Inimesed

Globaalsed kliimamuutused kitsendavad kiiresti inimestele sobivat eluruumi. Sajad miljonid võivad vajada evakueerimist. Eesti püsimajäämine rahvusriigina võib sõltuda sellest, kas suudame seda protsessi hallata.

AKADEEMIK TARMO SOOMERE: Eesti peab otsustama, mida hakata peale sadade miljonite kliimapagulastega (227)

LISA KOMMENTAAR

tugrik20. juuli 2019, 09:50
Miks peab põgenike probleem meie mure olema ,nemad seal sigivad ja saastavad ,kas laseme soome ,rootsi moodi värvilisi sisse,neist valgeid ei saa .
Lõplik lahendus26. aprill 2018, 11:49
Erinevad gripi tüved nõuavad aasta-aastalt rohkem ohvreid... Asi areneb vaikselt aga kindlalt, kes märkab, see märkab... Aga vähesed märkavad ja saavad aru.. Võiks aru saada, et Loodus tegeleb praegu inimese arutu paljunemisega seotud probleemi lahendamisega. Ja see pauk saab olema kiire, massiline ja üldine.
Inimeste Superviirus ehk uus globaalne ravimistele allumatu katk, mis levib üle maailma paari päevaga ja ei anna võimalust vastusammude astumiseks!
48 tunniga on 50% Maa inimkonnast surnud... Veel 30% sureb ülejäänud nädala jooksul.
Alles jääb kusagi 10-20% Maa rahvastikust. enamltjaolt hajaastustatud piirkondadest.
Selline on tulevik.
Pets25. aprill 2018, 10:16
püha müristus, mida ma just lugesin...?!? miljon kliimapagulast kolmanda maailma riikidest... äkki sooritaks juba enne nende saabumist kolektiivse enesetapu ?
Ka sina, Tarmo?25. aprill 2018, 00:57
TS on mulle alati tundunud targa ja sümpaatse inimesena...
Eestis, muide, JUBA ON ELi kõrgeim võõrrahvastiku hulk, kes on siia toodud KÕIGI RAHVUSVAHELISTE KOKKULEPETE VASTASELT. Miks me sellest ei räägi; on see mingi TABU?
naljakas23. aprill 2018, 15:19
nagu keegi tahaks kasvõi katastroofiähvardusel siia pimedasse, külma ja vaesesse kohta tulla...
!!!24. aprill 2018, 03:27
Kui Saksamaa ega Rootsi neid siit sinna pagenuid enam vastu ei võta, tulevad kas või siiagi. Kui alternatiiviks oleks üldse Euroliidust väljasaatmine. Siis sobib ka perifeeria.
Eestit23. aprill 2018, 14:57
on vaikselt ja järjekindlalt üle võtmas ukrainlased ja venelased.Kuna nad neegreid ja moslemeid üldiselt ei kannata ,siis päris musti siia väga oodata pole. Viimati kasvas eestlaste arv natukenegi NL-aegadel.
Ei ja veelkord ei23. aprill 2018, 12:48
Ei, mis siis, et me ise ei suuda enam oma söötis maid koos lagunevate majadega rahvaga täita, aga see maa kuulub ikkagi eestlastele, meie oleme nendes piirides oleva maa, päikese, metsa, vee ja õhu täieõiguslikud ainuomanikud ja meie ei lase kellelgi teisel siia tulla!
elu läheb edasi:23. aprill 2018, 12:04
Mis siin otsustada! Investeerigu elamuehitusse ja kõik!
vaatame kaardile23. aprill 2018, 10:41
Palju mugavam on neil Mongoolia ja Siberi avarustesse siirduda, seal ruumi ikka rohkem kui Eestis.
Keegi ikka vist rahastab ja korraldab seda iba, et kõik pagulased peavad Euroopasse ära mahtuma.
Kui humaansetel kaalutlustel tuleb mingid vee alla jäävad riigid evakueerida, siis ma olen nõus humaanselt maksma mõni tuhat eurot et neile ostetakse siberisse ilus uus riik kus ei uputa ja pole plastprügi jne
Ületootmise hädad23. aprill 2018, 07:18
Eestil on kaks suurt plussi nn kliimapagulaste vastu. Esiteks suht kehva kliima ja teiseks - siin kliimavööndis peab elus püsimiseks TÖÖD tegema. Ei suud kunagi meie kivised põllud toita sadu miljoneid inimesi. Kui Eesti peaks juba täna enese toitmisel hakkama saama ise - s.t kusagilt midagi juurde ei toodaks, poleks meil juba täna jalatäit harimata maad. Lõunapoolkera rahvastik vohab tänu sellele, et sealne kliima võimaldab koristada kaks kuni kolm saaki aastas. Kui aga on tegu ühe saagi kätte saamisega, siis on ka jutt hoopis teine. See sada miljonit võib siit üle käia ja arvatavasti käibki aga kui kogu taimestik on juurteni nahka pandud siis lähevad siit jälle minema. Valge inimene võiks lõpetada oma rahaahnusest tingitud ületootmise ja ülejäävate toiduainete Lõunapoolkerale vedamise. Praegu oleme loonud maailmas võltspildi, et toit kukub taevast. Sajad miljonid Aafrikas ja Aasias ainult sigivad, sest toidu hankimiseks ei pea midagi tegema - see tuuakse kätte. Kui aga see variant kaob, reguleerib emake loodus ise ülejäänu. Sinna läheb veidi aega ja maailmas on liiga palju relvi selleks, et see protsess rahumeelselt toimuks. Kui kaob ka energiavarustatus - elekter, siis ei tule siia mitte kedagi. Selles võib üsna kindel olla.
lugeja23. aprill 2018, 08:24
Kliima? Ja kui palju elab neid Norras, Soomes, Rootsis? Ei hirmuta neid selline kliima. Soe tuba on olemas ja söök tasuta laual, no mida neil veel tahta?
Kui enam pole?24. aprill 2018, 06:09
Aga kui pole enam sooja tuba ja tasuta sööki, kui iga riik, iga pere, iga üksikinimene peab iseendaga hakkama saama? Kõik me kujutame ette, et praegune pillerkaar jätkub. Kui need mustad hordid hakkavad Euroopasse valguma, ei jää ka senisest elustiilist midagi järele. Sellele võiks ka eestlased mõelda. Samasugusesse olukorda kliimapagulastega jäävad ka suurlinnade elanikud.
no, kui see23. aprill 2018, 11:59
miljon+ siia tuuakse, siis polegi enam maad kus midagi toota. Kõik põllud ja metsad ehitatakse täis neile elamisi. Sood ja rabad jäävad, kuid seal ei ole võimalik põllundusega tegeleda.
Zooloog23. aprill 2018, 01:20
Looduses on selline üleüldine nähtus nagu olelusvõitlus. Oma koha eest päikese all. Oma asuala ning söödabaasi pärast. Et kes keda. Ning mitte ainult ühe liigi erinevate karjade ning praidide vahel. Vaid ka ühtede kiskjat võitlus teiste lihasööjate vastu, kelles oma konkurente nähakse. Näiteks Aafrikas murravad lõvid ning leopardid just sellepärast gepardeid. Et loevad neid oma jahimaadel ohtllikeks konkurentideks.
Tundub, et ülerahvastatuse ning ressursside pärast võib alata midagi sellist ka inimestgi hulgas. Et kes need hõu´iab ja kes ilma jääb.Kes jääb ellu ning kes hukkub.
Meie ei pea midagi tegema22. aprill 2018, 23:52
Jätke rahule meid. Meil on oma hunnik sit.ta, mis kangesti küünib juba eestlaste kaeltest kõrgemale.
22. aprill 2018, 23:56
Me teeme esmalt enda kodu korda ja alles siis vaatame väljapoole.
to/23. aprill 2018, 00:56
teeme korda ja must kolibki sisse.
Eestlane kes põlvneb eestlaste soost.22. aprill 2018, 22:25
See on vaimselt haige inimese sonimine. See on haigus mille on eestisse toonud sotsial-liberalid. Kas eestis siis enam tõesti mingeid olulisi probleeme lahate eri ole. Rakveres kaebavad mingid homoaktivistid kohaliku omavalitsuse kohtusse et nende arvates ei toeta omavalitsus nende paraade piisavalt, Tartus solgitakse emajõge mingi räpase erakapitali nimel, valitsus on vankri ette rakendatud. Suurushullustuses ajel ja täielike soovunelmate ajel koostatud tasuvusuuringute põhjal rajada soovitav rail-boltik mille rajamine hävitaks kogu edela eesti kruusavaru. Nüüd pakutav idee raudtee tammi rajamisel kasutada kaevanduste tuhamägesid on sammuti mõte lasteaiast. Tule taevas appi millises inimesed meie riiki juhivad ja on täiesti uskumatu et käesoleva loo autor tahab olla akadeemik.
22. aprill 2018, 18:27
Kuhu peaksid minema erinevatel-põhjustel-pagulaste eest pagulusse minna soovivad inimesed?
just22. aprill 2018, 18:33
eestisse mahuks esimese tapiga 25 miljonit
pakuksin jälle22. aprill 2018, 21:22
et järgmine aasta kohe 150 miljonit
to/22. aprill 2018, 19:39
Tulevikunägemus. Niinimetatud "uuseuraooplased" eraldavad nendele pageda sooviatele jäärapäistele põlistele´rooplastele reservatsioonid Sahhaarasse ning Lapimale. Jalust ära.
Mis puutub niinimetatud tolerantlus lipulaevadesse nagu frau Merkel ja teised temalaadsed mustade ning rätikupeade Euroopasse kutsujad, siis nemad istuvad võimu üle andes ilmselt erilennukitesse ning lendavad Austtraaliasse või Uus Meremaale, mis jäävad niinimetatud pagulaste eest suletud tsooniks.Illmselt on nad selleks ajaks sinna juba omajao miljoneid investeerinud, mida tänulikud naftašeigid on neile kinkinud. Muretsenud endale sinna maju, maad, aktsiaid, osalusi, kunstivaraid ning muud väärtuslikku. Edaspidise, multimiljonäride väärilis mugava elu tarbeks.
