Prince (1958 - 2016)Foto: AFP/Scanpix
Inimesed
20. aprill 2018, 09:08

Prince'i surmaga seoses ei esitata süüdistust

Carveri maakonna prokurör teatas neljapäeval pressikonverentsil, et seoses superstaar Prince'i kahe aasta taguse surmaga ei esitata kellelegi kriminaalsüüdistust.

57aastane maailmakuulus laulja leiti 21. aprillil 2016 Minnesota osariigis oleva kodustuudio Paisley Parki liftist surnuna. Selgus, et ta oli saanud fentanüüli ehk valge hiinlase üledoosi.

Prokuröri sõnul oli opiaadisõltuvuse all kannatav laulja võtnud võltsitud Vicodini (hüdrokodoon/paratsetamool) tablette, mis sisaldasid fentanüüli. "Tal ei olnud aimugi, et võtab tabletti, mis võib teda tappa," ütles Mark Metz. 

Fentanüül on heroiinist 30-50 kangem valuvaigisti. "Prince'i surm on traagiline näide sellest, et opiaadisõltuvus ja -üledoosisurm võivad tabada ühiskonnakihist olenemata kõiki," nentis Metz.

Kuigi kriminaalsüüdistust ei esitata, nõustus Prince'iga enne surma kaks korda kohtunud Minnesota arst maksma riigile kokkuleppe korras 30 000 dollarit tsiviilhagi lahendamiseks. Dr Michael Schulenbergi süüdistati Prince'ile mõeldud ravimite väljakirjutamises võõrale isikule.

Dr Schulenberg oli määranud Prince'ile Percoceti-nimelist valuvaigistit, kuid kirjutanud ühekordse retsepti laulja kauase sõbra ja endise trummari Kirk Johnsoni nimele. Metzi sõnul oli arst nõnda tegutsenud Prince'i privaatsuse kaitsmiseks.