Hertsoginna CatherineFoto: AFP/Scanpix
Inimesed
23. aprill 2018, 15:23

PRINTS ON SÜNDINUD! Hertsoginna Catherine tõi ilmale teise poja (22)

Prints Williami abikaasa Catherine tõi 23. aprillil kell 13.01 Eesti aja järgi ilmale oma kolmanda lapse, poja. Kuningliku paari esikpojale George'ile (4) oli see mitmekordne kingitus – väikevend sündis tema nimepäeval.

Kensingtoni palee teatas, et vastne kuninglik maimuke – kuninganna Elizabeth II kuues lapselapselaps – kaalus 3 kilo ja 827 grammi. Sünnitus kulges probleemideta ning ema ja laps tunnevad end hästi. Prints William viibis sünnituse juures nagu ka poeg George'i ja tütar Charlotte'i (2) ilmaletuleku puhul. Lapse sugu kuninglik paar varem teada saada ei soovinud.

Kuigi Kate ja William olid oktoobris avalikustanud üksnes selle, et laps peaks sündima aprillis, levisid Briti meedias kuuldused, et sünnitähtaeg on 23. aprill, William Shakespeare'i sünniaastapäev. Ja jüripäeva hommikul saabuski õukonnast teade, et printsi abikaasa on toimetatud St. Mary haiglasse Londoni keskosas.

Kõige kirglikumad kuningliku pere fännid olid haigla juures laagris olnud ja beebi sündi oodanud juba üle kahe nädala. Väidetavalt viidi endiselt rahvasuus Kate Middletoniks kutsutav hertsoginna haigla privaatsesse Lindo tiiba juba enne kella kaheksat Eesti aja järgi. Loota võis kiiret sünnitust: 2015. aasta mais tuli kuningliku paari tütar Charlotte ilmale 2 tunni ja 34 minutiga, kirjutab Daily Mail. Esikpoeg George'i puhul läks Catherine'il haiglasse saabumisest alates aega kümme ja pool tundi. Nii kiiresti kui õde Charlotte väike prints siiski ilmale ei vupsanud. See-eest oli ta oma õest ja vennast raskem.

Nagu varasemategi laste puhul kannatas Kate raseduse algualgusjärgus ägeda iivelduse all. „Catherine peab algusaja ära kannatama ja siis saame hakata tähistama,“ ütles Briti troonipärija prints Charlesi vanem poeg prints William septembri hakul, kui uus rasedus  teatatavaks sai. Hertsoginna halva enesetunde tõttu avalikustas õukond kõigil kolmel korral tema raseduse varakult, sest Kate ei saanud täita kuninglikke kohustusi ja vajas arstiabi. Esikpoeg George'i kandes oli hertsoginna vahepeal koguni haiglas.

Vastne ilmakodanik, kelle tiitliks saab Tema Kuninglik Kõrgus Cambridge'i prints, on Briti troonipärimisjärjekorras viiendal kohal. Briti kihlveokontorites käis kibe panustamine võimaliku nime üle: favoriidiks tõusis Arthur. Populaarsed nimed olid ka Albert, Frederick, James ja Philip.