Blogija FitlooraFoto: Erakogu
Blogid
25. aprill 2018, 13:00

BLOGIAUHINNAD | Blogija Fitloora: alati tuleb midagi saladuseks jätta, siis on inimestel suurem soov sind jälgida (1)

"Blogi on lihtne tööriist, mille abil võid teha ükskõik mida, alustades maailma muutmisest ja lõpetades oma poenimekirja jagamisega." - autor teadmata.

16. juunil jagatakse taas Eesti blogiauhindu. Praegu saavad blogijad end veel võistlusele registreerida. Õhtuleht esitas oma blogi kirja pannud kirjutajatele kümme küsimust ning tutvustab blogijad teilegi. 

Nimi, vanus, amet: Loora, 22, sisulooja

Bloginimi ja –aadress: fitloora.com on sujuvalt üle läinud igapäevaseks blogimiseks minu Instagramis: www.instagram.com/looraxo ja Youtube's leiab mind ikka Fitloora kaudu üles. Ma arvan, et blogima ei pea sugugi ainult ühes kanalis. 

Lugejate arv päevas: Ma blogilugejaid pole enam ammu lugenud, aga Instagramis on 1 miljon vaatamist ühe nädala jooksul 32 000+ kasutaja poolt.

Kui kaua oled bloginud: Suvel saab 7 aastat.

Kandideerimise kategooria: Spordi- ja trenniblogid.

1) Kui blogiga alustada plaanisid, siis millised bloginimed laual olid? Kuidas sai valituks just praegune nimi?

Nime mõtlemine võttis umbes tund aega- mõtlesin korra Activewithloora, aga see oli nii lohisev. Tahtsin midagi lühikest ja tabavat. Fit tundus kõige lühem sõna kirjeldamaks tervislikku elustiili + loora (mu hüüdnimi). Instagramis kasutan looraxo, kuna seal jagan ka muid pilte ja tegemisi oma elust, mis alati tervislikku elustiili ei kajasta. 

2) Kas sul on teemasid, millel tahaksid avalikult sõna võtta, aga julgusest jääb puudu?

Vahel harva mõtlen, et tahaks mingi teema kohta arvamust avaldada, aga siis saan aru, et mul ei ole vaja enda kahte senti anda ja parem jätan enda teada. Aga julgusest kindlasti puudu ei jää - ütlen seda, mida mõtlen.

3) Kas kirjutad postitusi pigem öösel või päeval? Miks?

Päeval vist…sest öösel keegi postitusi ei loe. Aga head ideed tulevad kõik hilisõhtul. Nüüd, kui ma mõtlen, siis ma postitan vahest ka kell kolm öösel Instagramis.

4) Kas oled mõelnud blogi asemel vlogida, sest blogimine on täna juba justkui eilne päev?

Yea, juba teen seda. Aga vlogimine on ju lihtsalt videoblogi…sama asi, natuke teistmoodi. Seetõttu on ka minu “blogimine” muutunud Instagram stories klippideks, sest minu jälgijatele meeldib kiiremini infot tarbida ja rohkem videosid vaadata, kui tekste lugeda. 

5) Kas Eesti pisikese turu jaoks pole blogijaid juba liiga palju?

Ei.

6) Milliseid postitusi meeldib sulle kõige rohkem teha, kas jutu-, pildi- või videopostitusi? Miks?

Ma jälgin välismaa videoblogijaid ja Mallukas on erand, kelle juttu veel viitsin lugeda. Mul on kõige lihtsam juutuberitega samastuda. Nende juttu saab kuulata ja samal ajal muid asju teha ning lihtsam on leida uusi huvitavaid inimesi Youtubei'i lehelt (kui googeldada blogisid).

7) Üks suur bränd pakub sulle väga head koostööd ja tahab kiitva postituse eest maksta väga palju raha. Tegelikkuses ei meeldi see toode sulle aga üldse. Kuidas käitud - kas pigem teed hea raha eest siiski positiivse arvustuse ära või kirjutad hoopis ausa arvustuse ning kaotad raha ja koostööpartneri?

Kui toode ei meeldi ja ma seda ise kunagi ei kasutaks, siis ma ei võta koostööd vastu. Samas, kui juhtuks, et võtan vastu koostöö ja hiljem avastan, et appi, see on ju täielik crap, siis ma ei hakkaks üldse postitust kirjutama ja võimalusel tagastaks tooted. Õnneks olen oma vigadest õppinud ja selliseid asju pole enam aastaid ette tulnud.

8) Mis on olnud kõige negatiivsem ja kõige positiivsem kommentaar läbi aegade sinu blogis? Kui palju läheb sulle korda (negatiivne) vastukaja, mida blogile saad? Kas võtad seda arvesse või ajad pigem ikka oma asja?

Ei tule kõige negatiivsemat meelde, sest unustan ebaolulised kommentaarid kiirelt. Kui on konstruktiivne kriitika, siis võtan kuulda ja vastan ka võimalusel kirjale. Kõige positiivsemaid tuleb iga päev inimestelt, keda inspireerin olema badass, iseseisev, tervislik ja mida kõike veel. Mu jälgijad ei karda häid kirju saata. 

9) Kui isiklik on liiga isiklik? Kas on mõni teema, millest oled juba hakanud kirjutama, kuid siis otsustanud, et see on liiga isiklik ning oled jätnud postituse avaldamata? Kui jah, siis mis teema? Kui ei, siis kas sinu arvates on mõni asi kirjutamiseks liialt isiklik?

Alati tuleb midagi saladuseks jätta, siis on inimestel suurem soov sind jälgida.

10) Kas sinu päris esimene blogipostitus on kättesaadav? Millise tundega sellele tagasi vaatad? Ehk jagad ka meiega.

Vabalt. Tore on tagasi vaadata (loe SIIT). Alguses pidi mu blogi kestma vaid 90 päeva ehk ühe suve, kuid jälgijaid tekkis nii palju, kes tahtsid, et jätkaksin ka pärast suve.

Kuni 30.04 saab oma blogi Eesti blogiauhindade jagamisele kirja panna veebilehel eba.marimell.eu. Mais toimub rahvahääletus ning kõik saavad anda hääle oma lemmiku poolt. Tänavused Eesti blogiauhinnad jagatakse välja 16. juunil Tellisikivi loomelinnakus asuvas Vaba Lava teatrikeskuses. Üritus on mõeldud kõigile ja kohale on oodatud nii blogijad kui ka blogilugejad. Üritus on kõigile tasuta.