Legendaarne Tallinna kino Sõprus sai 63-aastaseksFoto: Viktor Burkivski
Inimesed
20. aprill 2018, 14:02

PILDID | Kino Sõprus pidas sünnipäeva, kohal oli kirev seltskond (8)

Legendaarne Tallinna kino Sõprus sai 63-aastaseks. Sel puhul peeti neljapäeval, 19. aprillil maha meeleolukas sünnipäevapidu, mis algas juba kino ukse ees. Pakuti maitsvat torti ja veini, peale mida näidati imehead filmi "Brasiilia".
Kino Sõprus sai 63-aastaseks Foto: Viktor Burkivski

Legendaarne kino Sõprus rõõmustab filmisõpru juba aastast 1955, aastast 2010 vastutab kino opereerimise eest ka filmide maaletoojana tegutsev MTÜ Must Käsi. Peale väikest uuenduskuuri kino ruumides on Sõprus püsinud igapäevaselt avatuna ja pakkunud publikule laia valikut väärtfilme kogu maailmast.

Kino Sõprus sai 63-aastaseks Foto: Viktor Burkivski

22. aprillil 2010 ütles režissöör Andres Maimik Sõpruse taasavamise puhul peetud kõnes: „Kino pole argipäeva lõpetus, kino olgu elust suurem sündmus. Liiga palju on meie ümber väikeseid ekraane, liiga palju lukuaugust piidlemist, liiga palju YouTube'i ja download'i. Me tahame jälle tunda hõbeda maitset tselluloidil, tunda magusat erutust, kui saalis on tuled kustunud ja projektor juba suriseb, ent algustiitrid pole veel alanud. Kinosõber tahab istuda esimeses reas ja ahmida sisse sigaretisuitsu, mis väljub Marlene Dietrichi paokil suust või Humprey Bogarti hammaste vahelt. Suurel ekraanil on kõik üleelusuurune – tunded, roimad, naer, melanhoolia. Kui kino raputab paigast kasvõi ühe südame, siis järelikult on teda vaja."

Kino Sõprus sai 63-aastaseks Foto: Viktor Burkivski

Vaata pilte!