Catherine 1. aprillil Windsori lossi lihavõtteteenistuselt lahkumas.Foto: AFP/Scanpix
Inimesed
23. aprill 2018, 10:35

Ajakirjandus: hertsoginna Catherine'i sünnitus on alanud! (21)

Kensingtoni lossi teatel on prints Williami abikaasa Catherine viidud haiglasse - sünnitustegevus on alanud. Tulekul on kuninganna Elizabeth II kuues lapselapselaps.

Kensingtoni loss teatas esmaspäeva hommikul 8.20 kohaliku aja järgi Twitteris, et kolmanda lapse ootel hertsoginna Catherine (36) on viidud Londoni keskosas asuva St. Mary haigla Lindo tiiba. Talle on toeks abikaasa William. Loota võib kiiret sünnitust: 2015. aasta mais tuli kuningliku paari tütar Charlotte ilmale 2 tunni ja 34 minutiga, kirjutab Daily Mail. Esikpoeg George'i puhul läks Catherine'il aega kümme ja pool tundi. 

Ajakirjanduse esindajad ja fännid on haigla juures juba mitu nädalat vahti pidanud. Varem soostuti kuningakojast ütlema vaid seda, et kuningliku paari kolmas laps sünnib aprillis. Ajakirjanduses levisid kuuldused, et sünnitähtaeg on 23. aprill ehk siis täna. 

Catherine ja William ootavad õukonna teatel põnevusega, kas tulekul on poiss või tüdruk. Kuninglik paar ei soovinud uuringute ajal kolmanda lapse sugu teada saada, eelistades selle üllatuseks jätta. Tore kokkusattumus: täna on jüripäev ehk prints George'i nimepäev. Ühtlasi on 23. aprill William Shakespeare'i ja omaaegse lapstähe Shirley Temple'i sünniaastapäev.

The Telegraphi teatel hoolitseb hertsoginna eest haiglas enam kui 20 tippeksperdist koosnev meedikute tiim. Beebi aitavad ilmale sünnitusarst Guy Thorpe-Beeston ja günekoloog Alan Farthing nagu Catherine'i varasemate sünnitustegi puhul. Kõigi kolme raseduse algjärgus kannatas hertsoginna ränga iivelduse all, mis sundis teda ametikohustustest loobuma ning nõudis vahepeal koguni haiglaravi. 

The Suni teatel on lapseootel ka Kate'i noorem õde Pippa Middleton.