Grete PaiaFoto: Erlend Štaub
Inimesed
24. aprill 2018, 15:33

Grete Paia lõpetas koostöö Sven Lõhmusega: tahan olla iseenda peremees (21)

Lauljanna Grete Paia teatas sotsiaalmeediakanalis Instagram, et lõpetab 6 aastat kestnud koostöö agentuuriga Moonwalk, mis tähendab seda, et lõppeb ka tema koostöö hitimeister Sven Lõhmuse ja mänedžer Tambet Mummaga. "Elus on ikka etapid, ning muutused ja edasiliikumised on aeg-ajalt vajalikud," põhjendab Grete.

Farewell, Moonwalk! ✨

A post shared by Grete Paia (@gretepaia) on

Grete selgitab, et peamine põhjus Moonwalkiga eraldi teed minna on seotud ülikooli lõpetamisega ning sooviga muusika loomisele pühenduda. "Hetkel tegelen usinalt lõputööga ja kui kõik õnneks läheb, tahan juunis ülikooli lõpetada. Kuna selline suur etapp elus peaks idee poolest läbi saama, mõtlesin ka mõnes muus eluvaldkonnas väikese edasiliikumise teha," räägib ta.

"Kuus aastat, mil ma Moonwalkis olen olnud, on piisavalt pikk aeg. Olen südamest tänulik Tambet Mummale ja Sven Lõhmusele, kellega kõik asjad on omavahel ära arutatud ning mingit konflikti meie vahel ei ole. Nemad saavad minust aru ja vastupidi. Tunnen, et see on praegu asjade loomulik käik."

Grete mainib, et neli aastat kestnud ärijuhtimise ning turundus- ja kommunikatsioonieriala õpingud on pannud teda oma tegevust muusikuna analüüsima teise nurga alt ja nägema tervikpilti. "Esimest korda elus peaks mul pärast ülikooli lõpetamist tulema see aeg, kus saan täielikult muusikale keskenduda. Siiani olen seda teinud kooli kõrvalt. Olen end mitme asja vahel jaganud. Nüüd sooviksin sada protsenti muusikale keskenduda," on Grete kindel.

"Meie koostöö Sveniga sujus väga hästi, aga nüüd viimasel aastal olen tahtnud rohkem katsetada koostööd ka teiste produtsentidega. Kuna meie inimestena muutume, siis ka meie muusika muutub," leiab Grete.

"Hetkel tunnen, et soovin katsetada ja proovida, mida elul mulle muusikuna pakkuda on." Suures pildis jääb Grete popmuusikamaastikule, kuid soovib kombata erinevaid stiile. "Isegi, kui selle kuulajaskond on väiksem, oleks huvitav katsetada näiteks deep-house’i, alternatiiv-RnB’d ja muid stiile." 

Praegu läheb kogu Paia energia siiski lõputööle ja ta tunnistab, et muude asjade peale on üsna keeruline mõelda. Siiski ei välista Grete, et ta ühel päeval taas Lõhmuse loomingut esitab. "Ma ei tea kunagi, mis võib juhtuda viie või kümne aasta pärast. Kätt ette ma kuskile ei pane. Hetkel tahan ma aga iseseisvalt jätkata ja olla iseenda peremees," lausub Paia.