Schlössle hotell Tallinna vanalinnas tähistas 20. aprillil väärikalt oma 20 aasta juubelitFoto: Maksim Toome
Inimesed
23. aprill 2018, 12:44

Beatrice ja Ed lahkusid Schlössle hotelli sünnipäevapeolt unikaalsete maalidega (10)

Schlössle hotell tähistas 20. aprillil väärikalt oma 20 aasta juubelit. 

Eesti esimene tippklassi restoraniga viietärnihotell tähistas oma juubelit uhke peoga, kuhu oli kohale palutud hulk värvikaid külalisi nii meilt, kui mujalt. Hotelli pikka ajalukku mahub hulgaliselt ka kuulsaid külalisi prints Charlesist Bryan Adamsi ja Enrique Iglesiaseni. Samuti saab kunagi Tallinna bürgermeistrile kuulunud väärikas keskaegses hoones paiknev hotell olla uhke oma isikliku kummituse üle.

Hotell võib olla uhke oma isikliku kummituse üle, keda on kujutatud ka aastaid hotelli seinal rippunud maalil (vasakul) Foto: Maksim Toome

Unikaalse butiikhotelli interjööriga Schlössle orienteerub omanäolist ja luksuslikku hotellikogemust eelistavale äri- ja erakliendile ja kuulub mainekasse ketti Leading Hotels of the World.

Hotelli kahekümne tegevusaasta jooksul on seal peatunud mitmed riigipead, kuninglikud külalised, diplomaatia- ja militaarringkondade kõrged külalised ning Euroopa ja Hollywoodi meelelahutusmaailma kuulsused. Nii võõrustati Schlössles Eesti Euroopa Liidu eesistumise külalisi, aga ka prints Charlesi, Bryan Adamsit, Stingi, Enrique Iglesiast, Pet Shop Boysi, Alice Cooperit ja Saksa elektroonilise muusika lipulaeva Kraftwerki.

Keskaegses Tallinnas ei ole mõistatuslikud nähtused võõrad ning nii võib ka Schlössle hotell tunda uhkust tõepoolest ka omaenda kummituste üle.

“Tema päritolu kohta liigub mitmeid legende, kuid väga täpselt seda ei teata. Oletatakse, et tegemist on keskaegse kaupmehe armukesega, kes mingil põhjusel endiselt kunagises kaupmeheelamus ringi käib. Ja seda just toas nr 19, mis paikneb meie 14. sajandist pärit hoone tiivas. Meil viietärnihotellina on standard, et vastuvõtu laua taga tõuseb töötaja alati püsti, kui klient ülevalt trepist alla tuleb. Nõnda on meie töötaja mitmeid kordi öösel ka teinud, kuuldes lähenevaid samme, kuid tegelikult ei tule kedagi ning näha on vaid lühtri kõikumist laes. Samuti on mitmed külalised kuulnud üleval paiknevas toas öösel asjade liigutamist ning isegi kaevanud müra üle, samas kui me täiesti kindlalt teame, et selles toas ei ole kedagi,” rääkis Schlössle hotelli juht Mara Blaubarde.

Külastajate vastu olla keskaegne daam sõbralik, hoiatades muuhulgas kerge koputusega seinale, kui õhtul on keegi söögisaalist lahkudes oma koti või muu asja maha jätnud. Väidetavalt on ühel külalisel õnnestunud mõistatuslik külaline ka fotole püüda, pildil näeme 19. toas voodil lamavat udust naisesiluetti.

Hotellis on ka maal “Roheline Mees” maal, millel muidu igati tavapärases rõivastes ning värvigammas härrasmehel on roheline nägu. Legendi kohaselt muutus maal selliseks üleöö, kuna härrasmees kas ehmatas keskaegse daami kummitust kohates või siis muutus näost roheliseks kadedusest, mõistes, et erinevalt temast saab daam veel siiamaani vabalt ringi käia.

Peol korraldati ka heategevuslik loterii, kus läksid loosi kallid joogid, luksuslikud hotellipaketid, peaauhinnaks olid kaks uhket kummitusmaali, mille õnnelikeks omanikeks said Tallinna vanalinnas kodurestorani Mull pidavad Ed ja Beatrice. 

"Meie pisike kodurestoran on juba praegu maast laeni kunsti täis, nii et ei teagi kuhu need kaks suurt šedöövrit paigutada," muretses Ed kingitusi vastu võttes. "Samas sobivad need meie residentsi stiiliga suurepäraselt ja oleme fortuuna õnneliku käe üle väga rõõmsad."

"Loodame, et Roheline Mees ja Keskaegne Daam ei hakka nüüd meie pool kummitama," lisas Betarice.

·