22. aprill 2018, 17:32
eesti tuleks müüri ja okastraadiga ümbritseda ning kuulipildujad tuleks ka ära õlitada.
inglismaa22. aprill 2018, 15:23
võib lataka saada. uputuse näol. ja kliimapagulased peab vastu võtma. looduse vastu ei saa.
leo22. aprill 2018, 14:57
Mitte kuidagi ei taha uskuda, et keegi akadeemik ajab niisugust juttu, mille kõrval stalinistlike akadeemikute Lõssenko, Marri ja Naani väljaütlemised tunduvad lausa üligeniaalsetena. Küllap on sellele akadeemikule ka mingi käsk kätte antud
22. aprill 2018, 15:05
tasuks riputakse järgmisel 24.02. riiklik autasu rinda!😉
to 15:0522. aprill 2018, 16:24
Õnneks Helmed ei ole autasude jagajad ega medalite rindariputajad.
14:52 // Küllap on sellele akadeemikule ka mingi käsk kätte antud22. aprill 2018, 16:42
Nii see on - käsk anti kätte ja seda ta ka siin ju hoolega täidab.
Eesti paremäärmuslastest akadeemikute ja mitteakadeemikute ülesandeks ongi ju
segaduste tekitamine
inimeste eksiteele viimine
ja ülesässitamine,
võõrviha õhutamine
valetamine,
rahva moraali murendamine
ja ikka selles vaimus edasi.
Kõik see kuulub ju kremli käsilaste infooperatsiooniliste töö eesmärkide hulka.
Paharet23. aprill 2018, 06:26
Näib, et neile kakadeemia surmaeelikutele on veidi matuseraha antud ja nüüd nad kirevad kooris. Taagepera ajas hiljuti samasugust iba.
22. aprill 2018, 14:50
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
Tiit22. aprill 2018, 15:17
Hei Pille!
Ei nemad igatse midagi siia Eestisse. Kliima on neile harjumatu, sotsiaalabi olematu. Need kes siia saadetakse lasevad kähku jalga.
Tiidule22. aprill 2018, 19:42
Lähevad niikaua, kuni seal veel vastu võetakse. kes es see mees. Kui aga rohkem enam ei mahu, siis kupatatakse sealt sealt tagasi, perifeeriasse. Nagu näiteks Eesti.
22. aprill 2018, 21:24
ja eestlased küüditatakse Siberi igikeltsale puhkama ...
Paharet23. aprill 2018, 06:27
Lasevad jalga olles enne meie taskust makstavad abirahad sirgeks teinud.
Pillele22. aprill 2018, 17:13
Putin ei võta lihtsalt vastu.
aga22. aprill 2018, 19:39
alaska ja gröönimaa on veel tühjemad.
22. aprill 2018, 21:24
sinna asustatakse eestlased
!22. aprill 2018, 23:08
Sinna saadetakse põlised pärismaalased. Eriti need, kes saabujatega ühte kultuuri sisse lõimuda ei taha vaid oma joru ajavad.
Scaramanga22. aprill 2018, 14:28
härra kasutas ÜRO prognoose.
Slaid 22.
2012 prognoositi et aastal 2050 on 150 miljonit hädalist.
2017 prognoositi et aastal 2070 on lausa 1,4 kuni 2 miljardit hädalist.
mis me nüüd nende numbritega tegema peaks ? Kui esimene ennustus nii võssa pandi siis miks me teist uskuma peaksime ? Ja miks aega edasi lükati, 2070 peale ? Et ikka võimalikult kauge ja kontrollimatu ennustus ?
Samat jada jätkates on 2090 aastal oodata siis 20 miljardit kliimahädalist ?
Aga see pole kõik. ÜRO on ennemgi sarnaseid prognoose teinud.
2005 ütles ÜRO et aastal 2010 on maakeral 50 miljonit kliimahädalist. Ja sama teema: merevee tõus, tornaadod, toiduhäda.
Ohustatud aladel aga aastaks 2010 millegi pärast toimus hoopis rahvastiku kasv !? Bahama, St Lucia, Seishellid, Salomoni Saared jne.
asiancorrespondent.com/2011/04/what-happened-to-the-climate-refugees/#WOIytRyzZ06dT9ab.97
Arvake ära kas kõikide rahvaste aitaja ÜRO on need prognoosid ja kaardid oma kodulehele alles jätnud või eemaldanud :)
Õige, ÜRO üritas oma võlts-teadust internetist eemaldada. Õnneks mingid inimesed dokumenteerivad seda sodi ja google cache on abiks:
wattsupwiththat.com/2011/04/15/the-un-disappears-50-million-climate-refugees-then-botches-the-disappearing-attempt/
Loodetavasti see mereteadlane/kliimateadlane/poliitik/keskkonnateadlane/rahvastikuteadlane/põllumajandusteadlane saab Lenini Ordeni ja väärilise palga mõnes lääne MTÜs !
Kiimapagulane22. aprill 2018, 14:22
Maa on lapik ja keegi ei ole käinud kosmoses.
Moderaator korjas ära. 22. aprill 2018, 14:11
Kahjuks juba korduvalt. Näib et tabusõnade arvu on taas suurendatud. Nii et enam ei tohi mainida suurt r a h v a s t e r ä n d a m is t, h u n n e, a r a a b l a s i, t ü r k l a s e i d -d ž e l d ž u k k e, nende loodud impeeriumeid ja nl aladel uue keele ning kultuuri kehtestamisi.
moded22. aprill 2018, 14:10
kas sõna
a a f r i k l a n e on ka nüüd keelatud,et te mu kommentaarei ei avalda?
to 14. 0622. aprill 2018, 14:41
Palgaline, selle Aafrikast pärinemise teooria on teadlased ammu ümber lükanud.
Lisaks on eurooplane ja aafriklane oma olemuselt nii kardinaalselt erinevad, et me absoluutselt ei sobi kokku.
no, mida on siin küll modereerida?22. aprill 2018, 14:06
Kõikidele ummadele teadmiseks,
meie esivanemad on kümneidmiljoneid aastaid tagasi AafrikasT väljarännanud hõimud st meie esivanemad olid AAFRIKLASED.
Ekrelased, kes siin aafriklasi mõnitavad ja sõimavad, teie esivanemad olid ka AAFRIKLASED!
Tegelikult22. aprill 2018, 14:37
ei olda selles enam nii kindlad.
Tol ajal ei olnud Aafrikat olemaski!22. aprill 2018, 15:19
Mandrid olid siis kokku kasvanud topski!
Ja Drwini järgi põlvneme ja oleme me kõik a h v i d e s t arenenud22. aprill 2018, 15:25
Ainult näib, et põlvnemisliinid ei ole mitte kõigul ühesuguse pikkusega, põlvkondad arv kõigub mõneti.
Scaramanga22. aprill 2018, 14:05
Soomere ettekande leiate siit: employers.ee/tuulelohe/2018/ettekanded
mõned kommentaarid
iga 41000 aastaga muutub maa pöörlemisnurk päikese suhtes 22 ja 24,5 kraadi vahel. Praegu oleme parajasti kuival perioodil. Sahara koopajoonistused Alzeerias näitavad et seal kandis elasid väga erinevad loomad. Fossiile leitakse Saharast samuti. Aastal 17 000 AD peaks Sahara jälle roheliseks muutuma.
Googeldage "Tassili n'Ajjer".
Inimtekkelise kliimasoojenemise propageeriad kasutavad kipakaid andmeid ja muudavad neid. Lisaks on "maa keskmine temperatuur" puhul tegemist hinnangutega, mitte mõõtmistega.
youtube.com/watch?v=pjlPvwRP-fM
LOL, Slaid 11. Jaapani, Korea, Taiwani linnad on samuti kliimamuutuse tõttu ohus :)
Arvake ära kas need inimesed on ka arvestatud sinna potensiaalse rahvasterände sisse ? Masendav inimeste eksitamine ja demagoogia !
Noja kui Hiina suurlinn on rannikule liiga lähedal, siis on hiinlastel probleem. Ja Hiinlased ise oskavad selle probleemi lahendada nii et ehitavad uue suurlinna paremasse kohta. MIngit ÜRO ja lääne globalistide abi nad küll ei vaja !
OK, nüüd on ikka tingiv kõneviis, "KUI tõuseb 0,5 meetrit". Muidugi et dramaatilist efekti saavutada on illustratsiooniks kasutatud kaarti kus on merevee tõus 2 meetrit !? Slaid 13. "Ohustatud on paljud" - normaalne võlts-teadus.
Nii et 2070 on vaja jaapanlased ja korealased evakueerida ? Toidu ja vee viimine ei aita. Nad surevad ilma ÜRO ja Bono abita nälga ?
Dramaatilised pildid Hawailt :) Need inimesed surid nälga ? Nad kasvatasid seal kivide ja asfaldi vahel omale toitu ? Kuidas nad oskasid ilma ÜRO abita sealt ära kolida ?
Alati tuuakse näiteks Maldiivid ja mingid suvalised Kookospähklisaared. Seal elab nii vähe inimesi.
Maldiivid 2006 elas seal 300 000 inimest. 2018 elas 444 000. Jep, põhiprobleem on kliimasoojenemine. 1905-1960 stabiilselt 100 000 inimest !
Aga siis merevesi tõusis 4mm ja selle tõttu kolis sinna palju inimesi ja nüüd ei mahu ära ja mereveetõus on süüdi. Naisss.
Miks mitte kunagi ei tooda näiteks Euroopa linnasid ? London, Hamburg, Rooma jne. Kuidagi veider et alati on slaidid Aafrika ja Aasia näidetega. Justkui üritatakse suunata inimestel defineerida hädaline ja abimees rolle. Justkui asiaat-neeger oleks permanentne ohver ja abimees alati valge inimene.
Ei tea, võibolla ma olen paranoiline.
Slaid Kõrbed.
Enamus Itaaliasse saabuvatest pagulastest on ju SAHARA ALUSEST Aafrikast. Seal küll mingit kõrbe pole ! Senegal, Nigeeria, Gambia, Kongo - ju seal siis uputab nii kõvasti.
slaid 31. Koreas ja Jaapanis pole ruumi ja nad on ohustatud ?
Kaarti vaadates tundub ju et Euroopa on liiga tihedalt asustatud mitte Aafrika !!! Saksamaa 83 miljonit inimest ja 357 000 ruutkilomeetrit. Kongo 79 miljonit inimest ja 2 345 000 ruutkilomeetrit.
