Mari Jürjens esineb kell 11 Punases majas. Foto: Teet Malsroos
Eesti uudised
19. aprill 2018, 15:18

Jazzkaar toob pühapäeval Telliskivisse tasuta kontserdid

Juba 16. korda toimuval Jazzkaare tasuta kontsertide päeval on pühapäeval Telliskivi loomelinnakus ja selle lähiümbruses kavas paarkümmend tasuta kontserti ning teisi eriilmelisi sündmusi kogu perele.

Muusikavalik on värvikas ja mitmekülgne – kuulda saab nii Eesti armastatud lauljaid-laulukirjutajaid, näiteks Mari Jürjensit ja Liisi Koiksonit (kell 11 Punases majas), kui ka hõrku instrumentaalmuusikat, nagu kontrabassi-trompeti duo Ara Yaralyan ja Jason Hunter (kell 14 Talis).

Sel aastal on rõhk noortel talentidel ja noortel muusikasõpradel. Oma etteaste teevad „Noortebändi“ konkursil üllatanud ansambel Hommage (kell 18 Punases majas) ja andekas lauljatar Marianne Leibur (kell 17 Punases majas). Lisaks on noored plaadikeerutajad oodatud kätt proovima õpituppa, kus kogemusi jagab Heidy Purga (kell 14 Kärbses). Kunstnik Andrei Kedrin ootab huvilisi džässiportree õpituppa (kell 11 Pabrikus).

Punases majas on kella 13–16 müügil uued ja kasutatud vinüülplaadid ja CD-d, rariteedid ning Eesti muusikute värsked albumid.

Õhtu lõpetab Estonian Dream Big Band Raul Söödi juhatusel (kell 19 Vabal Laval). Kontserdiga tähistab kollektiiv 20. tegevusaastat, sel puhul liituvad orkestriga erikülaline saksofonist Manuel Dunkel Soomest ning laulusolistid Liisi Koikson ja Elina Hokkanen.