Estonian Voicesi Jazzkaare kava tuumiku moodustavad Eesti rahvalaulude seaded ja omalooming. Foto: Robin Roots
Eesti uudised
19. aprill 2018, 15:18

Kuhu minna Jazzkaarel, kui oled …

Reedest 29. aprillini kestva 29. Jazzkaare kavast peaks igaüks midagi leidma, korraldajad on mõelnud nii lastega peredele kui ka tantsuhuvilistele.

… lastega koos

Eeva ja Villu Talsi kutsuvad laupäeval kell 11 Tallinna Vabale Lavale ja kell 18 Viljandi pärimusmuusika aita ning pühapäeval kell 14 Tartusse Eesti Rahva Muuseumi nii väikesi kui ka suuri muusikasõpru kaasa laulma, mälestusi kuulama ning ise laule looma. Kontserdil jutustavad nad lõbusaid lugusid oma seiklusrikkast muusikuks saamise teekonnast ning laulavad ja mängivad juurde pärimuslikke laule ja pillilugusid.

Pühapäeval on kõik pereliikmed oodatud tasuta kontsertide päevale Tallinna Telliskivi loomelinnakusse.

…. maheda muusika armastaja

Otsid elamust, mis viiks pärast pikka päeva mõtted rändama kaugetesse paikadesse? Reedel esineb Tartu ülikoolis ja laupäeval Vabal Laval Taani duo Bremer/McCoy, kelle muusikast leiab kadunud aegade nostalgilisi toone. Neis on lihtsust ja selgust, mis paneb loomingu orgaaniliselt elama.

Kellele meeldivad veel intiimsemad kontserdid, neil tuleks 27. aprillil sammud seada Tallinna lähedale Suurupisse, kus Raul ja Helen võõrustavad Jazzkaare kodukontserdil andekat noort lauljannat Maarja Aarmaad. Tema võlub kuulajaid soul’i sügavustega.

Eksootilisemasse paika viib mõtted rändama 28. aprillil Vabal Laval esinev Hispaania lauljanna Silvia Pérez Cruz. Tema muusika on inspireeritud Katalaania rikkast folkloorist, mis koos emotsionaalse esitlusega manab silme ette võrratu loodusmaastiku.

…. tantsutujus

Tantsida saab festivali korraldajate sõnul iga päev. Juba avapäeval reedel esineb Vabal Laval Inglismaalt pärit hingestatud tantsumuusika autor Romare. Kes veel õhtule punkti panna ei taha, sel tuleks sammud seada Punases majas keskööl algavale peole, kus teeb muusikat Eesti DJ Sander Mölder.

Laupäeval toob funk’i-rütmid Telliskivi loomelinnaku Vabale Lavale kolm Grammyt võitnud suurepärane Cory Henry.

28. aprillil pakub festival rõõmu ka hiphopi sõpradele – Vabal Laval kõlavad Inglismaalt pärit Werkahi hiphopilikud džässirütmid.

… Eesti muusika austaja

Kuigi Jazzkaarele jõuab palju mainekaid artiste välismaalt, on au sees ka Eesti muusikud. Laupäeval kell 16 kõlavad Vabal Laval vokaalansambli Estonian Voices hääled. Võrratusse ansamblisse on oma värvi toonud Kadri Voorand, Mikk Dede, Rasmus Erismaa, Maria Väli, Aare Külama ja Mirjam Dede. Kuuiku trump on popilik haarav vokaaldžäss, kus uue kuue saavad nii džässistandardid kui ka pophitid.

Teisipäeval pühendab Vabal Laval nelik Voorand-Koikson-Sooäär-Daniel koos Eesti Filharmoonia kammerkooriga kontserdi Eesti ühele armastatumale heliloojale Veljo Tormisele.

28. aprillil toimuval kontserdil Punases majas viib kodumaine lauljanna Anna Põldvee muusikasõbrad rännakule eri žanrite keskele. Temaga koos astuvad üles teisedki armastatud muusikud – Joel-Rasmus Remmel, Erki Pärnoja, Peedu Kass ja Ahto Abner.