Hmmm, Hamburgist peaks hakkama inimesi siis Kongosse vedama ju. Seal on palju ruumi ja hea kliima põllumajanduseks. No tõesti ! Teadlane soovitab tuua inimesed Kamerunist,Gambiast,Nigeeriast,Kongost "Heasse Kanti" Eesti-Valgevene-Ukraina. Anna mõistust.
Olgem siis fakti- ja teaduspõhised:
1. Eesmärk on totalitaarne üleilmne marksistlik juurtetu ühiskond.
2. Seda ei lase tekkida iseseisev indiviid.
3. Indiviidi hävitamiseks on vaja lõhkuda perekond, kirik ja kogukond.
4. Kogukonna ja identiteedi hävitamiseks üritatakse läbi viia massilt immigratsiooni.
Kaks varianti: a) getod-vägivald ja sealt tee politseiriiki. või variant b) Kalergi utoopia, beez segunenud identiteeditu mass. Slaid 36. "Läänemere ja Musta mere vahele tuleb elama 150 miljonit inimest." Ahah, selge.
See mereteadlane ei tunne vist inimloomus, et sellise õhinaga siuksest "plaanist" räägib. Jääb üle oodata karismaatiliste vuntsidega probleemilahendajat.
Tulevik on etniline puhastus ja sõda !
azza22. aprill 2018, 13:52
see Eestisse saabuva SAJAMILJONI PÕGENIKUJURA mingisuguselt lainetuse dünaamika labori juhataja ja inseneriteaduskonna rannikutehnika professorilt Soomerelt
on nagu vesi helmede palgalise trolli-lollivabriku veskile!
to azza22. aprill 2018, 13:55
Ütle, eestlaste vaenulik palgaline, kust sa raha saad, kui Eestis enam eestlasi ei olegi ?
Ega need " põgenikud " sulle ei maksa, pigem pistavad su nahka, sest süüa on vaja ja tööd teha nad ei viitsi.
azza to azza (13.52)22. aprill 2018, 18:15
Kasuta fantaasiat ja ära roti võõraid nimesid.
Ajaloo huviline22. aprill 2018, 13:50
Ajalugu tunneb mitmeid suuri rahvasterändamisi. Hunnide oma, mis algas Aasia avarustest mõni sajand enne meie ajaarvamist ning vapustas Euroopat IV sajandi paiku. Ainult et Rooma väejuht Aetius ei läinud neile mitte soola-leivaga vastu, vaid organiseeris oma leegionitest. germaanlastest ja gootidest liidu (sest ka nende asualad olid ohus) ning andis Katalaunia väljadel Attila väe vastu väärika ning võiduka lahingu. Seega lülkkas Rooma lõppu mitukümmend aastat edasi. Pärast tema hukkamist läks võim aga tolerantide kätte. Ning Roomat endast sai ajalugu.
jätkame22. aprill 2018, 14:07
Ei suured rändajad hunnid, araablase, hasaarid ega türgidželdžukid ei lõimunud kohalike vallutatute keele ega kultuuri, vaid kehtestasid enda oma.. VII-VII saj Aasiast läände tulnud hasaaride hõimud rajasid oma riigi Volga ning Dnepri vahele ja vähe kaugemalegi. alistades või eest ära ajades sealseid slaavi hõime. -Ja araablased hõivasid tohutud alad, nii et Harubń al Rašidi päevil ulatus tema riik Põhja-Aafrikasse ja ka Hispaaniasse, , Idas aga Pärsiasse. Pooltuhat aastat hiljem tulid Aasia kiltmaadelt Lähis Itta ning Balkanile Türklased-dželdžukid.
Aaablased suretsid kiiresti kohalikud keeled ja religiooni. Näiteks kristlik Egiptus oli juba sajandi möödudes islamistlik maa, kus räägiti põhiliselt araabia keelt.
Ajaloo huviline22. aprill 2018, 14:18
Omal ajal õnnestus muistsel Hiinal pagulastulva peatada ja tagasi tõrjuda, rajades h u n n i d e sissetungi vastu oma legendaarse Hiina müüri. tööd alustati 3 saj. enne meie aega. Peamüüri pikkus on 2400 km., lisaks muud kindlustused ning dubleerivad müüriharud, kokku ligi 8800 km. Müüritornidearv võis ulatuda enam kui 10 tuhandeni. J müüril paiknes 100-200 tuhandeline kaitsearmee. H u n n i d küll sellest läbi ei pääsenud, kuid kavalatel mongiólitel õnnestus see XIII saj hakul siiski ületada. Ja Hiina riik vallutada.
Ajaloo huviline22. aprill 2018, 14:47
Ilmkas näide on Rooma impeerium. Roomlaste vallutusiha ning jõud rauges keiser Trajanusega, kes valitses kuni 117-.a. m.a.j. Järgmine valitseja, Hadrianus, asus juba kaitsele sest väljapoole jääva metsikud hõimud kippusid alatasa Rooa aladele, kus oli loota palju sõjasaakisaaki ning asustamiseks viljakad maad. Kaitseks rajati Limes Romanum, mis aga Hiina müürile tublisti alla jäi. Väghesed kivis müüosad, kindlused ning tornid. Suures osas aga vaid muldvallid, kraavid ning palktarad. Kohati küll mitmekordsed, dubleerivad. Kuid kuni jagus leegionär ning auksillaare nende mehitamiseks, hoit hõimud väljapool.
Aga majandus käis alla, ravaarv vähenes ja tuli piirata sõjalisi kulutusi. Seega ka sõjameeste arvu ning kaitsevall jäi nõrgaks. Alatasa urti siit või sealt see läbi. Hariyud, kuid eluvõõrad Rooma senaatorid tulid endaarvates gniaalsele lahendusele. Võtame osa hõime siiapoole vastu! Taasasustame tühjaks jäänud või hõredad asualad. Tsiviliseerime nad ning lõimine endi hulka. Riik saab uusi elanikke, alamaid, töökäsi ning maksuaksjaid. amuti sõdureid. Paberril oli see kena, reaalsusaga midagi muud. Kui tulijaid sai palju, ei hoolinud nad enam Rooma seady´ustest, käskufest ega keeldudest, vaid rajasid oma kuningriike. Hõivasid ning avasid Limesi, et ka sugulasining hõimlasi sissepoole, viljakatele maadelesise lasta. Hakkasid käituma ü l b e l t ning peremehelikult, Rooma asulaid vallutama ning r ü ü s t a m a. Kuni langes lõpuks Roomagi ning Lääne-Rooma impeerium.
Õpitakse ajaloost. Tarkõpib teistevigadest. Rumal aga mitte. Teda ei venaks isegi mitte isiklikud veadki.
Õige jutt ja näide... lihtsalt raske uskuda, et25. aprill 2018, 02:55
ka akadeemik seda kõike juba ei tea...
Imelik, väga imelik on see tema Eestiga seotud arvamus...
???22. aprill 2018, 13:45
Jääme ise strateegilistesse punktidesse ning loovutame oma maa pagulastele? Kustkohast teadlane küll on tulnud? Need puńktid, magusaimad palad hõivatakse ju kõigepealt. Juba praegu on Tallinnas pea võimatu liikuda, ilma et mõne mustaga kokku ei põrka või ta sulle varba peale ei astu. Ja Tartu on juba praegugi igasugu välisüliõpilasi täis.
Loovutame ka küladki? Kuidas me veerandsajandi eest laulsimegi?
Oo Eestima, oo sünnimaa.
kuni sü küla veel elab, elad sina ka!
Juku22. aprill 2018, 12:41
huvitav ! selleks ei peaks ju akadeemik olema arusaamaks et mitte 1 miljon ei otsusta mida sadade miljonitega peale hakata vaid vastupidi - sajad miljonid pagulased otsustavad mida teha teele jääva miljoniga.
???22. aprill 2018, 13:36
Mida tegid valged kolonistid indiaanlast ja põlisaustraallastega? Hävitasid ning saatsid reservatsioonidesse hääbuma. Miks eeldame saabuvatelt islamistidlt paremat ja humaansemat suhtumist?
to ???22. aprill 2018, 13:59
Tegelikult on Islamistid palju hummaansemad, kõik kes võtavad nende usu, on nendega võrdsed, lihtsalt kaob kristlus, keel ja rahvus.
to to ???22. aprill 2018, 14:42
Ei ole nii.
Valge inimese vastu on neil kaasasündinud vimm.
Vele!22. aprill 2018, 15:21
Enamus indiaanlasi suri haigustesse!
to to ???22. aprill 2018, 15:32
Islami humaansuse ilmekaks sümboliks oli ISIS ning selle kangelane Džihaadi John. Kes kõigilt islami õige, sunnitliku voolu mittetunnustajatel mingi 0inatapu väitsega pead keha küljest pikaldaselt eraldas.
to ???22. aprill 2018, 17:15
See John oli ju inglane, järelikult peab mu jutt paika, oligi nendega võrdne. Kes nende usku ei jaga on muidugi, kas orjad või laibad.
Tiit22. aprill 2018, 18:28
Jah, surid küll. Valged kasutasid bioloogilist relva, kinkisid sopruse märgiks indiaanlastele rougetega nakatatud tekke. Selle tagajärjel surid terved suguharud.
to 17:1522. aprill 2018, 19:53
See John oli eurooplane, kes läks üle "õigesse usku" ning võttis omaks nende religiooni, vaated ning ideoloogia. Väga ilmekas kuju demonstreerimaks meile islami erilist humaansust.
Mis pistab maarahvasse kristlus.25. aprill 2018, 02:49
Ega's kaasatoodud haigused tee olematuks seda, kuidas25. aprill 2018, 02:50
põliselanikega KÄITUTI.
RAHVUS ja USK ongi sagedasti 25. aprill 2018, 02:51
Scaramanga22. aprill 2018, 12:32
neid massi-immigratsiooni propageerivaid "teadlasi" lükatakse kahtlaselt tihedalt eetrisse :)
Tegemist on matemaatiku ja mereteadlasega. Miks ta kliimast, rahvastikust ja immigratsioonist räägib ? Ja teama seisukohad on kahtlaselt lääne globalistide poliitikaga kattuvad.
Maailma rahvastik = Aafrika ja lähis-ida rahvastik ? Bangladeshi rannikul ei ela "sadu miljoneid", kui Bangladeshi rahvaarv on 163 miljonit.
