Erich Krieger Foto: Tiina Kõrtsini
Saund
24. aprill 2018, 13:09

Hitihoiatus! Erich Krieger andis välja uue loo: tundsin sellega kohe tugevat sidet (21)

"Ühtegi hitti ei kirjutata teadlikult. See kujuneb täitsa juhuslikult  –inimesed kas võtavad loo omaks või mitte," räägib laulja Erich Krieger, kes avaldas eile värske singli "Vanaisa pill".

"Suur hitimeister Raimonds Pauls on öelnud, et hitt on see laul, mida hakkavad vabatahtlikult järele laulma eelkõige lapsed ja pidused inimesed." Kas värsket singlit saadab sama ere lend nagu Kriegeri legendaarset 1989. aastal valminud lugu "Naised on hullud", on lauljal raske ennustada. 

"Vanaisa pill" on ballaad, mida tutvustas Kriegerile ansamblist Ummamuudu tuntud produtsent ja muusikakirjutaja Toomas Leis. "Toomas saatis mulle esimese versiooni ja tundsin kohe sellega tugevat sidet," lausub Erich. Alguses Leis ei maininud, et laulu autor on Rakvere mees Kaido Kesler, kes igapäevaselt teenib leiba Soomes ja vabal ajal kirjutab lugusid sahtlisse. "Toomas arvas, et ma ei võta lugu sellisel juhul võib-olla vastu."

Krieger räägib, et oli uuest loost aga sügavalt vaimustunud. "Mul ei ole tükk aega olnud  nii, et et nädal aega enne salvestamist harjutan ja mõtestan lugu enda jaoks lahti. Vaatamata sellele, et olen omal ajal Tallinna konservatooriumi lauljana lõpetanud ja võiks kohe minna stuudiosse lugu sisse laulma, ei meeldi mulle selline lähenemine. Tahtsin selle pala endale omaseks teha. Et kuulaja, kes seda vastu võtab, saab aru, et see on minust läbi käinud."

Krieger oli loo ette valmistamisega kirglikult ametis ning lootis, et hääl peab salvestushetkeni vastu. "Jätsin isegi ühe suurema vabaõhuesinemise ära, et mitte külmetuda. Laulmine on nagu sporditegemine, kui sa ei ole valmis või midagi on korrast ära, siis sa ei korda ennast ega tee rekordit."

Krieger räägib, et "Vanaisa pill" ei ole küll poplugu, millega Eurovisionile minna, aga kõnetab igaüht, sest räägib elu lihtsatest asjadest.

Kuula Erich Kriegeri värsket singlit siin: