Buzz Aldrin 1969. aastalFoto: AFP/Scanpix
Maailm
19. aprill 2018, 19:05

Kosmonaut Buzz Aldrin pole siiski kuutulnukaid näinud (21)

Eelmisel nädalal lõi laineid lugu sellest, kuidas astronaut Buzz Aldrin olevat ajaloolisel 1969. aastal reisil Kuule märganud tulnukaid. Ufonautika armastajate pettumuseks ei vasta see siiski päris tõele, kirjutavad Metro ja Newsweek.

Teise inimesena Kuu pinnale astunud Aldrin on kindlalt väitnud, et pole kosmoses ega ka Kuul maaväliseid olendeid kohanud. Ka jutud sellest, et teadlased korraldasid Aldrinile valedetektori testi, mis tõestas, et Aldrin nägi kosmoses tulnukaid, on liialdatud. Õieti pole sellist testi Aldrinile kunagi tehtudki.

Ka dokumentaalfilm, milles väideti, et Aldrin nägi UFOt, ei ole päris aus, sest kuigi Aldrin kirjeldas L-tähe kujulist valgussähvatust, pole ta öelnud, et see oli tulnukas. Seda väidab film, mitte mees ise.

2014. aastal kinnitas Aldrin veebilehel Reddit korraldatud vestluses austajatega, et nägi küll Apollo 11 mooduli aknast valgussähvatust, ent see polnud tulnukas. Ta tunnistab, et põhimõtteliselt võib nähtust kirjeldada kui identifitseerimatut, kuid tegelikult on ta päris kindel, et nägi päikesekiirt, mis raketillt tagasi peegeldus. Ta on korduvalt rõhutanud, et mingi maavälise olendi või tolle kosmosesõidukiga kindlasti tegemist ei olnud.