Allison Mack 2012. aastal.Foto: Reuters/Scanpix
Inimesed
23. aprill 2018, 13:59

"Smallville'i" näitlejannat süüdistatakse seksiorjade värbamises

Supermani-teemalisest telesarjast "Smallville" tuttav Allison Mack vahistati ja talle esitati süüdistus inimkaubanduse korraldamises ja sunnitöö sepitsemises.

Seriaalis Clark Kenti usaldusisikut Chloed kehastanud näitlejanna arreteeriti seoses tema väidetava tegutsemisega kurikuulsas USA organisatsioonis Nxivm (hääldada "neksium"). Organisatsioon väidab end olevat eneseabiprogrammi, kuid prokurör Richard P. Donoghue sõnul on tegu püramiidskeemiga, mille raames mõningaid värvatuid ekspluateeriti, sealhulgas seksuaalselt.

Reedel esitati süüdistus ka Nxivmi asutajale Keith Raniere'ile, keda jüngrid kutsuvad Vanguardiks ehk Eelväeks. 

"Nagu süüdistuses väidetud, värbas Allison Mack naisi, et nad ühineksid väidetavalt naiste mentorlusgrupiga. Tegelikult asutas selle ja juhtis seda Keith Raniere," seletas Donoghue. 

Allison Macki esindaja pole arreteerimist kommenteerinud, kuid prokuratuuri sõnul ei võta näitlejanna süüd omaks. 

Nxivmi kodulehel avaldatud teates kinnitatakse, et rühmitus teeb võimudega koostööd, demonstreerimaks Raniere'i süütust ja tõelist iseloomu. "Usume veendunult, et õigussüsteem võidutseb ja toob tõe päevavalgele."

Omaaegsest menusarjast "Dünastia" tuntud näitlejanna Catherine Oxenberg on ajakirjandusele rääkinud, et tema tütar India on Raniere'i seksi küüsis ning niivõrd ajupestud, et keeldub koju tagasi tulemast. 

Nxivmi endised liikmed on paljastanud, et neidude ihule põletatakse tulise rauaga Keith Raniere'i initsiaalid. Nad on otsekui orjad. Mõne naise sõnul pole sektitaridel lubatud süüa rohkem kui 800 kalorit päevas. India olevat sõbrannale mullu jaanuaris nende viimasel kohtumisel öelnud, et ei söö patukahetsuseks kolm päeva.