Saade "Puuduta mind" - Ervin Hurt; Sirje Presnal; Anu Saagim Foto: Alar Truu
Puuduta mind
27. aprill 2018, 22:34

Saate külaliseks oli kunagine Tartu tuntuim diskoripoiss Ervin Hurt

VIDEO | „Puuduta mind!“ 23. saade: munade, õli ja punase lõngaga needuste vastu (23)

Igal neljapäeval kell 18 kostitame sind põneva veebisaatega "Puuduta mind!", kus külalisteks on nõiad, šamaanid, ravitsejad, ufoloogid, haldjad, elukunstnikud, teadlased, koolitajad ja paljud teised põnevad persoonid. Müstilistele teemadele spetsialiseerunud Õhtulehe ajakirjaniku Sirje Presnali ja Õhtulehe veebi loovjuhi Anu Saagimi 23. saate külaliseks oli kunagine Tartu tuntuim diskoripoiss, “Selgeltnägijate tuleproovi” viimase hooaja täht, Kanal 12 jututoa saatejuht ja tänaseks tartlasest tervendaja Ervin Hurt. 

"Tervendaja on inimene, kes tajub bioenergeetilist välja. Igal asjal on oma energia, samuti inimesel. Selle tajumise ja tunnetamisega saab diagnoosida haigusi ning energeetilist koodi muutes  on võimalik inimesi aidata, " ütleb 
Ervin Hurt.

Mitmed skeptikud on tunnistanud, et kunagise tuntud diskori Ervin Hurda sooritus kodumaises selgeltnägijate saates avaldas muljet – mees luges osalejate kehalt nende probleeme justkui raamatust.

Mõneti võib Ervinit pidada mullu meie seast lahkunud legendaarse tartlasest bioenergeetiku ja pendlimehe Toomas Pälli mantlipärijaks. Ka Ervin kasutab  tervendamisel mõõtmisvahendina peamiselt pendlit, aga ka käsi.

"Raviks kasutan ma inimese bioenergeetilise välja aktiveerimist. Siin on väga palju erinevaid võtteid kätega ravitsemisest kuni kristallideni välja," räägib ta. "Siiski vajab iga inimene erinevat lähenemist."

Ägedate seisundite puhul soovitab ta hädalistel pöörduda klassikalise meditsiini poole, tervendaja pärusmaa on pigem luu- ja liigesevalud, pinged, meeleoluhäired, jms. Tervenemisel on väga oluline inimese usk paranemisse, rõhutab Ervin. Nii mõnigi kergema haigusega inimene lahkub meie seast, sest tal ei jätku usku.

Tervendaja Ervin Hurt Foto: Alar Truu

Tartlaste seas populaarseks saanud kohtumisõhtutel kõneleb Ervin suhetest, haiguste põhjustest, tervise tugevdamisest ja paranemise teekonnast. Kas igaühest võib saada selgeltnägija? Kuidas kaitsta ennast halva energia eest? Kuidas parandada majanduslikku olukorda? Samuti korraldab mees eluenergiat laadivaid eriseansse.  

Parimaid tulemusi annab alternatiivmeditsiini ja tavameditsiini paralleelne kasutamine

"Mul on tänapäeva tavameditsiini osas suur respekt, ma ei ole selline inimene, kes arste eiraks. Ma ikka julgustan enda poole pöörduvaid inimesi, et mündil on kaks poolt. Kahe tervendamissuuna paralleelsel rakendamisel on parimad tulemused," kinnitab Ervin.

Ervin nimetab ennast tervendajaks või bioenergeetikuks. Mida see maakeeli tähendab?

"See on inimene, kes tajub bioenergeetilist välja. Igal asjal on oma energia, samuti inimesel. Selle tajumise ja tunnetamisega saame diagnoosida haigusi ning energeetilist koodi muutes saame inimesi ravida," selgitab ta.

Ervin on olnud lapsest saadik huvitatud tervendamisest ja idamaistest raviviisidest. "Mõtestatult olen sellega tegelenud aga umbes 15 aastat. Olen käinud erinevatel kursustel ja ka korduvalt Indias end täiendamas," ütleb Ervin, kelle vanavanaisa oli tugevate võimetega tervendaja.

Ervini arvates on igal inimesel mingid võimed

"Võimed on kõigil olemas – meil on tegelikult pöörased ressursid. Küsimus on selles, kuidas need avalduvad. Sama lugu annetega, kes on hea muusikas, kes kunstis või matemaatikas. Tihti avalduvad anded või võimed läbi mingi õnnetuse. Näiteks mina olin pooleteiseaastasena üliraskes kopsupõletikus ja praktiliselt mineku peal. Äkki minu praegused tervendamisvõimed said alguse sealt," jutustab Ervin.

