Staarisaate kolmas finaalFoto: Stanislav Moškov
Üritused
22. aprill 2018, 23:22

Staarisaates hääle kaotusega võidelnud Jaagup: kui teised laulsid, hingasin mina lava taga maskist auru

"Ma võitlesin päris karmilt, jah," sõnab saates "Eesti otsib superstaari" raske hääleprobleemiga maadelnud Jaagup Tuisk. "Mingi viirus on liikvel - teisid said selle esmaspäeval või teisipäeval, meil paar tükki olid veel haiged, aga minu organism pidas nii kaua vastu ja sain viimasena," räägib noormees.

Jaagup ütleb, et eks viirushaigustega ongi selline lugu, et neist taastumine võtab aega. "Paari päeva pärast on kindlasti juba väga okei." Jaagup esitas saates Eurovisioni võidulugu "Heroes" ning tunnistab, et sai seda harjutada esmaspäeval ja teisipäeval. "Kolmapäeval ma juba tundsin, et midagi on halvasti ja rohkem ma ei laulnudki. Täna tegime enne saadet esimest korda läbi," sõnab ta. 

Staarisaate kolmas finaal Foto: Stanislav Moškov

Kui Jaagup aru sai, et tervis käest hakkab minema läks ta kohe ravirežiimile. "Lootsin ikkagi, et saan hääle korda. Tegime emaga kolm päeva ööpäev läbi igasugust ravi - jalavannidest aurude hingamiseni." Ma saate ajal pani ta aeg-ajalt lava taga maski pähe ja hingas inhalaatorist raviauru. "Olin kaks tundi täiesti vait, midagi ei öelnud. Kui teised laulsid, käisin mina maskist hingamas."

Enne saadet oli lava taga kuulda, kuidas Jaagup harjutas ning ühel hetkel hakkas ka kõrva, et mõne koha peal kippus hääl murduma. "Proovisime korra lava taga läbi, siis tuli kõik okeilt ja ütlesin lauluõpetaja Maikenile, et ärme rohkem tee. Selles mõttes tundsin ma end kindlalt, aga pidime terve laulu helistiku mitu tooni allapoole võtma."

Lisaks tarditsioonilistele taustalauljatele Kaire Vilgatsile ja Dagmar Ojale palus Jaagup lavale appi ka kaasvõistlejad Uudo ja Carlose. "Igaks juhuks, kui midagi pekki läheb või hääl murdub, et oleks meeshääl ka all. See oli väike abinõu. Ma olen väga tänulik, et nad appi tulid," sõnab Jaagup.

Staarisaate kolmas finaal Foto: Stanislav Moškov

Kas nüüd läheb noormees koju puhkama ja on kaks päeva vait? "Nüüd lähen ma hotelli ja homme kell 12 on proov," muigab Jaagup, hääl endiselt kärisemas.