New Orleansi probleem oli odav ja nõrk tamm. Nende tamm pidi vastu pidama 1 kord 100 aasta jooksul toimuvale suurele tormile. Holland ehitab oma tamme vastu pidama 1 kord 10 000 aasta jooksul toimuvale tormile.
Mõttetu hirmutamine, nagu peaks helikopteritega kiirelt 150 miljonit inimest kuhugi ära vedama.
Kunagi sai jala Korea poolsaarelt Jaapanisse, nüüd ei saa ! Kõik kes seal elasid uppusid suure kisaga ära või kolisid aastakümnete jooksul mujale elama ?
Kui Vietnamis vesi tõuseb pisut ja mingil territooriumil enam elada ei saa siis on kõige mõistlikum kui need inimesed mitte ei koli paar kilomeetrit sisemaale vaid tulevad Euroopasse ? Nende kolimise peavad kinni maksma eurooplased ?
Ok, Bangkok praegu vajub iga aasta mingid millimeetrid ja vesi pisut tõuseb, kes ja mida peaks nüüd ette võtma ? Tai valitsus ei suuda probleemi lahendada ? On keegi Tai võimudega ühendust võtnud, mida nad ise arvavad ?
No super et Süüria sõda ka ära mainitud sai :)
Millistes riikides need "hädalised" elavad ? Pakun et põllumajandustoodand on neis samades riikides viimase 50-aastaga suurenenud. Probleem on ühes teises asjas, millest austatud akadeemiks millegipärast ei räägi. Kui ikka rahvastik 50 aastaga mitmekordistub siis pole ime et süüa ei jätku. Kus see vasakäärmusliku Cornelli ülikooli uurimustöö on ? Ega allikas pole mitte see sotsioloogiakraadigaa Charlse Geisler, kes väidab et Süüria sõja põhjustas kliimamuutus !?!??!
atkinson.cornell.edu/media/yviewer.php?VideoID=VVfpHXXnjXs //ca. 8:00 peal väidab seda :)
Kes peab tegema otsuseid Hollandis olevate tammiehitamiste üle ? Kelle pädevusse kuulub Bangkoki ja Tai poliitika ?
Kus kohas enam elada ei saa ? Nigeerias, Gambias, Burkina Fasos, Somaalias kust need krdi Aafrika pagulased tulevadki !?
Mis krdi 6-klassi kirjand see on ? Miljon ahvi eestisse, ja "kasvab vajadus ametikoolide järele" - WTF ?
Mis jutt see on ? Akadeemik !?
On see sõltumatu teadlane mingeid EU rahasid saanud et sellist laulu laulab ?
22. aprill 2018, 13:10
s.o.lihtlabane@jup€su. tellitud.
to to sacaramanga22. aprill 2018, 14:09
Väga arukas ja loogiline jutt.
Aga palgaline troll 13. 26 oskab ainult paari totakat lauset.
naer22. aprill 2018, 17:18
14:09 aga, sina ei oska isegi mitte paari totakat lausetki kirjutada
Ivo22. aprill 2018, 11:52
Väga paljudes kohtades paljunevad inimesed kui küülikud - paarid saavad tavaliselt üle 5 lapse! Vajalik oleks kindlasti tõhusat teavituskampaaniaid vältimaks saada perre üle kahe lapse, ning ka seda et loobuda kallima otsimisest. Seda eriti piirkondades, kus tulevikus esinevad äärmuslikud kliimatingimused. Teiseks on ärimeestel võimalus - toota sobivaid temperatuure hoidvaid pisikesi maju.
Ivole22. aprill 2018, 17:31
Sünnid-surmad peavad olema tasakaalus. Nagu meilgi muiste oli. Arvukust piirasid haigused ning nälg. Aga valged silmavesistajatest ning psalmilauljatest humanistid külvasid XX sal teisel poolel Aafrika üle tuhandete tonnide tasuta vaktsiinide ning ravimitega. Ise juubeldades, et vaadake kui head me oleme! Et kõik mustade perede tosin kräsupea jäävad nüüd ellu! Jäidki, ning hakkasid ise nii 15-selt uut põlvkonda juurde treima. J.n.e. Ja kui sigivust hakkas seal piirama nälg, siis saatsid nood silmavesistajad sinna miljonite tonnide viisi toitu, et paljunemisprotsess mitte ei peatuks. Ning nüüd on neid juba nii palju, et mitte keegi neid ära seal toita ei suuda. Ja algas järgmine etapp. Kui enam piisavalt toitu ei saadeta siis lähme sinna ning võtame toidu ise. Algul palume ja koputame südametunnistusele. Aga kui meid saab seal rohkem, siis võtame ise, mida meil vaja.
hehh22. aprill 2018, 11:51
Kuna me oleme juba otsapidi sisenenud väikesesse jääaega siis siin piirkonnas pole küll mingit head elu oodata, eks need massid jäävad kesk-euroopasse pidama.
Lihtne lahendus22. aprill 2018, 11:48
Invasiooni vastu aitaks kõrgepingevõrku ühendatud piiritara ja kuulipildujad ning leegiheitjad. Kui piiritara taha koguneb mõne meetri kõrgune sissetungijatest jäänud vall, siis tõenäoliselt loobutakse plaanist üle valli ronida.
to 13. 3022. aprill 2018, 14:15
Palgaline, kas sa tõesti arvad, et sul on Eestis elu, kui eestlasi enam ei ole ?
Ei taha need " põgenike " hordid sind siia, kui siis ainult endale tasuta orjaks või pistavad su üldse nahka, sest süüa on ju vaja.
azza22. aprill 2018, 11:25
,Et mitte tegeleda tagajärgedega tuleb tegeleda põhjusega.Selleks on AINULT üks võimalus-padupaljunemisele tuleb piir panna
JuSS22. aprill 2018, 11:12
Tulevad ning tulevad. Algul võtame vastu "sõjapõgenikke" (ka maadest, kus sõda polegi. Nagu Maroko, Jeemen j.n.e.), Seejärel räägime õnnetutest majanduspaulastest, nüüd siis kliimapõgenikest. Vahest mõeldakse veel mingi nimi tulijate õigustuseks välja. Aga kõik see viib lõppkokkuvõttes ikkagi ühteviisi meie lahustumisele pagulastemassi hulgas. Meie rahvuse, keele ning kultuuri kadumist. Kui me jääme omaenda kodumaal vähemusse, siis võetakse meilt võim täiesti "demokraarlikult" nng "seaduslikult" üle. Ja meiega võidakse käituda suva järgi. Ka meile harjumatul moel. Näiteks kuhugi tundrasse või kõrbesse minema küüditada. et saabuvatele sõpradele ning sugulastele ruumi teha.
tolerantne keskerakondlane22. aprill 2018, 11:32
eesti võiks vastu võtta neid kõiki kukku 150 kuni 300 miljonit siis ei hakkaks igav , juba järgmisel aastal pool nendest
22. aprill 2018, 21:26
toetan seda 150 miljonit , kuid juba sellel aastal oleks hea
Lp. 11:1223. aprill 2018, 11:54
Väga õige.
Tegu on kõige tavalisema inimkaubandusega!!!
Kus on meie padusallijad Mikkod ja muud säärased "õiguslased"???
Eino Taruk22. aprill 2018, 11:02
Ennetavalt tuleb tegutseda. Seda muidugi selles mõttes, et piirikontroll, ja korralik piir.
Einole22. aprill 2018, 11:14
Vaevalt, et Brüsel meile sellks luba annab. Vaata kuidas näiteks ungarlasi või poolakaid materdatakse. Ja meie poliitikud eelistava mitte vastasseisu vaid kiitust ning tunnustavalt õlale patsutamist.
Mann22. aprill 2018, 11:02
Miks minu viisakalt kirjutatud kommi ei avaldata? Miks moderaator rikub reegleid??? Kas selline ongi meie paljukiidetud sõnavabadus? Kui varem veel vahel ostsin Õhtulehte, siis enam ma seda ei tee. Head "modereerimist" (loe: tsenseerimist)!
!22. aprill 2018, 11:16
Reegleid rikud hoopiski sina, kui sul on oma, ametlikust mõneti erinev omaenda arvamus. Ning sa ettenähtud kohtades ei aplodeeri ega ovatsioonidega ei ühine.
Mati22. aprill 2018, 10:54
Sada miljonit kliimapagulast Eestisse ? Kas need on tõesti akadeemiku mõtted ?
kliima "soojenemine"22. aprill 2018, 11:50
järjekordne umbluu ja fake news.
Ehk räägime "chemtrail" ist, Montanto GMO maisist ja neid tolmeldavatest Monsanto mesilastest, kes on taevast puistatud aluminiumile imuunsed.. Miks GMO ja Monsanto taoline k..nts on eestis lubatud.
...aaa tekitame ise probleemi, kasutame HAARP i, ja teisi kliimat moondavaid tobedusi
11:5022. aprill 2018, 13:36
no, näete,
ongi siin üks ajupeetusega umbluu, kellel pole maakera kliimasoojenemistest ja kliimamuutustest õrna aimugii
to 13:3622. aprill 2018, 17:42
Kliima pole kunagi konstantne. Miks sa arvad kliima etaloniks just seda, mis oli 100 või 50 aasta eest? Kliima muutub teatavasti kogu aeg. Suured jääajad vahelduvad suurte soojenemis perioodidega. Ning iga kahe suure jääaja vahele on mahtunud tosin väikest jääaga ning soojenemist.
Tuhade aast eest olid Gröönimaa randadel jõukad viikingite teraviljatalud. Järgnes aga väike jääaeg ning XVI-XVII saj külmusid talviti nii Thames, Hollandi kanalid, Rein kui ka Doonau. Balti meri külmus korduvalt servast servani. Jääd esines isegi ka Mustal merel ning kaugemalgi. Miljonilinnas Istanbulis oli XVII saj hakul mitu talvist näljahäda, kuna Bosporuse väinas peatus jää tõttu talviti laevaliiklus ning toidu juurdevedu.
Aim, Olemas23. aprill 2018, 07:03
Globaalne kliimasoojenemine viimastel kümnenditel pole tõesti välistatud. Paraku ei taheta laiemalt rääkida Golfi hoovuse kui maailma suurima vooluhulkade vähenemisest. Poliitiliselt ebakorrektne on kõnelda sellest tulenevast Euroopat haarava uue nn väikesest jääajast, mis valitses teatavasti 19. saj. keskel.