Saade "Puuduta mind" - Ervin Hurt  Foto: Alar Truu

Tervendamiseks kasutab Ervin peamiselt pendlit, aga ka käsi

"Pendlit kasutatakse rohkem kui mõõtmis- ja diagnoosimisvahendit. Sellega mõõdetakse energiaid ja seisundeid. Raviks kasutan ma aga inimeste bioenergeetilise välja aktiveerimist. Siin on väga palju erinevaid võtted kätega ravitsemisest kuni kristallideni välja," räägib ta. Siiski toonitab Ervin, et iga inimene vajab eraldi lähenemist, nii et ühtset viisi on keeruline välja tuua.

Liiga paljude tervendajate juurde ei tasu tikkuda, hoiatab Ervin

Kõige enam pöördutakse Ervini poole tervisehädadega. "Kui inimesed ei saa tavameditsiinist soovitud vastuseid, siis katsetavad nad tavaliselt alternatiivmeditsiini," sõnab Ervin. Teine peamine grupp on aga stress ja elupinged.

Sellejuures rõhutab Ervin aga alati seda, et ainult alternatiivmeditsiini kinni ei jäädaks. "Arsti juurde tasuks ikka kohe pöörduda ägedate tervislike seisundite puhul. Näiteks pöördus hiljuti minu poole üks naine, kes saadeti erakorralisest tagasi. Minu tungival juhatamisel viidi ta teise linna ja seal tuligi välja, et pimesool on lõhkenud. Ma ütlen, et ikkagi ootamatud järsud seisundid eeldavad kindlasti meditsiinilist sekkumist. Tervendajate juurde võib pöörduda luude- ja liigesevaludega, pingete, meeleoluhäiretega," räägib ta.

Kui aga lootus tervenemisel on kadumas, ei tee paha alternatiivmeditsiini suunda vaadata

Ervin toob siinkohal mõned elulised näited. "Mind kutsuti Tartu kliinikumi intensiivpalatisse, kus lamas koomas meespatsient. Arstid olid ta praktiliselt maha kandnud, et ootab ainult aparaatide välja lülitamist. Sugulased aga ei kaotanud lootust ja kolm päeva hiljem istuski mees voodiäärel ja sõi suppi."

Ka räägib Ervin ühe vähihaige naise imelisest tervenemisest. "Ta tuli minu juurde ning kuna ma ei olnud väga suurte ootustega, siis olin tema suhtes ettevaatlik. Neli kuud hiljem tehti operatsioon ning kui ta mõni aeg hiljem minu juurde tagasi tuli, ei olnud tema kehas enam üldse vähirakke. Põhimõtteliselt tema nuttis ja mina nutsin," meenutab Ervin ja lisab, et sellised on hetked, mil tahaks istuda tavaarstiga vastamisi ja arutada, mis siis ikkagi juhtus.

Üks asi, mida Ervin igatahes rõhutab, on usu olemasolu

"Mõni lihtsama haigusega inimene lahkub meie seast, sest tal pole usku," nendib Ervin. Terapeutide juurde minekul tahab Ervin aga inimestele südamele panna seda, et liiga paljude erinevate juures ei käidaks. "Ärge laske ennast väga palju torkida! Mõni inimene käib üks päev ühe terapeudi juures, siis teise, siis kolmanda. Lõpuks mõne nõia juures.. Ja viimaks ei saa ta enam kusagilt abi!" sõnab ta.

Mida soovitab aga Ervin selleks, et elada tervislikult? "Põhiline on liikuda. Kehaline koormus on tähtis ja seda saab teha isegi võimeldes või istudes. Oluline on ka tervislikult toituda ja rohkelt vedelikku tarbida," räägib Ervin.

 Eesti “Selgeltnägijate tuleproov” viimase hooaja lõpupidu

Meie püüame Ervinilt uurita üht-teist põnevat ka eestimaise “Selgeltnägijate tuleproovi” telgitaguste kohta.

Kuidas kunagisest diskoripoisist sai järsku tervendaja ja selgeltnägija?

Kui paljud temasse usuvad ja on ka reaalselt abi saanud?

Mis vaevab eesti inimest enim?

Seda ja palju muudki, vaata täpsemalt videost!

Saade "Puuduta mind" - Ervin Hurt; Sirje Presnal; Anu Saagim Foto: Alar Truu