Helena FeofanovFoto: Erakogu
Blogid
24. aprill 2018, 13:00

BLOGIAUHINNAD | Blogija Helena: ausus on kõige olulisem!

"Blogi on lihtne tööriist, mille abil võid teha ükskõik mida, alustades maailma muutmisest ja lõpetades oma poenimekirja jagamisega." - autor teadmata.

16. juunil jagatakse taas Eesti blogiauhindu. Praegu saavad blogijad end veel võistlusele registreerida. Õhtuleht esitas oma blogi kirja pannud kirjutajatele kümme küsimust ning tutvustab blogijad teilegi.

Nimi, vanus, amet: Helena Feofanov, 23, täiskohaga turundusspetsialist

Helena Feofanov Foto: Erakogu

Bloginimi ja –aadress: Helena Feofanov aadressil www.helenafeofanov.com

Lugejate arv päevas: 30-50

Kui kaua oled bloginud: 2 aastat ja 4 kuud

Kandideerimise kategooria: Ilu- ja moeblogid

1) Kui blogiga alustada plaanisid, siis millised bloginimed laual olid? Kuidas sai valituks just praegune nimi?

Minu jaoks ei olnud bloginimed üldse kunagi laual, kuna olin täitsa rahul oma enda nimega. Millegipärast ei mäleta ma üldse, et oleksin spetsiifiliste nimede peale mõelnud, sest minu jaoks käis blogi tegemine tegelikult ühe õhtuga - saigi sinna siis oma nimi pandud, see tundus lihtsalt loogiline, kuna kasutasin seda nime tol ajal meigikunstnikuna ja igal pool mujal sotsiaalmeedias. Eks nende nimedega ole nii, et valid mõne ägeda, mis kõnetab, aga aasta pärast ei meeldi enam. Ma arvan, et ka sellepärast ei läinud ma seda teed.

2) Kas sul on teemasid, millel tahaksid avalikult sõna võtta, aga julgusest jääb puudu?

Absoluutselt! Eks kõigil on oma arvamus teatud teemadel ja minu arust on tohutult tore, kui julgetakse avalikult sõna võtta, aga ma kardan tohutult kriitikat. Näen päevast-päeva, kuidas inimesi rünnatakse nii Facebookis kui ka nende blogides ja meediakanalites igasuguse kommenteerimise ja arvamuse avaldamise pärast. See on ebaaus ja ei maksa ju tülitseda asjade pärast, mille kohta on igaühel oma arvamus välja kujunenud olenevalt siis lapsepõlvest, uskumustest, sõpradest jne. Ma kohe ei kannata silmaotsaski inimesi, kes ootavad ja passivad, kuni saaks kellelegi jälle midagi pahasti öelda. Just seepärast sooviksingi rääkida teemadel, mis avardaksid inimeste silmaringi ja süstiks nendesse head usku ja tolerantsust ka kõigi teiste inimeste suhtes. Me oleme kõik erakordselt erinevad ja pole paremat oskust, kui seda hinnata ja kritiseerimise asemel lihtsalt kuulata. Kes teab, ehk on neil midagi sulle õpetada!

3) Kas kirjutad postitusi pigem öösel või päeval? Miks?

Olen täielik ööloom! Ma ei suuda päeval keskenduda, kuna käin täiskohaga tööl ja mul on alati sada muud asja mõtetes. Öösiti võtan aega iseendale, sest kirjutamine rahustab mind ja on mõnus öine rituaal teetassi kõrvale enne magamaminekut.

4) Kas oled mõelnud blogi asemel vlogida, sest blogimine on täna juba justkui eilne päev?

Olen selle peale küll mõelnud, aga jällegi jääb julgusest puudu. Minu jaoks oli blogi alustamine niigi suur samm ja kartsin tohutult iseendast rääkida või oma elu detaile peaaegu et võhivõõrastega jagada. Nüüdseks tunnen end küll kui kala vees ja armastan blogimist tohutult, aga ma ei ole kunagi selline naturaalne esineja olnud, kes kaamerate ees loomulikuna mõjuks. Pealegi häirib mind tohutult iseenda hääle kuulmine.

5) Kas Eesti pisikese turu jaoks pole blogijaid juba liiga palju?

Oeh, kes seda teab. Senikaua, kui on lugejaid, on kõik hästi! Tegelikult elame ju tänapäeval üldse külluse maailmas, kus kõike on lihtsalt liiga palju ja valikuid on alati tohutult. Blogimise suhtes arvan aga seda, et paljude jaoks on see mitme talendi rakendamine ja kui see hästi välja tuleb, siis on kõik uksed avatud. Pealegi on blogijad suurepärane turunduskanal ning arvan, et see trend võtab tuure alles üles - tulevikus võib sellest kohe kindlasti üks peamisi turundusmeetodeid saada!

