David Copperfield kohtusFoto: AP/Scanpix
Inimesed
20. aprill 2018, 16:04

David Copperfield pidi kohtus avaldama ühe oma kuulsaima triki saladuse (3)

Maailmakuulus illusionist David Copperfield oli sunnitud kohtus avaldama, kuidas ta teeb üht oma leivanumbrit, kadumistrikki, sest üks etenduse külastaja väidab, et sai just selle triki ajal vabatahtlikuna viga, vahendab BBC News

Hageja Gavin Cox – endine Briti kuningliku perekonna kokk – käis 2013. aastal oma sünnipäeva puhul vaatamas Copperfieldi šõud, mis toimus Las Vegases MGM Hotel and Casinos. Mees valiti publiku seast haihtumistrikiks välja, ent kui Copperfieldi assistendid mehe läbi pimeda salakoridori toimetasid, komistas too ehitusprahi otsa ning kukkus, lüües pea vastu põrandat. Cox sai raske ajutrauma ning vajas mitut lõikust. 

Copperfield ütles kohtus, et on seda trikki teinud tuhandeid kordi ning kunagi ei ole midagi juhutunud. Trikk nimega "Lucky #13" seisneb selles, et publikust valitakse välja 13 inimest, kes laval ära kaotatakse. Copperfieldi advokaatide sõnul tekitab triki avalikustamine illusionistile suurt rahalist kahju, kuid kohtunik oli karm. 

Selgub, et trikk käib nii - kui 13 vabatahtlikku on lavale jõudnud, katab neid kardin, seejärel lahkuvad nad lavalt ning Copperfieldi tiim juhatab neid läbi maja, tagauste ning lavaaluse kaudu etendusepaiga teise otsa, kust nad siis imekombel taas välja ilmuvad. 

Cox väidab hagis, et on kulutanud haiglaarvetele 400 000 dollarit ehk 325 000 eurot.