"tarkpeale" "to 13:36":25. aprill 2018, 02:28
Mis oli, teame. Kliima pole konstantne, teame ka seda. Ja mitte 100 aastat ei uuri kliimaajalugu vaid KOGU TEADAOLEVAT, seoses katastroofidega. AGA mida me EI TEA, on selle kliimakõikumise mõju KOOS ÜHA VÄHENEVA LOODUSLIKU KAITSEGA inimtegevuse tõttu! Isegi, kui meid ei ähvarda muutuv KLIIMA, ootab meid PÄRIS KINDLASTI LIIKIDE ja tervete KOOSLUSTE HÄVITAMISEST tulenevad ennenägematud hädad (nt nälg). Sest üks, mis on KINDLALT TEADA - mida (liigi)vaesem keskkond, seda hullem. Inimese üha energilisem toimetamine Maal on teatavasti kaasa toonud muu looduse KIIRENEVA VÄLJASUREMISE. Ja SEE EI OLE KINDLASTI HEA.
kõik muutub22. aprill 2018, 10:54
lihakombinaadid käima.
!!!22. aprill 2018, 10:48
Oleme piltlikult põlluharijate situatsioonis, keda ähvardab rändavate rohu t i r t s u d e parv. Ja nüüd istume maha ning hakkame arutlema, et kuidas ikka on kõige parem, õigem ning moraalsem neid vastu võtta.
kusjuures22. aprill 2018, 13:10
enne kuulutame need tirtsud kaitsealuseks liigiks.
No ma arvan ka, et küsimust "kuidas" pole vaja esitada, kui25. aprill 2018, 02:16
me neid lihtsalt EI võta. Seda enam, et võime oma ELi kaasriikidega lahkesti jagada oma ELi SUURIMAT okupatsiooniajal sissetoodud võõrrahva protsenti!
pensionär22. aprill 2018, 10:40
Meie ise ju juba üritame olla sarnased pagulastega. Seda vähemalt välimuselt. Igas mõttes kasimatu välimus tänavapildis on saanud normiks. Näod on karva kasvanud, juukseid lõigatakse kääridega lihtsalt lühemaks. Riietus on lohvakas, peaasi, et keha kataks ja külm ei oleks. Enam ei tee vahet kas minnakse matustele, pulma või talgutele-vaid artikli pealkiri vihjab kuhu minek. Kui me ei austa iseennast-ei austa meid ka pagulane ja vaatab meile ülalt alla. Ilmsesti oleme sellega juba leppinud.
nooo noooo22. aprill 2018, 10:38
Õige oleks see korraldada organiseeritud evakuatsioonina. Aga erinevalt tormi eest ajutiselt pakkuminekust päriseks. Ega see olegi ju uus asi. Nii hõivasid eurooplased üsna hiljuti suure osa Ameerikast, Austraaliast ja Uus-Meremaast. Oli ka nii või? Eurooplased ei põgenenud sinna kliima muutuste pärast. Sinna tõmbasid ikka maavarad, viljakas asustamatta maa. Sinna minnes hakkasid nad kohe tööle (kaevandused, istandused, kaubavahetus ) ja ei sättinud ennast pärismaalaste rahakoti peale vegeteerima.
!!?22. aprill 2018, 11:00
Ja me teame väga hästi, mis sealsetest päris maalastest sai. Indiaanlased, osa neist üritas meeleheitlikult end kaitsta, osa aga alistusid. Samuti ka Austraalia põliselanikud. Kuid ega see neid, nende rahvast ning nende kultuuri ei päästnud. Ikka sattusid reserv..ats.ioonidese. kui k0l0nistid nende maad ära võtsid. Kus nad olid määratud hääbumisele. Miks me oletame, et meiega humaansemalt ümber käidaks, kui neid saab siin rohkem kui meid? Tulijad ootavad siin naiivselt ees USA-tasemel elustandardit. Ise eriti lillegi liigutamata. Kuigi on selge, et olemasolevate ressursside ümberjagamisel elaustase ju´hoopiski langeb ning nivelleerumine saab toimuda kuhugi Ahhvrikamaa tasemele. Mis tulijaile ilmselgelt ei meeldi. Loogiline lahendus pettunuile, et kohalikelt tuleb lihtsalt kõik ära võtta.
"asustamatta" troll22. aprill 2018, 13:38
pärismaalastel polnudki ju mingeid rahakotte!
???22. aprill 2018, 10:37
Nii et võtame tolle massi vastu ja tõmbume muudkui koomale? Kuigi on selge, et nad ka siin jätkaksid oma kontrollimatut paljunemist. Jagame oma olemasoleva ning nivelleerume üheskoos kuhugi AFFFrika tasemele? Ja kui neid saab siin rohkem kui meid ja nad legaalselt võimu üle võtavad, siis ilmsslt kihutatakse "pahad valged" siit üldse eest ära. Näiteks Lapimaale või Sahhhaaresse res.ervatsiooni..
Huvitav kuidas käituksid meie suhtes nemad, kui meie oleksime sunnitud oma kodust lõuna poole põgenema? Kas tuumatalve, jääaja või illegi muu sarnase eest= Kardan, et nemad mejega oma ulualust ja leu´ivapalukest ei jagaks. Pigem võtaksid meid auto.maatide tu.lega vastu. Ellu jäetaks vaid osa noori näitsikuid haaremite täienduseks ning osa mehi 0rjadeks.
Hamlet22. aprill 2018, 10:28
To be or not to be? (Olla või mitte olla?)
Küsimus on, et kas oma kodu ning põlist kodumaad kaitsta, kas enda elukeskkonda säilitada või hukkuda üheskoos ees ootavas kataklüsmis. Koos arutult paljuneva massiga.
No ma arvan, et OMA KODU KAITSMISE küsimus on juba25. aprill 2018, 02:12
Ootame 22. aprill 2018, 10:25
Eestisse mahuks vabalt 10-20 miljonit negorot.Siis oleks estonia 200 aasta pärast Aafrika Džungel.Lahe.
Euroopa Liidu ümberasustusplaani järgi22. aprill 2018, 10:46
mahub Eestisse 80 000 000 elanikku.
???22. aprill 2018, 11:04
ja mis saab kohalikest. Väikesel osal veab ja nad paigutatakse mingisse näidisreservatsiooni. Atraktsiooniks turistidele. Rahvariietes labajalavalssi ning simmanipolkat tantsima. Torupilli ning kandle saatel. Et turiste lõbustada. Ja et kooliekskursioonid neid vaatamas saaksid käia.
to ???22. aprill 2018, 11:44
Eks nii lähebki, kõik pärismaalased mahuvad Rocca al Mare Vabaõhumuuseumisse ära, tantsivad ja laulavad turistidele...
Juku22. aprill 2018, 15:06
Milleks ? Kellel neid pärismaalasi vaja mingist alla miljoni hõimust ? On keegi ehk mõnes moslemiriigis midagi sellist näinud ? Käige avatud silmadega maailmas ringi.
Juku22. aprill 2018, 15:11
Milleks ? Mis Rocca al Mare ? On keegi mõnes islamiriigis midagi sellist näinud ? Varemed on need, mida seal turistidele näidatakse. Käige avatud silmadega maailmas ringi.
Šotlane23. aprill 2018, 07:08
Tasuks lugeda ka erinevate kliimauurijate prognoose. Pean tõenäoliseks, et lähikümnendite hakkab Eesti kliima üha enam sarnanema Šotimaa omaga: pehmevõitu talv, jahe vihmane suvi. Selline kliima lõunamaa tulnukaid ei meelita.
???22. aprill 2018, 10:25
Kas Maakera ei ole juba pragugi rängalt üle rahvastatud ning iive kontrolli alt väljas? Nii et see stiihiliselt paljunev ´mass on muutunud ökosüsteemi värkkasvajaks? ja nüüd ähvardab selle massi pealevajumine ka meid.
Küsimus, mida tuleb teha näiteks kõikehävitava ning paljaks söva "tändrohu#tirtsupalvega" ?
Mulle näib, et kuna nende paljunemist kontolli alla õtta ning vähendada on võimalu. Tuleb meil lihtsalt kaitsta omaenda kodu.
eisaaaru22. aprill 2018, 10:18
kui meie omad "pagulased" Männiku raba servast lähedalasuva endise varjupaiga ukse taha taaruvad aetakse nad kaigast viibutades sealt minema?! Nad ju ka kliima eest põgenejad...
Ei22. aprill 2018, 10:17
siin pole midagi muud kui tuleb ikka ennetada ja täita maa murjamilastega, tuleb kohe tegutseda ja anda vabad käed kõigile, kel soovi eesti elama asuda.Muidugi mingi piir peaks olema, näiteks kolm persooni ühele ruudule.
nomaeitea22. aprill 2018, 10:05
#AKADEEMIK TARMO SOOMERE: Eesti peab otsustama, mida hakata peale sadade miljonite kliimapagulastega
<<
Et kliima- ehk näljapagulased kunagi üle maailma laiali valguvad, on selgemast selgem.
Aga et just pisikesse Eestisse sajad miljonid saabuvad?
See kõlab nagu õudusvisiooni- ehk õudusjutukene rohkem neile hirmuvärinaid ehk action'it ootavatele puberteedi-ealistele.
Tiit22. aprill 2018, 10:21
Osa teadlaseid on kindlad, et tuleb uus jääaeg ja pohjamaalased peavad pagulasteks hakkama.
Mari22. aprill 2018, 09:53
Kui tirtsuparv siia jõuab ja üle käib, pole ju endal ka enam midagi. Koormatakse see jupike maad ribadeks, ja siis mis? Tulijad vaja ju toita ka. Muutunud olukorras peaks kasinus igas olukorras ja kõigile kehtima. Et ahnel kapitalismusel pole siis enam kohta. / Ja miinimumiga ära elada on paras kunsttükk, ja pagulane hakka ka aina rohkem ja rohkem tahtma, et see kapitalistide soovunelm orjadest on ikka huvitav, rikastuda jätkuvalt teiste arvelt ei päde enam. On vaja intelligentsemaid ja sotsiaalsemaid juhte ( juba täna, sest pärast seda pekki keeratud asja parandada on veelgi raskem). Mentaliteet peab muutuma ja targemad saavad sest aru.
sajadmiljonid tondid tulevad?22. aprill 2018, 09:28
Ülemaailmne ehk globaalne kliimasoojenemine on teadlaste poolt juba ammu väljaselgitatud, seega on see tõesti kindel mis kindel. Seda teab ja tunnistab ka härra Tarmo Soomere.
