"Rahvabänd"Foto: Kalev Lilleorg
Tele
20. aprill 2018, 11:16

GALERII | Täna selguvad „Rahvabändi“ finalistid!

Eelmisel reedel selgus televaatajate hääletusel juba esimene finalist, kelleks on temperamentne külabänd Setomaalt – Nedsaja Küla Bänd. Ansambel, kellega nad "Rahvabänd 2018" tiitli üle võistlema hakkab, selgub juba täna õhtul, sest vastamisi lähevad Sada ja Seened ning Eesti Mees! Uuendusena on saates ka neljas voor nimega ”Vana kuld”, kus bändid löövad lauda oma trumbid ja esitavad laulu, mida igaüks oskab une pealt kaasa laulda. Kohtunikud on seekord Grete Paia ja Nele-Liis Vaiksoo.

Sada ja seened on kahemehebänd, kes teeb tuntud ja tuttavaid Eesti lugusid. Näitlejaharidusega Aivo ja Tanel töötavad koos õhtujuhtidena ja pakuvad ka bändiga võimalust tõeliseks tantsumaratoniks. Eesti mees on kaheliikmeline meestebänd, kes teeb kaasakiskuvalt rütmikat Eesti muusikat. Bändi solist Jaak Linnas on kõrgharitud koorijuht, kuid aastaid tagasi otsustas elus siiski muud sihid seada.

Finaalilahing tuleb igal juhul värvikas, sest Nedsaja Küla bändi vastu on raske minna – oma muusikaga on ansambel otsapidi seto pärimuses, kuid ka levimuusikahitid meilt ja mujalt on nende repertuaaris aukohal. Virtuoosne karmoškamängija Toomas Valk annab igale loole kordumatu värvingu, Iisak Sulev Andrelleri mahedad bassigruuvid lisavad lugudele sügavust ning Paul Hunt toetab kogu kooslust kitarriga.

Telefonihääletuse tulemusena selgub teine finalist, liinid avatakse saate ajal: Eesti Mees number on 9007761 ja Sada ja Seened number 9007762.