6) Milliseid postitusi meeldib sulle kõige rohkem teha, kas jutu-, pildi- või videopostitusi? Miks?

Kõige rohkem meeldib mulle kirjutada asjast, millest väga vaimustuses olen, olgu selleks siis mõni toode, kogemus, reis või hoopis restoran. Hea emotsiooniga kirjutatud postitused on alati kõige populaarsemad. Usun, et igast blogipostitusest paistab läbi siiras emotsioon ja lugeja saab sellest alati aru. Seega jutupostitused on minu lemmikud, kuid visuaal on alati kõige olulisem - foto paneb paika, kas lugeja postituse üldse avada viitsib. Üritan teha postitusi, kus hea jutt kohtub kaunite visuaalidega, see on minu jaoks perfektne kooslus.

7) Üks suur bränd pakub sulle väga head koostööd ja tahab kiitva postituse eest maksta väga palju raha. Tegelikkuses ei meeldi see toode sulle aga üldse. Kuidas käitud - kas pigem teed hea raha eest siiski positiivse arvustuse ära või kirjutad hoopis ausa arvustuse ning kaotad raha ja koostööpartneri?

Ausus on kõige olulisem! Nagu ma juba mainisin, siis arvan, et lugeja näeb läbi postituse alati siirast emotsiooni, mida on raske teeselda. Raha eest tehtud võltspostitused kaotavad ustavaid lugejaid ja muudaksid minu blogi puhtaks reklaamkanaliks, seega ütleksin kindlasti "ei".

8) Mis on olnud kõige negatiivsem ja kõige positiivsem kommentaar läbi aegade sinu blogis? Kui palju läheb sulle korda (negatiivne) vastukaja, mida blogile saad? Kas võtad seda arvesse või ajad pigem ikka oma asja?

Kõige negatiivsem kommentaar oli minu eesti keele kohta. Keegi kirjutas, et ta ei saa mu eestikeelsest jutust mitte midagi aru, aga ingliskeelne tekst kõlab juba normaalselt. Minu jaoks oli see väga solvav, sest töötasin samal ajal ajakirjas toimetajana ja kirjutamine oli minu igapäevane töö. Võtsin seda nii südamesse ja küsin pärast seda alati sõbrannadelt, et nad oma pilguga postitused enne üle vaataksid. Negatiivseid kommentaare ei olegi ma tegelikult palju saanud, mis on iseenesest väga tore. Kõige positiivsem kommentaar tuli ühelt väikeselt tüdrukult, kes ütles, et tahab suurena väga minu moodi olla, süda lausa sulas!

9) Kui isiklik on liiga isiklik? Kas on mõni teema, millest oled juba hakanud kirjutama, kuid siis otsustanud, et see on liiga isiklik ning oled jätnud postituse avaldamata? Kui jah, siis mis teema? Kui ei, siis kas sinu arvates on mõni asi kirjutamiseks liialt isiklik?

Liiga isiklik on minu jaoks perekond ja suhted. Olen hakanud kirjutama sellisest probleemist nagu alkoholism ja kuidas elada koos inimesega, kes selle probleemi käes vaevleb. Sain aru, et see on minu jaoks liiga emotsionaalne teema ning ilmselt ei ole ka minu vaated selletõttu adekvaatsed.

10) Kas sinu päris esimene blogipostitus on kättesaadav? Millise tundega sellele tagasi vaatad? Ehk jagad ka meiega.

Minu väga esimene blogipostitus on ikka veel saadaval. Vaatan sellele tagasi äärmise õnnelikkuse ja sooja tundega, see aeg on lihtsalt nii kiiresti läinud. Kirjutan postituses, miks blogi alustan ja tutvustan iseennast. "Ma ei tea veel, mis see blogi minu jaoks võiks olla, kuid loodan, et õpin seda nautima ja suudan teha sellest midagi väga südamelähedast!"

Postituse leiate lingilt http://www.helenafeofanov.com/single-post/2016/1/6/Starting-a-Blog.

Kuni 30.04 saab oma blogi Eesti blogiauhindade jagamisele kirja panna veebilehel eba.marimell.eu. Mais toimub rahvahääletus ning kõik saavad anda hääle oma lemmiku poolt. Tänavused Eesti blogiauhinnad jagatakse välja 16. juunil Tellisikivi loomelinnakus asuvas Vaba Lava teatrikeskuses. Üritus on mõeldud kõigile ja kohale on oodatud nii blogijad kui ka blogilugejad. Üritus on kõigile tasuta.