Aga paljud alarenguga isikud seda, inimkonna enese poolt tekitatud kliimasoojenemist kohe mitte ei usu ega ei taha tunnistada.
Ainult, et härra Soomre poolt kuulutatud SADADE MILJONITE pagulaste tulek EESTISSE on küll vägevalt ülepakutud ehk siis lihtsalt öeldes – see on lihtsalt nagu laste /siin siis eesti rahva/ hirmutamiseks - SAJAMILJONI TONDI seinale maalimine.
need tondijutud tulevad tuttavad ette 22. aprill 2018, 09:50
Juba 3 aastat tagasi leierdasid ju ka ekrelased söögi alla ja söögi peal seda sadade miljonite pagulaste Eestisse tulekute.
Ja mitu miljonit pagulast siis Eestisse saabus? Eestisse saabus VÄHEM KUI 500 PAGULAST!
Ja pooled neist on Eestist vabatahtlikult lahkunud.
ERR-i uudisteportaal - Pagulaste ümberjaotuskava alusel kahe aasta jooksul Eestisse saabunud 161 pagulasest on siit teistesse riikidesse lahkunud juba 85 ehk üle poolte pagulaste.
sarnasus 22. aprill 2018, 10:12
Akadeemik Soomere jutu järgi tundub, et ta on ka vist ekre liige... või ekre valija?
22. aprill 2018, 17:23
kuule, tarkpea../need tondijutud.../.
Eestisse ei ole mitte 500 pagulast tulnud, vaid ainult 205 /KAKSSADAVIIS/ pagulast
Esiteks, see et SENI on tulnud nii "vähe", ei tähenda, et neid25. aprill 2018, 02:07
ÜSNA PEA ei võiks oi-kui-palju tulla.
Teiseks - Eestis juba ON ROHKEM VÕÕRRAHVASTIKKU (igasuguste RV-te seaduste vastaselt sisse toodud!), kui ÜHESKI TEISES ELi RIIGIS. Me peaksime VÕRDSUSE huvides oma võõrrahvastikku teiste riikidega JAGAMA, mitte neid JUURDE VÕTMA. "kuule, tarkpea.."
Mis vahet seal on, mis liige on TS?25. aprill 2018, 02:09
EELKÕIGE lasub tal oma riigi ees AKADEEMIKUNA TEADUSLIK VASTUTUS. Sestap loeb selle mehe IGA SÕNA.
Mann22. aprill 2018, 10:10
Eesti ei pea kedagi vastu võtma. Eestis on niigi ca 30% võõrrahvast. Nii palju pole üheski teises Euroopa rahvusriigis peale Läti. Teadlased ütlevad, et integreerida võõrrahvast suudab riik vaid siis kui seda pole üle 6-7 %. Me ei ole ju oma venelasigi suutnud integreerida 27 aasta jooksul. Ja kas üks (väike-)rahvas peab tooma ennast ohvriks seepärast, et mõned rahvad ei suvatse oma paljunemist piirata?
ma22. aprill 2018, 11:56
Varsti sa ei tohi enam kasutada sellist sõna nagu rahvusriik.
ära aja lolli juttu!25. aprill 2018, 02:02
kes saab sul mingi sõna kasutamise ära keelata?! See on ju juba ORJA, mitte OMA MAA PEREMEHE jutt!
Andree22. aprill 2018, 10:26
NATO raketiväe ja pommitajate vöimsust arvestades on 100 miljoni pealetungija hävitamine juba praegu täiest jöukohane. Relvatööstuse areng annab veelgi paremaid vöimalusi, neid aktsiaid tasub osta.
Reffide...22. aprill 2018, 09:27
...esinaine ütles ju oma kõnes,et võõrtööjõudu tuleb rohkem sisse tuua. Tegelikult on musti juba kõik kohad täis. Räägitakse mõnest,aga mis tegelikult toimub,sellest ei räägi keegi.
tjahh22. aprill 2018, 10:08
edukad ja jõukad firmad peaks oma inimestele norm palka maksma ja hoidma omi. tuuakse veel odavamat (nt ukrainlased) tööjõudu, et veel kokku hoida oma prisket rahakotti. nii need meie omad lahkuvadki.
mis jääb järele? võõrtööjõud.
sveiki!22. aprill 2018, 10:29
täitsa õige. ma oleks eelmisel nädalal daugava ääres äärepealt nee gri jalgratta alla jäänud. õudne ma ütlen, peaaegu nagu dšunglis! :P
teab mis juhtub 100 aasta pärast22. aprill 2018, 09:27
eesti teaduste akadeemat on pandud juhtima stalinist-lõssenkist
Tõesti kummaline, sest olen TS-t seni pidanud25. aprill 2018, 02:00
targaks ja väärikaks (ka akadeemiku kraadi väärivaks) meheks...
Tõesti kummaline...
kogu22. aprill 2018, 08:44
vene on nii hõredalt asustatud. seal jätkub maad miljarditele
22. aprill 2018, 09:10
antarktikas, gröönimaal ja kanada põhjaosas on ka palju ruumi.
Kõik viimaste sajanditega kokku ahnitsetud25. aprill 2018, 01:59
UGRILASTE MAAD. Enne aastat 300 polnud idapool slaavlastest haisugi.
RPG22. aprill 2018, 08:34
Tuleb lihtsalt tütardele selgeks teha, milliste meestega kõlbab magada ja millistega mitte. Ülemaailmselt.
to rpg22. aprill 2018, 10:09
sa ei tee harimatule massile selgeks seda. proovi rääkida loomaga, ta ka aru ei saa.
Mann22. aprill 2018, 10:33
Tuleb tutvustada ja jagada neile kondoome. Kuigi oma mugavuses ei pruugi sealsed mehed neid kasutada. Mos-lemitel nende kasutamine keelatudki ja ka katoliku kirik veel hiljaaegu keelas seda kristlastele. Võibolla kõige mõttekam peale 1-2 lapse sündi naistele spiraal paigaldada. Või õigem mehed kastreerida? Nemad ikka armastavad panna ju vasakule ja paremale ja uusi diile keskeas ette võtta :)
Ka Eestimaale saabuvad mos-lemipered ju tavaliselt suured ja järelkasv ei lõpegi neil kogu naise viljaka aja jooksul. Kuid nüüd Süü-rias sõda ju praktiliselt lõppenud, ehk tõmbaks pagulaste voole pidurit? Ja kas sõdasid ja kliimat ettekäändeks tuues peab kogu Euroopa ümber rahvastama??? Sõdu ju sajandeid peetud, aga ei toimunud sellist rahvaste rännet kui nüüd.
to rpg22. aprill 2018, 11:37
Selgita palju tahad, vajadusel moslemimees kasutab jõudu ja kultuuriline rikastumine toimub ikkagi, ega asjata räägita ka abordi keelamisest, hea seeme ei saa raisku minna.
et siis Eesti22. aprill 2018, 08:15
hakkaks India, Pakistani inimeste tohutut reostust ohjama? Neil seal Gangeses vedelevad laibad ja ääretu mustus on tavapärane. Pole neil muretki.
mis sa jurad, laibad Gangeses?22. aprill 2018, 09:10
Indias põletatakse kõik laibad tuleriitadel ära.
22. aprill 2018, 10:33
Põleb ära palju põleb ja põlemata kehaosad ulbivad vees.
Jaah22. aprill 2018, 11:46
Põletuspuud on Indias kalliid. Rikkad saavad vast tuhaks põletatud. Vaesemat lihtsalt kärsatatakse natuke ja siis jõkke.
Enne kui midagi juraks nimetada, võiks ikka ise elementaarseltki25. aprill 2018, 01:58
asjaga kursis olla...
arvaja22. aprill 2018, 07:25
Kliimas pole küsimus, poliitikas on küsimus. Võtame Emiraadid. Lõviosa aastast on seal tapvalt palav,ometi jooksevad sinna "imedemaale" õnne otsima nii väga vaesetest riikidest (india,pakistan),,kui ka rikastest euroopa riikidest (saksamaa,prantsusmaa,inglismaa)inimesed.
Õnne leiavad sealt küll vähesed, küll aga tööd ja inimväärsemat elu,kui nende oma kodumaal.
Mis on siis selle riigi poliitika imenipp?Riigimakse pole,võid oma firma luua(juhul muidugi,kui leiad mingi kohaliku residendi, kellega see koos teha)Maad ei müüa võõramaalastele, vaid renditakse!See vast ongi põhiline ärisaladus. Mitte nagu meil, et varsti on kogu eesti kellelegi võõrastele jupikaupa maha müüdud.Araablastest tuleks selle koha pealt küll eeskuju võtta-tahad meie maale tulla-maksa kohalikele ja jutt lühike!
Mõte, et MAAD EI SAA MÜÜA, tundub olevat25. aprill 2018, 01:57
Teisitimotleja22. aprill 2018, 06:10
Eestit ei ähvarda mitte kliima muutus vaid kasvav rahva arv maailmas mis on palju tõsisem oht kui Venemaa. Teine veel suurem oht on meie nõrgenev vaim mis avaldub sallivuse ideoloogias kus oma peades luuakse vaarastunud pilt et kui me neid Eestisse laseme siis oleme head inimesed. See on tee enese tapule. Voib olla ongi parem kui lolle meil vahemaks jääb.
Lollide vähenemine Eestis on KINDLASTI hea.25. aprill 2018, 01:56
Sestap tulebki tegeleda harimisega. Tööriist - ülivõimas Internet - on igalühel nina all, AGA: kuidas eristada tähtsat tähtsusetust; kuidas otsida ja leida arvamuste ja nägemuste asemel fakte ja teadmisi ning kuidas ära tunda mesikeelset reklaami ja kavalat müüki - need on tänapäeva maailmas MAKSVAD OSKUSED.
