DJ Avicii 2015. aastal. Foto: Reuters
Inimesed
25. aprill 2018, 11:40

DJ Avicii: „Olen neile korduvalt öelnud: ma suren ära!“ (23)

28aastasena surnuna leitud DJ Avicii tunnistas hiljutises dokfilmis, et kui ta esinemist ei lõpeta, on tal varsti ots peal. Aastaid koosnes Rootsi hitimeistri menüü tasuta alkoholist ja lennujaama kiirtoidust. Tema vaimne ja füüsiline tervis oli hävinud, kuid teda sunniti edasi esinema.

Mullu oktoobris valminud dokfilmi "Avicii: True Stories" autor on Avicii kauane sõber Levan Tsikurišvili, kes jäädvustas artisti nelja aasta jooksul. Daily Maili teatel võeti film pärast superstaari surma Netflixi programmist.

Filmis näidatakse, kuidas Avicii 2016. aasta märtsis langetab otsuse esinemisest loobuda, ent kuidas tema mänedžerid ja ärikompanjonid pole sellega kaugeltki rahul. Noor DJ tundis tohutut survet edasi esineda, ehkki maadles vaimse tervise probleemide, alkoholismi ja muude tervisehädadega. Napsi abil surus Avicii maha ärevust ja vastumeelsust avalike esinemiste suhtes. Ta kinnitas oma mänedžmendile, et satub esinedes paanikasse, kuid teda ei tahetud kuulda võtta. Ühel aastal andis Avicii 320 šõud. 

Avicii agent andis filmi jaoks eraldi intervjuu ning väitis selles, et Avicii ei mõista raha väärtust. "Ja ta ei mõista, kuidas tema otsused teisi inimesi väga negatiivselt mõjutavad."

"Ootasin toetust, eriti arvestades kõike, mida olen pidanud üle elama," rääkis Avicii Tsikurišvilile. "Olen kõigi koostööpartneritega ja tuttavatega avameelne olnud. Kõik teavad, et ma olen kannatanud ärevuse all ja et ma olen püüdnud sellest üle saada. Ma ei arvanud, et mulle avaldatakse survet esinemisi jätkata. Nad on ju näinud, kui halvaks mu enesetunne on seda tehes läinud. Aga kui ma tahtsin esinemist lõpetada, tulid suured tagasilöögid."

 

Tim of Thrones 👑✊️ Which house would I belong to?

A post shared by Avicii (@avicii) on

21 aasta vanuses diagnoositi Aviciil äge pankreatiit, mille oli põhjustanud alkoholi kuritarvitamine. 2014 viidi DJ haiglasse, kus tal eemaldati sapipõis ja pimesool. 

"Ma olen neile öelnud: ma ei ole suuteline enam esineda," räägib artist dokfilmis. "Olen öelnud: ma suren ära. Olen seda niivõrd palju kordi öelnud. Ja ma ei taha enam kuulda, et ma peaksin mõtlema veel ühe šõu tegemisele."