablettide üledoosiga. 

New York Timesi väitel süüdistavad laulja omaksed Moline'is asuvat Trinity meditsiinikeskust Prince'i asjatundmatus ravimises. Nende väitel oli Prince'i surm sealsete meedikute tegematajätmise otsene tagajärg. Haigla pidanuks üledoosi ära tundma ja ravima ning uurima seejärel, millised ained olid seda põhjustanud. Samuti pidanuks meedikud Prince'i nõustama.

Algselt väideti, et erakorralise maandumise põhjuseks oli Prince'i tabanud gripp.

Haigla esindaja ütles New York Timesile, et ei kommenteeri käimasolevaid kohtuasju. 

"Prince'iga juhtunu puudutab peresid üle kogu Ameerika. Omaksed soovivad praeguse uurimise kaudu tõmmata tähelepanu säärasele epideemiale ning sellele, kuidas elusid paremini päästa. Kui Prince'i surm aitab elusid päästa, pole kõik veel kadunud."