Midagi ei puuduta 22. aprill 2018, 05:43
Eila hommikul taevas natuke kömises ja välku löi ja seegi oli köik
99922. aprill 2018, 05:31
Seda on võimatu hallata, sest oleme äärmuslikult rahaahned, ning kogu ahelreaktsioon saabki sellest alguse!
,,A,,22. aprill 2018, 05:21
Loodan, et headuse telg teeb nende piinadele kiire lõpu!
Tiit22. aprill 2018, 08:08
Kui headuse telje Yellowstone supervulkaan plahvatab pole enam vaja muu pärast muretseda. See vulkaan muutub järjest aktiivsemaks.
Nojah22. aprill 2018, 12:26
kui see pauk tõesti käib, siis peaks teadlaste arvestuste kohaselt tekkima ahelreaktsioon, mis teeb siin maakeral korraliku "suurpuhastuse"...
,,A,,22. aprill 2018, 05:13
Mis kliimaprobleemide haldamisest räägib mikroskoopiline Eesti, kui raiutakse arutult metsa, meie väikesel maalapil! Just mets on meid aastatuhandeid kaitsnud!?
see ei 22. aprill 2018, 08:18
vasta moderaatori tingimustele
ükski siinne22. aprill 2018, 08:19
arvamus ei vasta moderaatori tingimustele.
Karin22. aprill 2018, 02:03
Meeletu arulage sigivus on nende probleemide põhjuseks.
Aga oma sigivust ei piira nad mingil juhul.
Nigeerias oli 50 miljonit22. aprill 2018, 03:17
ÜRO prognoosib sinna 2030. aastaks juba 280 miljonit ja 2100.a 900 miljonit!
Irf22. aprill 2018, 07:30
Sundsteriliseerimine 95 prosale Kolmandas Maailmas oleks planeedi suhtes vaid heategu.
kussa22. aprill 2018, 08:00
sellega, nende toiduvajadust tohib ainult rahuldada
22. aprill 2018, 10:38
Sigimine ongi nende elatusallikas. Toetused, Eestis antakse 500E igale pereLIIKMELE +tasuta elamispind jne. Soomes on see suurem. Öelge,milleks siis tööle minna ?
Ega22. aprill 2018, 00:25
Asi on usus22. aprill 2018, 00:01
Tegelikult käib ususõda, hetkel tundub, et kristlus on sotsialismipisikust nii kahjustatud, et jääb alla...
Usu oma kindlasti ka.25. aprill 2018, 01:51
Õnneks ei puutu sinu nimetet kristlus eestlastesse, maarahvasse ja Eestisse, Maavalda.
Jaah21. aprill 2018, 22:59
Järelikult tuleb end kaitsta või siis mudavoolus hukkuda. Ma asuks kaitsele. Looduses on nii, et iga populatsioon kaitseb oma territooriumit. See Merkeli-Junckeri avatud uste poliitika on suurim totrus, mida maailm näinud.
Vabamüürlus22. aprill 2018, 03:19
Ega seda poliitikat niisama ei aeta? Lisaks reostav põhimõte, et igaüks peab ikka autoga liikuda saama!
Kaspar-Oskar Hundiküla21. aprill 2018, 22:12
Võtame immigrantide asemel kasutusele hoopis robotid.
21. aprill 2018, 21:58
Ka Eestis on ilm muutunud. Neid varajasemaid ilmakõikumisi on olnud, aga üldkokkuvõttes oli varem ilm aastaegadekohame. Nüüd pole enam õiget talve, kevadet ega suve. Pikalt kestev jahedus, tugevad tuulepuhangud teevad kevade olematuks.
:) milline see kevad siis peab sinu unistustes olema?25. aprill 2018, 01:49
Nagu suvi? Aga kevad ongi kevad ja suvi on suvi!
küll on keeruline21. aprill 2018, 21:40
kui meil on vaba maad ja neil on linn mere alla vajunud, mis nad siis tulla ei või.
ei saa aru, milles probleem on
to küll on keeruline /22. aprill 2018, 05:18
Ja siis lahke küllakutse sinu koju, või siis meie koju, aitab ära hoida areneva kliimamuutuse!?
me just raiume metsa22. aprill 2018, 08:21
eest ära kuhu saaksid pakistanist ja indiast rahvad elama asuda.ise läheme sinna reostusse elama
Ronja22. aprill 2018, 10:44
Si taku ja sigigu vähem. Isegi maa hakkab nende jalgeall protestima. Isegi uppujat päästes õpetatakse kuidas ise ellu jääda,ehk peaks peaks hõipelu otsijate sisseveoga ka arvestama oma ellujäämise võimalusega.
ei ole probleemi22. aprill 2018, 08:20
tulevad, litsuvad su laiaks koos oma gangese jõega
kas sul on Eestis kuskil25. aprill 2018, 01:47
kuigi meil on seda vaba maad küllaga21. aprill 2018, 21:38
siis kaldun arvama, et ega need soojast kliimast tulnud inimesed ei suuda meie kliimas elada. Nii nagu meie ei suuda aastaringselt seal elada, paar kuud oleme ja tuleme tagasi ja seegi aeg oleme ju külalise staatuses, me ei pea selle palavaga seal tööd tegema ja hakkama saama. Las igasugu katstroofide korral liiguvad inimesed nende piirkondade vahel, kus ollakse klimaatiliselt harjunud elama. Ei saa Asiaat siin külmas hakkama ja meie ka Aasias. Üksikud kindlasti saavad, aga massiliselt mitte. Nende oskused on seotud selle kliima ja piirkonnaga. Teevad savionne ja ei oska kapitaalset kivimaja ehitada. Keegi muidugi peab neid asju kordineerima küll, muidu võib juhtuda, et põgenemiste käigus tekib stiihia ja kaos. teadlased peaksid siin sõna sekka ütlema, veetasemetõus peaks olema võimalik välja arvutada ja alad mis vee alla jäävad. See ei peaks ülejõukäiv ülessanne olema.
lugeja22. aprill 2018, 09:50
Küll nad suudavad meie kliimas elada. Nad elavad ju meist põhjapoolgi - Norras, Rootsis, Soomes.
Kui valikuks on ELADA või MITTE ELADA, siis on25. aprill 2018, 01:34
inimene oi kui kohanemisvõimeline.
Oleks see vaid nii. ARUKAS TEGU on pealtnäha muidugi lihtne.25. aprill 2018, 01:47
AGA paneme siia kõrvale REAALSUSE ehk nt proua Merkeli omaaegse KUTSE ja mis selle kutse peale TOIMUS? Sellesarnane šokeeriv mõtlematus (et mitte öelda sulahullus) ei ärata ELi juhtkonna vastu just üleliia usaldust, kui ilusti väljenduda... ainuüksi see jaburus lõi ELi ühtsusse ülisuure mõra ja suunas mõtlevad inimesed väiksema ühiku, Oma riigi, tasemele tagasi. Brexiti toimumise viimane piisk oli ju sellesama tädi kutsele järgnev!
piirid lihtsalt ei pea,21. aprill 2018, 21:12
peetakse häbiasjaks, et inimene ei saa maakeral ringi liikuda, kuhu tahab.Kliima on alati selline nagu ta on, vahelduv.Asiaadid on harjunud oma üleujutustega, kusagil teised maavärinatega, keegi sõdib kogu aeg jnejne.
padruneid21. aprill 2018, 21:04
21. aprill 2018, 20:41
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
lugeja21. aprill 2018, 20:58
Siin on ju väga hästi, et vähemalt eestlased seda ei tee. Neil tuleks meilt õppida ja tegudest, mitte poliitikute sõnadest.
ti indrek222. aprill 2018, 10:13
ühe lausega kõik öeldud!
anti21. aprill 2018, 20:09
Kui akadeemik võtab omale kassi või koera siis, mis on esimene asi, mis isasloomal maha lõigatakse? Kuna need niiöelda halval järjel olevad inimloovad sigivad nagu küülikud ja euroopa peab nad oma kukile elama võtma siis ei jäägi muud üle kui hakata neid kastreerima nagu loomi. Nad elavad vaesuses, sõjas, katastroofialadel aga vot näe ringi keppimiseks jätkub jõudu! Ma ütlen, tulevik on aastal 2068 selline, et eestlane võtab püssi ja läheb kõmmutab neid paljunevaid prussakaid piiril maha niipalju kui suudavad!
koomik antile22. aprill 2018, 11:29
Meil on NATO väed, võid 5 korda arvata, keda kõmmutama hakatakse, 2068 koosnevad need 80% moslemitest.
Nojah22. aprill 2018, 12:20
ega selline stsenaarium pole sugugi välistatud...
...21. aprill 2018, 19:57
aga miks ei tooda välja õigeid põhjusi, eestist läheva dpaljud ära ikka ebastabiilse palga tõttu eelkõige, ebaõige pensionisüsteemi tõttu ja kuna palgad pole õiges skaalas, ei sünnitata ka, isegi nõuka ajal sünnitati sest palgad ei olenud nii hullude vahedega ja maksud olid ika väga väikesed, seda tunnistada ju ei tihata et riigist hakkab pihta.Laske aga need huiamuiad, kes asutustes jalgadega uksi laiali loobivad,kui miskit neile pole meeldinud, nä'htud neid küll seda tegemas, see tähendab et veelgi rohkem jookseb omi inimesi siit minema ja lapsi ka niipalju ei sünnita, eks siis vaatame bläkkvärvilisi lapsi rohkem.
Natuke primitiivsele22. aprill 2018, 03:56
Nõukaajal ei elanud me vähemalt võlgu! Isegi eramud ehitati valmis ilma laenuta.
Hea küll, tehnikat ja autosid ei saanud igaüks endale lubada aga muu oli olemas.
Maarjamaal saaks pregu elatustaset aga palju paremaks muuta, alustades näiteks võõrpankadest loobumisest.
Süvauurija22. aprill 2018, 04:04
Kui me EL-ga ühinesime, ennustati Eestile enneolematut edu. Samal ajal läks pankrotti Island. Nüüd on seal elatustase meist 4x kõrgem! Milles asi?
3333322. aprill 2018, 08:56
Polnud ju vajadust pangast võlgu võtta. Iga teine varastas kellegi tagant.
