Tartu volikogu istung tselluloositehase asjus Foto: Aldo Luud
Eesti uudised
19. aprill 2018, 17:17

Tartu linn läheb tselluloositehase vastu kohtusse (16)

Tartu linn vaidlustab kohtus riigi otsuse algatada tselloloositehase püstitamiseks eriplaneering.

Tartu volikogu tegi linnavalitsusele ülesandeks vaidlustada halduskohtus vabariigi valitsuse möödunud aasta mais tehtud korraldus, millega algatati riigi eriplaneering puidurafineerimistehase püstitamiseks ja selle toimimiseks vajaliku taristu rajamiseks.

Eelnõu kohtusse pöördumiseks esitas volikogu liige Peeter Laurson (IRL).

Tartu linnavolikogu võttis 7. märtsi istungil vastu avalduse, milles nõudis eriplaneeringu menetluse lõpetamist. 17. aprillil teavitas riigihalduse minister oma kirjas Tartu volikogu ja linnavalitsust, et riik on otsustanud eriplaneeringuga edasi minna.

Linnasekretär Jüri Mölder selgitas volikogu istungil, et linnavalitsusel on pädevus kohtusse pöörduda ning ettevalmistused selleks juba käivad.

"Kuigi linnavolikogu tänane otsus on selgelt deklaratiivse iseloomuga, on volikogu toetus kogu protsessis siiski märgina oluline," ütles Mölder.

Puidurafineerimistehase algatamisotsuse kohtus vaidlustamist toetas 39 volikogu liiget, vastuhääli ei olnud.

Ühtlasi otsustas volikogu moodustada puidurafineerimistehase eriplaneeringu teemakomisjoni, mille ülesanne on Tartu lähistele kavandatava tselluloositehase võimalike mõjude arutamine ning Tartu linna ettepanekute ettevalmistamine.