"Classics in the Dark"Foto: Promo
Saund
20. aprill 2018, 11:07

Eestis etendub esmakordselt ainulaadne multimeediasõu „Classics in the Dark“, kus kontserdisaal muutub avakosmoseks

"Classics in the Dark" on aastal 2016 Peterburi planetaariumi loodud multimeedia-show mis ühendab 3D-graafika ja tuntud klassikalise muusika suurteosed. Seda näeb esmakordselt 27. aprillil Alexela kontserdimajas. 

Etendus antakse kontserdisaalis, mis on muudetud kaasaegsete tehniliste vahenditega avakosmoseks, kus igal kuulajal on võimalus avada oma universum. Perfektsed installatsioonid vajavad perfektseid muusikuid ja seetõttu on valitud etenduse muusikalist poolt esitama tipptasemel solistid ja orkester Peterburi Virtuoosid.

Kõik "Classics in the Dark" kontserdid Peterburis müüdi välja. Piletid olid otsas juba pikalt enne kontsertide toimumist, ning tänu suurele pealtvaatajate huvile otsustati projektiga jätkata. "Classics in the Dark" kunstiline juht Eugenia Zima tõi programmi suurele lavale, Peterburi Oktjabrski 3500 istekohaga saalis kõlasid pimeduses Vivaldi, Bach, Verdi, Bellini, Foret, Ravel, Piazzolla ja teiste teosed.

Esinevad orkester Peterburi Virtuoosid, solistid Maria Litke (Mihailovski teatri sopran) ja Roman Arndt (Marinski teatri tenor), Alex Strelko (rahvusvaheliste võistluste laureaat, saksofon), Jevgeny Krasilnikov (India sarod), Arthur Bochkivsky (kitarr).