Jätkus kõigile. 3333322. aprill 2018, 09:24
Ju siis jätkus varastamiseks ja elamiseks. Igatahes elu oli palju ilusam ja muretum. Nüüd varastatakse miljoneid ja siis hakatakse arutama,kas üldse peab asja kohtus arutama või mitte.Enamasti elavad suured vargad rõõmsalt edasi.Olete kuulnud,et kedagi oleks riigivarguse pärast türmi pandud? Kole aeg.
ohoh21. aprill 2018, 20:55
Noo kuhu meil joosta on. Teistes riikides on ju see sisseränne hulga suurem. Mida jõukam riik seda suurem on sinna tung. Ja mida suurem tung, seda kiiremini jõukas riik enam jõukas pole. Ühel hetkel on kogu maailmas sissetulek ühesugune. Kliimamuutuste pagulased on minu meelest aga paremad pagulased kui majanduspagulased ja niisama kerget elu otsijad.
....21. aprill 2018, 21:29
Need jooksikud tahavad, et paigale jääjad rikka riigi ehitaks? Rikkus tuleb tööga ja tasapisi. Jääge Eestisse ja seda rutem paremale järjele jõutakse. Niisama tühja koha pealt ju midagi ei teki. Minejaid on palju seetõttu, et juhusikult on külje all maailma rikkaimad riigid, kes vaevlevad samuti tööjõupuudues. Oleks Rootsi, Soome asemel Valgevene ja Bulgaaria, siis poleks pooltki nii palju välismaale kippuvaid Kalevipoegi.
Noh22. aprill 2018, 07:42
Laul ju ütleb, et maa tuleb täita pagulastega ja pagulaste lastega!
A.L.21. aprill 2018, 19:52
Siin ei ole Eestil kui rahvusriigina midagi kobiseda,vaid teeb seda mis ette öeldakse.
Pulliitik21. aprill 2018, 19:54
Aitame, rohkem sallivust!
EinoH Muidugi21. aprill 2018, 19:42
Ise nykkyvad nii kuis jöuavad nigu kärbsed ja teised tehku neile veel ruumi
Kriinpiiss21. aprill 2018, 18:53
Päästke vietkongid ja hindud, nemad on meie tuleviku pensi maksjad... oi kui kõva kild.
21. aprill 2018, 18:29
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
to etskae22. aprill 2018, 01:51
Aasta tagasi nägin, kuidas Türgi lennufirma propageeris puhkusereise Süüriasse.
etskae21. aprill 2018, 20:54
Kus sul need turistid Süürias puhkavad? Asi pole ainult otseses sõjategevuses, vaid kui sa pole meelsuselt õige poole peal, siis pole sul kuhugi minna, sest rapitakse ära.
kroku21. aprill 2018, 21:16
germalo reisid vist teevad turismireise eritreasse, kust meile mingid mutid pagulasteks toodi
kroku21. aprill 2018, 21:16
er,itreasse tehakse eestist turismireise
arvamus21. aprill 2018, 18:27
Lubage naerda, mida see Eesti suudab hallata? Kui Euroopast öeldakse, et vaja 20 miljonit teadlast vastu võtta, siis ka võetakse. Tegelikult mahub vähemalt 50 miljonit, üldise rahu huvides lastakse "vihakõnelejad" maha või pannakse sunnitööle ning karavan liigub edasi.
Viga on selles22. aprill 2018, 03:58
...et meie poliitikute toolilpüsimine sõltub Brüsseli massoonidest.
Võib olla, küll aga mitte25. aprill 2018, 01:31
21. aprill 2018, 18:27
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
ja22. aprill 2018, 09:01
siis kirute nõukaaega. Kus siis miljoneid oleks siia saadetud. Parem Venemaa, kui see Euroliit, sealt tuleb ainult häving.
22. aprill 2018, 16:02
Teen sulle rongipileti välja.
Milline demagoogia või siis sula rumalus!25. aprill 2018, 01:30
Kirumegi nõukaaega ja asja eest, sest ELi SUURIM VÕÕRASUSTUS toodi meile sel ajal. Kui me nüüd, ELis olles, võtame siia uusi kodanikke, siis on see juba MEIE ENDI otsus, vastandina NÕUKAAEGSELE VÄGISTAMISELE.
to et siis22. aprill 2018, 11:21
Ukraina on tõsine probleem, meie palgatase ei kasva seoses üldise hinnatõusuga, sest ukrainlased nõus ka miinimumpalgaga (neil kodus 100$ kuupalk) ja suur riik 46 milj. Eesti neile ideaalne koht, saab Vene keelega hakkama. Eile vaatasin, ka taarakorjajad (6-ne kamp) rääkisid Ukraina keelt, tööluba vaja pole, toimetavad, kas keegi üldse teab palju ukrainlasi Eestis elab ja mida nad siin teevad, kas eestlasi on veel üle 50% elanikkonnast?
Vänto21. aprill 2018, 18:24
Pole meil siin mingit metsa ega maad. Kõik venelastele ja ikeale maha parseldatud
Reformid ja kilekottid22. aprill 2018, 04:00
See on ju tubli liberaalpoliitika tagajärg!
Sigigu vähem 21. aprill 2018, 18:12
nii et jõuavad end ise toita ja katta. Meie ei pea seda prussakate karja nuumama.
Sinu kommi peale nad seda kindlasti ka25. aprill 2018, 01:24
21. aprill 2018, 10:31
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
random 22. aprill 2018, 10:05
Miks need metsad maha tulevad, ruumi vaja.Eesti peab rumal väljamõeldis.
Pole hullu21. aprill 2018, 10:14
Assad jõudumööda püüab oma riigis rahvastikku kontrolli all hoida. Kõikides kiire sigivusega riikides 1 lapse poliitika. Peres 1 laps olemas ja kohaselt isa ja ema steriliseerida.
saaks 21. aprill 2018, 14:49
reguleerida maksude ja toetuste abil:
kui mõlemad vanemad on geneetiliselt "ideaalilähedased", st hea tervisega ja paljude kaasmaalaste arvates atraktiivsed, lisaks ka iq 120++, siis saaksid toetust uhkelt kasvõi mitmekümne lapse tegemiseks;
teises otsas aga kehtestada lapsemaks.
yll21. aprill 2018, 18:47
süürias tulid ju kaasmaalased põua põhjustatud näljahäda eest linnadesse ja omad kukukusid neid nottima! miks peaks minusugune neile võhivõõras inimene oma maa loovutama? pealegi ei kanna ju Eestimaa rohkem---viletsa kliimaga maa.
aga kui saksmannid niimoodi otsustavad siis tuleb põlisorjadest eestlastel veel neid üleval pidama hakata.
no22. aprill 2018, 09:07
See ongi eestlaste viga, et nad on hakanud ennast orjadeks pidama. Kas mõistus paigast, et ajalugu meelest läinud. Seni, kui tunned ennat orjana , oledki ori, mitte inimene. Vaba inimene omal maal.
JUHAN21. aprill 2018, 03:45
Kliima on alati kõikunud . On suured jääajad ning suured sulad. Ja vahepeal rida väikesi. Hekel toimub soojenemistsükkel kuid näib, et mitte enam kaua.
Leif Erksoni päevil 1000 aasta eest kasvas Grööbnimaal teravili, olid jõukad viikingitalud. Ja Newfoundlandi kandis kasvasid metsades mesikud viinamarjad. XVI saj oli aga väike jääaeg. Jäätusid nii Thames, Rein kui ka Doonau. Hollandis oli populaarne kanalijääl uisutada. Balti meri külmus kordualt servast servani, ńii et võis Saaniga lausa Rootsi sõita. Rootsi sõjaväed ületasid sõjas jääd mööda Taani väinad. XVII saj hakul külmusid korduvalt isegi Marmara meri ning Bosporuse väin. Nii et laevaliiklus peatus ja miljonilinn Istanbul jäi toiduainete juurdeveo peaumise tõttu talviti nälga.
Muutumine toimus varem ja toimub ka praegu. Miks me võtame etaloniks oma 100 aasta taguse kliima ja kisame, kui see igavesti püsima ei jää vaid muutub?
21. aprill 2018, 08:58
Saa ikka asjast aru.21. aprill 2018, 18:29
Mitte kliima muutumises pole asi vaid selle tõttu aasiast liikuma hakkavas inimmassis.
matsalka21. aprill 2018, 19:20
Nälg ja haigused panevad rändama ,nagu seda teevad lendrohutirtsud ----
Kuuuurija21. aprill 2018, 21:35
Saavad inimesed ka seal hakkama, kus lumi ära ei sulagi.
to ohjah22. aprill 2018, 10:19
vaata, eestlane on nii lumega kui ilma lumeta hakkama saanud.
aga nende puhul seal on küll laiskusest mõtet rääkida. kui mitte arvestada 1-2 tundi päevas midagi nokitseda.
to juhan22. aprill 2018, 09:40
Maa rahvaarv on 7.7 miljardit ja kasvab. Selles ongi asi.
konsa23. aprill 2018, 07:34
to JUHAN / 03:45, 21. apr 2018
Kliima on alati kõikunud . On suured jääajad ning suured sulad. ....
.-.-.-.-
nii ta paraku on, olen kuulnud, et 1962 aastal külmus läänemeri praktiliselt täielikult, taani väinad olid külmunud, botnia ja soome lahed täesti, vaba tsoon oli kuskil rootsi ja läti vahepeal. laevaliiklus praktiliselt seiskus
Oh juhan, juhan...25. aprill 2018, 01:23
Ega's ainult viimast 100 aastat ei vaadata, ikka kõiki teadaolevaid ajaloolisi seoseid.
Ja siia juurde ohjeldamatu metsade raiumine ja 19. saj. alanud saastamine (mh. hävitanud kaitsvat osoonikihti) ning looduselt egoistlikult võtmine, mis on ületamas igasugust tasakaalu, hävitades ladmeis mitte ainult üksikuid liike vaid terveid looduskooslusi.
Sellist jää sulamise perioodi poolustel varasemast ajast ei tunta. Kõige selle koosmõju pärast tasub olla ülimalt murelik ja midagi kiiresti teha vähemalt suurimate hulluste lõpetamiseks, milleks on AMasoonia ja Borneo rikkalikeimate vihmametsade (mh. Maa õhuhapniku allikad) raiumise peatamiseks. Üks moodus on mitte osta palmiõli, sest seda saadakse sealtsamalt vihmametsalt raadatud 1-kultuuri - palmi - väljadelt.