„Su armetute püüdluste peale võtan shoti, kui mind maha teha proovid see mind lihtsalt ei koti“ - Taavi Immato surematud riimid laulus „Nüüd on see käes“.Foto: Alar Truu
Saund
2. mai 2018, 12:14

TOP 4 | Tuntud Eesti inimesed, kes ei tohiks enam kunagi räppmuusikaga kokku puutuda (13)

Räppmuusika on kodumaal eksisteerinud juba aastakümneid, ent tavarahva seas on kanda kinnitama hakatud alles viimaste aastate jooksul. Illustreerivad seda fakti ju nii selleteemalise telesaate „Legendide lahing“ võidukäik, kui ka asjaolu, et kõnealuses žanris proovivad kätt inimesed, kes sellega reeglina kokku ei puutu.

Aga ehk olekski parem, kui nad seda ei teeks? Järgnevalt toome näiteks mõned tuntud Eesti inimesed, kes võiksid professionaalse kingsepana oma liistude juurde jääda.

Ansambli Shanon solist Taavi Immato

Loetud päevadega YouTube'is kodumaa populaarseimaks klipiks saanud Shanoni uusim muusikavideo „Nüüd on see käes“ sisaldab lõiku, kus Taavi enda räpioskuseid demonstreerib. Lüürikale keskendudes selgub, et Taavi üritab sõnadega enda kriitikuid vaigistada („Panen põlema kõik sita kriitika“), ent üleüldise lüürika infantiilne tase ning kehv flow pigem annavad kahtlejatele hagu juurde.

Miinuspunkte ka järjepidevuse puudumise eest – kui ühel hetkel ütleb Taavi, et „Tiiki kusta pole mõtet“, siis juba räpisalmi lõpus teatab ta teravalt: „Lõpuks kused ikkagi tiiki!“ Ürita siis aru saada, et kus täpselt põit tohib tühjendada!

Radari saatejuht Marii Karell

Kui tekib mõte, et „Kuulge kutid, teeks pisut nalja?“ ei tohiks kunagi usaldada oma esimest ideed, mis käseb pilgud räppmuusika suunas heita. Nagu küsib ka üks kommentaator video all: „Kas see oli nüüd vajalik?“

Vähemalt 90% saate „Legendide lahing“ osavõtjatest

Kui tekib mõte, et „Kuulge kutid, teeks pisut nalja...“ Telesaade „Legendide lahing“ asetab vastamisi kaks tuntud Eesti inimest, omavahelisi probleeme asutakse aga lahendama sõnade, mitte vägivallaga. Kahjuks on tulemus sinikatest veelgi valusam ning tahes-tahtmata kerkib küsimus, kas osalejad on kuskile allkirja andnud, et igaüks neist peab esitama variatsiooni lausest: „Cuba, pane biiti!“

Eesti juutuuberid

YouTube – alternatiiv Eesti tele- ja muusikamaastikule – on oma olemuses totaalne Metsik lääs. Sinna võib ükskõik kes ükskõik mida üles laadida ja mitte keegi ei köhi. Seetõttu leiame end olukorra ees, kus vara- ja hilisteismelised juutuuberid üritavad üksteise võidu keskmisest kehvemat räppmuusikat toota – olgu selleks siis kas maailmarändurist Vicky esimene (ja loodetavasti ka viimane) katsetus sõnasepaks kehastuda või lehmavargast Kaspar Kolki laul „Tiiger“, millest pärinevad lembeluule kõige südamlikud read: „Lähme duši alla, sind seal tahan panna.“ Kaunis.